Skocz do zawartości
Mutos

Niektórzy ludzie to są trepy...

Rekomendowane odpowiedzi

Qrde , parapety to malo powiedziane :lol:

to taborety !! :lol:

ehhh...................

mozna byc newbie/beginner , ale ....................

Podkręciłem Athlona 1000 na 1050

Mutos

(2002-10-07)

Info o podkręcaniu

Dużo informacji na temat podkręcania znajdziecie na forum: http://forum.purepc.pl w dziale FAQ. Przypominam, że najczęściej podkręcenie procesora ...

Podkręcanie Celerona 700 do 840

Jestem bardzo zadowolony wszystko chodzi 2x szybciej !! I o to chodzi

Podkręcanie [1]

Ja tam wolę podręcić karte graficzną. Daje lepszy skutek. Procesora programowo nie podkręcisz, a nVIDIĘ tak.

mocy przybywaj

mój c400 od 2 lat chodzi jako 500. Na poczatku troche sie burzyl ale juz przywykl

podkręcanie procesora

myślę, że ten niewilki wzrost wydajności w obsłudze praktycznie jest nie zauważalny - można to tylko zauważyć w testach

Podkręcanie procesora

Mam nowy komputer z procesorem pentim IV (1.6), więc nie ma sensu go podkręcać. Dla mnie i tak jest za szybki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MODEROWANE?? ALE CHAMSTWO!! A TAKI TEKST WRZUCILEM:

Chcesz podkrecic?? Wejdz na strone http://www.tweak.pl i na http://forum.purepc.pl a tam dowiesz sie jak :)

:lol:

EEEEEEEEjjjjjjj!!

Ja ten tekst tam widzialem. Moze poszukaj jeszcze troche?

ejjj no... wsadzili ten post... myslalem ze go nie wsadza bo to byla by reklama :lol: :lol: :lol: brawo dla panow z komputer swiata... po swiecie bedzie chodzilo kilku "lamerow" mniej :wink: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>ejjj no... wsadzili ten post...

ano wsadzili, nie pojawily sie tam tresci obrazliwe i niecenzuralne, wiec czemu mieliby nie wsadzic?

>myslalem ze go nie wsadza bo to byla by reklama

no tak, Lisek bedzie mogl sobie kupic teraz dodatkowego tira z piwem ;)

--

marian/KS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to raczej normalne.. zwykły uzytkownik nie wie jak podkręcić proca czy cokolwiek innego... zressztą wielu "zaawansownych" tez nie wie...

mnie z tych wypowiedzi zaskoczyła tylko ta o oczustwie amd... "bo moj athlon xp 1,7 jest taktowany 1,4......" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Uważam, że nie ma sensu podkręcania maonego procesora - Pentium IV 1.6. Ten procesor i tak jest bardzo szybki."

buahahahahahahahah  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Moglbys mi wytlumaczyc co cie w tym tekscie smieszy??? Bo ja nie wiem ?? Moze dla ciebie PIV1,6 jest malo wydajny, ale nie wszyscy maja tak wysokie wymagania :x . Skoro tak lubisz szybkosc dziwi mnie twoj Duron w konfigu :evil: . To samo sie tyczy postu wyzej o XP1600+ i dodawaniu ramu tez nie rozumiem co tu jest smieszne??? Czy kazdy musi podkrecac??? Taki XP1600+ to dla wielu osob naprawde wydajna maszyna- (zwlaszcza jesli przesiadli sie z np.PII300) i woli dodac ramu (przyklad co mu da podkrecenie do 2100+ skoro bedzie mial 128MB ram??). Nie widze tu w ogole wyrozumialosci :x myslicie, ze jak wiecie jak sie podkreca to juz tacy bogowie z was???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Uważam, że nie ma sensu podkręcania maonego procesora - Pentium IV 1.6. Ten procesor i tak jest bardzo szybki."

buahahahahahahahah  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Moglbys mi wytlumaczyc co cie w tym tekscie smieszy??? Bo ja nie wiem ?? Moze dla ciebie PIV1,6 jest malo wydajny, ale nie wszyscy maja tak wysokie wymagania :x . Skoro tak lubisz szybkosc dziwi mnie twoj Duron w konfigu :evil: . To samo sie tyczy postu wyzej o XP1600+ i dodawaniu ramu tez nie rozumiem co tu jest smieszne??? Czy kazdy musi podkrecac??? Taki XP1600+ to dla wielu osob naprawde wydajna maszyna- (zwlaszcza jesli przesiadli sie z np.PII300) i woli dodac ramu (przyklad co mu da podkrecenie do 2100+ skoro bedzie mial 128MB ram??). Nie widze tu w ogole wyrozumialosci :x myslicie, ze jak wiecie jak sie podkreca to juz tacy bogowie z was???

a co?? Moze nie bogowie co?? :wink: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, szkoda, że nbie widzieliście testu coolerków - wygrał jakiś badziewny jamicon - tam na stronie też są wyniki.

