Mutos Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Na stronie www.komputerswiat.pl jest ankieta dotycząca podkręcania procesorów. Zagłosujcie i poczytajcie, co tam niektórzy piszą w komentarzach - luuuuuuuuudzie trzymajcie mnie!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 BUHAHAHAHA, nie moge!! kolo chce pogonic cela400 "Chciałbym i próbowałem , ale mnożnikiem nie wychodzi.Wiesz jak to zrobić? Pomóż - będe wdzięczny." i podobne kwiatki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 "Mam Pentium 9-53Ghz i to mi wystarcza!!!" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 MODEROWANE?? ALE CHAMSTWO!! A TAKI TEKST WRZUCILEM: Chcesz podkrecic?? Wejdz na strone http://www.tweak.pl i na http://forum.purepc.pl a tam dowiesz sie jak :) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 BUHAHAHAHA, nie moge!! kolo chce pogonic cela400 "Chciałbym i próbowałem , ale mnożnikiem nie wychodzi.Wiesz jak to zrobić? Pomóż - będe wdzięczny." i podobne kwiatki I to mnoznikiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 widac ze LAMERSKIE pisemko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 MODEROWANE?? ALE CHAMSTWO!! A TAKI TEKST WRZUCILEM: Chcesz podkrecic?? Wejdz na strone http://www.tweak.pl i na http://forum.purepc.pl a tam dowiesz sie jak :) :lol: EEEEEEEEjjjjjjj!! Ja ten tekst tam widzialem. Moze poszukaj jeszcze troche? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 "Mam Athlona XP 1600+, więc nie mam powodu podkręcać. Ale czy nie lepiej dorzucić RAMków?" poprostu wielkie LOL i ROTFL dla/z tego pana... muahahahaha... Tam jest duuużo parapetów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Qrde , parapety to malo powiedziane :lol: to taborety !! :lol: ehhh................... mozna byc newbie/beginner , ale .................... Podkręciłem Athlona 1000 na 1050 Mutos (2002-10-07) Info o podkręcaniu Dużo informacji na temat podkręcania znajdziecie na forum: http://forum.purepc.pl w dziale FAQ. Przypominam, że najczęściej podkręcenie procesora ... Podkręcanie Celerona 700 do 840 Jestem bardzo zadowolony wszystko chodzi 2x szybciej !! I o to chodzi Podkręcanie [1] Ja tam wolę podręcić karte graficzną. Daje lepszy skutek. Procesora programowo nie podkręcisz, a nVIDIĘ tak. mocy przybywaj mój c400 od 2 lat chodzi jako 500. Na poczatku troche sie burzyl ale juz przywykl podkręcanie procesora myślę, że ten niewilki wzrost wydajności w obsłudze praktycznie jest nie zauważalny - można to tylko zauważyć w testach Podkręcanie procesora Mam nowy komputer z procesorem pentim IV (1.6), więc nie ma sensu go podkręcać. Dla mnie i tak jest za szybki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 "Uważam, że nie ma sensu podkręcania maonego procesora - Pentium IV 1.6. Ten procesor i tak jest bardzo szybki." buahahahahahahahah :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 MODEROWANE?? ALE CHAMSTWO!! A TAKI TEKST WRZUCILEM: Chcesz podkrecic?? Wejdz na strone http://www.tweak.pl i na http://forum.purepc.pl a tam dowiesz sie jak :) :lol: EEEEEEEEjjjjjjj!! Ja ten tekst tam widzialem. Moze poszukaj jeszcze troche? ejjj no... wsadzili ten post... myslalem ze go nie wsadza bo to byla by reklama :lol: :lol: :lol: brawo dla panow z komputer swiata... po swiecie bedzie chodzilo kilku "lamerow" mniej :wink: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_marian_ Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 >ejjj no... wsadzili ten post... ano wsadzili, nie pojawily sie tam tresci obrazliwe i niecenzuralne, wiec czemu mieliby nie wsadzic? >myslalem ze go nie wsadza bo to byla by reklama no tak, Lisek bedzie mogl sobie kupic teraz dodatkowego tira z piwem ;) -- marian/KS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 no tak, Lisek bedzie mogl sobie kupic teraz dodatkowego tira z piwem ;)Heheh :P No tak :) A gdzie ten artykuł o Tweak'u czy coś takiego, co tam kiedyś Pan redaktor obiecywał? