djwaldi Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 WITAM WSZYSTKICH ) POCZYTALEM SOBIE ze mandrake to dobry system dla poczatkujacych linuxowców..... no i zainstalowalem wersje 10.0 OFFICAL i wszystko zajebiscie.... system sie uruchamia ponownie po instalacji i mam tylko niebieskie tło i moge sie zalogowac a jak juz tozrobie to mam tylko zerarek jakis i nic wiecej ((( jak naciskam lewy klawisz myszki to pojawia sie menu i mam do wyboru 'Kill' 'Exit' Reset' i zmiany rozmiaru okna (((( i nic poza tym (((( Czy ktos wie co zrobic ??????? ???????????? Jesli tak to prosze o pomoc ................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crocodil Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Cześć :) Mam nadzieję, że doszedłeś już do rozwiązania sam i nie zniechęciłeś się do Linuksa tak szybko :) Dawno nie instalowałem i nie używałem Mandrake'a ale przypuszczam że jeżeli nie namieszałeś z opcjami przy instalacji to po prostu na ekranie logowania musisz wybrać jakieś inne środowisko (KDE lub GNOME), bo domyślny zapewne jest WMaker (a on naprawdę jest paskudny :D ) Bez większej ilości szczegółów (chociażby jak dokładnie wygląda logowanie - jest tam taki krokodylek, czy nie?P nie powiem dokładnie gdzie to wybrać, ale na pewno sam znajdziesz :) Napisz jeśli nadal będziesz miał kłopoty... Pozdrawiam, Crocodil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...