Kiedyś to było fajne pismo, ale co numer to gorszy:(

Ale ostanio kupiłem KS Ekspetr i tam na jednej stronie był podany adres: www.tweak.pl więc oni jednak o nas wiedzą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W komentarzach do ankiety o podkrecaniu na witrynie KS pojawilo sie kilka postow odsylajacych poczatkujacych uzytkownikow chetnych do eksperymentow z podkrecaniem na to forum. Bezwzgledni cenzorzy pilnujacy porzadku ;) posty opublikowali, uznajac ze w odsylaniu do miejsca z rozwinieciem tematu nie ma nic zlego. Pojawily sie tez nie zawsze przyjemne posty osob sprawiajacych wrazenie obeznanych w temacie o/c, szkoda ze juz nie pamietaja ze kiedys sami byli poczatkujacy i wtedy tez jeszcze nie bardzo wiedzieli o ssso chodzi. Publikacja adresu forum Tweak.pl sciagnie tu troche nowych ludzi, nie moge prosic Was o swiadczenie pomocy technicznej, udzialanie szczegolowych i wyczerpujacych odpowiedzi na posty poczatkujacych, ale o zwykla wyrozumialosc tak. Wiec prosze o troche wyrozumialosci :)

--

marian

KS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ciach]

wyczerpujacych odpowiedzi na posty poczatkujacych, ale o zwykla wyrozumialosc tak. Wiec prosze o troche wyrozumialosci :)

Ojej, ale dużo... i jeszcze o tej porze :) Ale ja zawsze wiedziałem wszystko, tak samo jak zawsze byłem duży :wink:

--  

marian

KS

Widze usenet wszedł Ci w krew :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moglbys mi wytlumaczyc co cie w tym tekscie smieszy??? Bo ja nie wiem ?? Moze dla ciebie PIV1,6 jest malo wydajny, ale nie wszyscy maja tak wysokie wymagania :x . Skoro tak lubisz szybkosc dziwi mnie twoj Duron w konfigu  :evil: . To samo sie tyczy postu wyzej o XP1600+ i dodawaniu ramu tez nie rozumiem co tu jest smieszne??? Czy kazdy musi podkrecac??? Taki XP1600+ to dla wielu osob naprawde wydajna maszyna- (zwlaszcza jesli przesiadli sie z np.PII300) i woli dodac ramu (przyklad co mu da podkrecenie do 2100+ skoro bedzie mial 128MB ram??). Nie widze tu w ogole wyrozumialosci  :x  myslicie, ze jak wiecie jak sie podkreca to juz tacy bogowie z was???

Zgadzam się z PIT_er'em. Nie ujmując nikomu, dużo osób na tym forum nie umie programować, ani robić innych zaawansowanych rzeczy - komp służy tylko do grania lub zabawy w podkręcanie. Pewnie zaraz się odezwie wielu obrażonych, ale taka jest prawda !! (a ona boli najbardziej) Na początku wszyscy byli mega lamerami, niech się uczą. KŚ jest gazetą dla początkujących - doskonale tłumaczą wszystkie rzeczy związane z komputerami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku wszyscy byli mega lamerami, niech się uczą. KŚ jest gazetą dla początkujących - doskonale tłumaczą wszystkie rzeczy związane z komputerami.

Tutaj się niezgodzę - na początku wszyscy są początkujący :) To bardziej pasuje... fakt faktem, że owi lamerzy też się zdarzają... Z resztą znam niestety kilku takich :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moglbys mi wytlumaczyc co cie w tym tekscie smieszy??? Bo ja nie wiem ?? Moze dla ciebie PIV1,6 jest malo wydajny, ale nie wszyscy maja tak wysokie wymagania :x . Skoro tak lubisz szybkosc dziwi mnie twoj Duron w konfigu  :evil: . To samo sie tyczy postu wyzej o XP1600+ i dodawaniu ramu tez nie rozumiem co tu jest smieszne??? Czy kazdy musi podkrecac??? Taki XP1600+ to dla wielu osob naprawde wydajna maszyna- (zwlaszcza jesli przesiadli sie z np.PII300) i woli dodac ramu (przyklad co mu da podkrecenie do 2100+ skoro bedzie mial 128MB ram??). Nie widze tu w ogole wyrozumialosci  :x  myslicie, ze jak wiecie jak sie podkreca to juz tacy bogowie z was???