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Wy się nie śmiejcie, ja tą gazetę przez pierwsze 20 numerów czytałem :oops: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 lol muhahahhahaha rotfl itp :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 to raczej normalne.. zwykły uzytkownik nie wie jak podkręcić proca czy cokolwiek innego... zressztą wielu "zaawansownych" tez nie wie... mnie z tych wypowiedzi zaskoczyła tylko ta o oczustwie amd... "bo moj athlon xp 1,7 jest taktowany 1,4......" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 "Uważam, że nie ma sensu podkręcania maonego procesora - Pentium IV 1.6. Ten procesor i tak jest bardzo szybki." buahahahahahahahah :lol: :lol: :lol: :lol: Moglbys mi wytlumaczyc co cie w tym tekscie smieszy??? Bo ja nie wiem ?? Moze dla ciebie PIV1,6 jest malo wydajny, ale nie wszyscy maja tak wysokie wymagania :x . Skoro tak lubisz szybkosc dziwi mnie twoj Duron w konfigu :evil: . To samo sie tyczy postu wyzej o XP1600+ i dodawaniu ramu tez nie rozumiem co tu jest smieszne??? Czy kazdy musi podkrecac??? Taki XP1600+ to dla wielu osob naprawde wydajna maszyna- (zwlaszcza jesli przesiadli sie z np.PII300) i woli dodac ramu (przyklad co mu da podkrecenie do 2100+ skoro bedzie mial 128MB ram??). Nie widze tu w ogole wyrozumialosci :x myslicie, ze jak wiecie jak sie podkreca to juz tacy bogowie z was??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 "Uważam, że nie ma sensu podkręcania maonego procesora - Pentium IV 1.6. Ten procesor i tak jest bardzo szybki." buahahahahahahahah :lol: :lol: :lol: :lol: Moglbys mi wytlumaczyc co cie w tym tekscie smieszy??? Bo ja nie wiem ?? Moze dla ciebie PIV1,6 jest malo wydajny, ale nie wszyscy maja tak wysokie wymagania :x . Skoro tak lubisz szybkosc dziwi mnie twoj Duron w konfigu :evil: . To samo sie tyczy postu wyzej o XP1600+ i dodawaniu ramu tez nie rozumiem co tu jest smieszne??? Czy kazdy musi podkrecac??? Taki XP1600+ to dla wielu osob naprawde wydajna maszyna- (zwlaszcza jesli przesiadli sie z np.PII300) i woli dodac ramu (przyklad co mu da podkrecenie do 2100+ skoro bedzie mial 128MB ram??). Nie widze tu w ogole wyrozumialosci :x myslicie, ze jak wiecie jak sie podkreca to juz tacy bogowie z was??? a co?? Moze nie bogowie co?? :wink: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Ludzie, szkoda, że nbie widzieliście testu coolerków - wygrał jakiś badziewny jamicon - tam na stronie też są wyniki. Kiedyś to było fajne pismo, ale co numer to gorszy:( Ale ostanio kupiłem KS Ekspetr i tam na jednej stronie był podany adres: www.tweak.pl więc oni jednak o nas wiedzą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_marian_ Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 kupiłem KS Ekspetr i tam na jednej stronie był podany adres: www.tweak.pl więc oni jednak o nas wiedzą ;) no ba, KaeSiowe gigantyczne okO widzi wszystko ;) -- pozdro, marian KS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Ale ostanio kupiłem KS Ekspetr i tam na jednej stronie był podany adres: www.tweak.pl więc oni jednak o nas wiedzą ;)Za te linki to dziękować trzeba marianowi, ktory o nas pamieta :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_marian_ Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 W komentarzach do ankiety o podkrecaniu na witrynie KS pojawilo sie kilka postow odsylajacych poczatkujacych uzytkownikow chetnych do eksperymentow z podkrecaniem na to forum. Bezwzgledni cenzorzy pilnujacy porzadku ;) posty opublikowali, uznajac ze w odsylaniu do miejsca z rozwinieciem tematu nie ma nic zlego. Pojawily sie tez nie zawsze przyjemne posty osob sprawiajacych wrazenie obeznanych w temacie o/c, szkoda ze juz nie pamietaja ze kiedys sami byli poczatkujacy i wtedy tez jeszcze nie bardzo wiedzieli o ssso chodzi. Publikacja adresu forum Tweak.pl sciagnie tu troche nowych ludzi, nie moge prosic Was o swiadczenie pomocy technicznej, udzialanie szczegolowych i wyczerpujacych odpowiedzi na posty poczatkujacych, ale o zwykla wyrozumialosc tak. Wiec prosze o troche wyrozumialosci :) -- marian KS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 [ciach] wyczerpujacych odpowiedzi na posty poczatkujacych, ale o zwykla wyrozumialosc tak. Wiec prosze o troche wyrozumialosci :) Ojej, ale dużo... i jeszcze o tej porze :) Ale ja zawsze wiedziałem wszystko, tak samo jak zawsze byłem duży :wink: -- marian KS Widze usenet wszedł Ci w krew :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Moglbys mi wytlumaczyc co cie w tym tekscie smieszy??? Bo ja nie wiem ?? Moze dla ciebie PIV1,6 jest malo wydajny, ale nie wszyscy maja tak wysokie wymagania :x . Skoro tak lubisz szybkosc dziwi mnie twoj Duron w konfigu :evil: . To samo sie tyczy postu wyzej o XP1600+ i dodawaniu ramu tez nie rozumiem co tu jest smieszne??? Czy kazdy musi podkrecac??? Taki XP1600+ to dla wielu osob naprawde wydajna maszyna- (zwlaszcza jesli przesiadli sie z np.PII300) i woli dodac ramu (przyklad co mu da podkrecenie do 2100+ skoro bedzie mial 128MB ram??). Nie widze tu w ogole wyrozumialosci :x myslicie, ze jak wiecie jak sie podkreca to juz tacy bogowie z was???Zgadzam się z PIT_er'em. Nie ujmując nikomu, dużo osób na tym forum nie umie programować, ani robić innych zaawansowanych rzeczy - komp służy tylko do grania lub zabawy w podkręcanie. Pewnie zaraz się odezwie wielu obrażonych, ale taka jest prawda !! (a ona boli najbardziej) Na początku wszyscy byli mega lamerami, niech się uczą. KŚ jest gazetą dla początkujących - doskonale tłumaczą wszystkie rzeczy związane z komputerami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Na początku wszyscy byli mega lamerami, niech się uczą. KŚ jest gazetą dla początkujących - doskonale tłumaczą wszystkie rzeczy związane z komputerami.Tutaj się niezgodzę - na początku wszyscy są początkujący :) To bardziej pasuje... fakt faktem, że owi lamerzy też się zdarzają... Z resztą znam niestety kilku takich :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Moglbys mi wytlumaczyc co cie w tym tekscie smieszy??? Bo ja nie wiem ?? Moze dla ciebie PIV1,6 jest malo wydajny, ale nie wszyscy maja tak wysokie wymagania :x . Skoro tak lubisz szybkosc dziwi mnie twoj Duron w konfigu :evil: . To samo sie tyczy postu wyzej o XP1600+ i dodawaniu ramu tez nie rozumiem co tu jest smieszne??? Czy kazdy musi podkrecac??? Taki XP1600+ to dla wielu osob naprawde wydajna maszyna- (zwlaszcza jesli przesiadli sie z np.PII300) i woli dodac ramu (przyklad co mu da podkrecenie do 2100+ skoro bedzie mial 128MB ram??). Nie widze tu w ogole wyrozumialosci :x myslicie, ze jak wiecie jak sie podkreca to juz tacy bogowie z was???Zgadzam się z PIT_er'em. Nie ujmując nikomu, dużo osób na tym forum nie umie programować, ani robić innych zaawansowanych rzeczy - komp służy tylko do grania lub zabawy w podkręcanie. Pewnie zaraz się odezwie wielu obrażonych, ale taka jest prawda !! (a ona boli najbardziej) Na początku wszyscy byli mega lamerami, niech się uczą. KŚ jest gazetą dla początkujących - doskonale tłumaczą wszystkie rzeczy związane z komputerami.Przynajmniej jedna osoba sie ze mna zgodzila :). Wlasnie zapomnialem dodac o tym programowaniu, i innych dobrze, ze Tom.O rozszerzyl temat :D. Ja powiem sam po sobie, myslalem, ze jak umiem skonfigurowac kompa, zlorzyc kompa i podkrecic go i zrobic strone www to naprawde sie znam i co sie okazalo?? Ze to nie prawda. Teraz jestem w klasie Informatycznej i zaczynam rozumiec co to jest tak naprawde ZNAĆ SIĘ. Moj nauczyciel nie potrafi podkrecac, ale czy jemu to jest potrzebne?? Umie duzo innych rzeczy, ktore mu sie przydaja(programowanie C++,Pascal,VB,HTML,Word,Acces,Exce,PHP). Bo taki OC nam chleba nie da!!! Do firmy nie przyjma kogos kto umie podkrecac, tylko znajacego sie na programowaniu, systemach komputerowych itd. Dlatego 70% osob ktore sie tu wymadrzaja nie dostalo by posady np. kuriera doworzacego sprzet do klijenta!!! (Nie mowie, ze sie znam - dopiero zdobywam wiedze). A i wracajac do KŚ czemu kazdy uwarza, ze to lamerskie pismo?? ostatnio uczyli robic programy w VB wszystko krok po kroku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Na początku wszyscy byli mega lamerami, niech się uczą. KŚ jest gazetą dla początkujących - doskonale tłumaczą wszystkie rzeczy związane z komputerami.Tutaj się niezgodzę - na początku wszyscy są początkujący :) To bardziej pasuje... fakt faktem, że owi lamerzy też się zdarzają... Z resztą znam niestety kilku takich :( lamerem mozna byc cale zycie a poczatkujacym jest sie na poczatku a potem juz nie i to nie dotyczy tylko o/c lecz calej informatyki co do programowania: to jest tylko jedna z dziedzin informatyki, i to ze jeden programuje, drugi bawi sie w grafice, trzeci lubi linuxa i sieci, czwarty cos tam innego, to wcale nie znaczy ze jest gorszy, kazdy ma swoje zainteresowania, wiekszosc z nas zapewne kocha o/c :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 hmm zgodze się z tymi co twierdzą że nie każdy od razu był overclokovcem.Ja np nie podkręcałem jeszcze i przyznam się że za dużej wiedzy na tentemat nie mam ale za to mam nja swym kompie 6 systemów każdy znam na wylot pisze programy umiem łamaś hasła wielu zabezpieczeń,więc uważam że wiele osób które twierdzą że są zaawansowanymi użytkowniaki to ściema bo podkręcić procesor to każdy może a jak pytałem na forum to wszyscy pisali rzeczy oczywiste a nikt konkretnych jak gdzie i co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 W komentarzach do ankiety o podkrecaniu na witrynie KS pojawilo sie kilka postow odsylajacych poczatkujacych uzytkownikow chetnych do eksperymentow z podkrecaniem na to forum. Bezwzgledni cenzorzy pilnujacy porzadku ;) posty opublikowali, uznajac ze w odsylaniu do miejsca z rozwinieciem tematu nie ma nic zlego. Pojawily sie tez nie zawsze przyjemne posty osob sprawiajacych wrazenie obeznanych w temacie o/c, szkoda ze juz nie pamietaja ze kiedys sami byli poczatkujacy i wtedy tez jeszcze nie bardzo wiedzieli o ssso chodzi. Publikacja adresu forum Tweak.pl sciagnie tu troche nowych ludzi, nie moge prosic Was o swiadczenie pomocy technicznej, udzialanie szczegolowych i wyczerpujacych odpowiedzi na posty poczatkujacych, ale o zwykla wyrozumialosc tak. Wiec prosze o troche wyrozumialosci :) marian KS no problem...... jak bedziemy mogli to pomozemy... no nie chlopaki?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Co wy gadacie... bardzo fajna gazeta a to że na stronce jakieś osoby POCZĄTKUJĄCE :D wypisują bzdury to nieznaczy że gazeta jest dla lamerów. Redaktor naczelny Komputera Świata: donio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...