Zgadzam się z PIT_er'em. Nie ujmując nikomu, dużo osób na tym forum nie umie programować, ani robić innych zaawansowanych rzeczy - komp służy tylko do grania lub zabawy w podkręcanie. Pewnie zaraz się odezwie wielu obrażonych, ale taka jest prawda !! (a ona boli najbardziej) Na początku wszyscy byli mega lamerami, niech się uczą. KŚ jest gazetą dla początkujących - doskonale tłumaczą wszystkie rzeczy związane z komputerami.
Przynajmniej jedna osoba sie ze mna zgodzila :). Wlasnie zapomnialem dodac o tym programowaniu, i innych dobrze, ze Tom.O rozszerzyl temat :D. Ja powiem sam po sobie, myslalem, ze jak umiem skonfigurowac kompa, zlorzyc kompa i podkrecic go i zrobic strone www to naprawde sie znam i co sie okazalo?? Ze to nie prawda. Teraz jestem w klasie Informatycznej i zaczynam rozumiec co to jest tak naprawde ZNAĆ SIĘ. Moj nauczyciel nie potrafi podkrecac, ale czy jemu to jest potrzebne?? Umie duzo innych rzeczy, ktore mu sie przydaja(programowanie C++,Pascal,VB,HTML,Word,Acces,Exce,PHP). Bo taki OC nam chleba nie da!!! Do firmy nie przyjma kogos kto umie podkrecac, tylko znajacego sie na programowaniu, systemach komputerowych itd. Dlatego 70% osob ktore sie tu wymadrzaja nie dostalo by posady np. kuriera doworzacego sprzet do klijenta!!! (Nie mowie, ze sie znam - dopiero zdobywam wiedze). A i wracajac do KŚ czemu kazdy uwarza, ze to lamerskie pismo?? ostatnio uczyli robic programy w VB wszystko krok po kroku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku wszyscy byli mega lamerami, niech się uczą. KŚ jest gazetą dla początkujących - doskonale tłumaczą wszystkie rzeczy związane z komputerami.

Tutaj się niezgodzę - na początku wszyscy są początkujący :) To bardziej pasuje... fakt faktem, że owi lamerzy też się zdarzają... Z resztą znam niestety kilku takich :(

lamerem mozna byc cale zycie a poczatkujacym jest sie na poczatku a potem juz nie i to nie dotyczy tylko o/c lecz calej informatyki

co do programowania: to jest tylko jedna z dziedzin informatyki, i to ze jeden programuje, drugi bawi sie w grafice, trzeci lubi linuxa i sieci, czwarty cos tam innego, to wcale nie znaczy ze jest gorszy, kazdy ma swoje zainteresowania, wiekszosc z nas zapewne kocha o/c :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm zgodze się z tymi co twierdzą że nie każdy od razu był

overclokovcem.Ja np nie podkręcałem jeszcze i przyznam się że za dużej wiedzy na tentemat nie mam ale za to mam nja swym kompie 6 systemów każdy znam na wylot pisze programy umiem łamaś hasła wielu zabezpieczeń,więc uważam że wiele osób które twierdzą że są zaawansowanymi użytkowniaki to ściema bo podkręcić procesor to każdy może a jak pytałem na forum to wszyscy pisali rzeczy oczywiste a nikt konkretnych jak gdzie i co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W komentarzach do ankiety o podkrecaniu na witrynie KS pojawilo sie kilka postow odsylajacych poczatkujacych uzytkownikow chetnych do eksperymentow z podkrecaniem na to forum. Bezwzgledni cenzorzy pilnujacy porzadku ;) posty opublikowali, uznajac ze w odsylaniu do miejsca z rozwinieciem tematu nie ma nic zlego. Pojawily sie tez nie zawsze przyjemne posty osob sprawiajacych wrazenie obeznanych w temacie o/c, szkoda ze juz nie pamietaja ze kiedys sami byli poczatkujacy i wtedy tez jeszcze nie bardzo wiedzieli o ssso chodzi. Publikacja adresu forum Tweak.pl sciagnie tu troche nowych ludzi, nie moge prosic Was o swiadczenie pomocy technicznej, udzialanie szczegolowych i wyczerpujacych odpowiedzi na posty poczatkujacych, ale o zwykla wyrozumialosc tak. Wiec prosze o troche wyrozumialosci :)

marian

KS

no problem...... jak bedziemy mogli to pomozemy... no nie chlopaki?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi