blackout Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) Witam po dluzszej nieobecnosci i w nowym temacie gdyz stary wyrzucili po awarii servera czy co tam bylo. Oto kilka swiezych fotek.Powodem tak dlugiej nieobecnosci byl brak czasu na kontynuowanie moda,ale wszystko wraca powoli do normy :) --- WTYCZKI ZASILAJACE ----- ---- PRZYCISKI POWER/RESET ----- ---- WYJSCIA Z ZASILACZA ---- Pozdrawiam. Niebawem kolejna porcja fotek Edytowane 19 Stycznia 2005 przez blackout Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Wyjscia z zasialcza bardzo fajnie wygladaja... wlaczniki tez niczego sobie ;] ale wtyczki jak na moj gust to troche za duze sie teraz wydaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Kurde fajne te wtyczki ale te nakladki (to żółte) gdzie taeki cos mozna kupic ??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Jak dla mnie bomba... 2 pytania. To jakis oplot na kable? Jak tak to gdzie takie cos dostane : I gdzie mozna ten bajer co jest w plexi wkrecony i trzyma niejako kabel dostac : Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackout Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Kurde fajne te wtyczki ale te nakladki (to żółte) gdzie taeki cos mozna kupic ??:) 1223751[/snapback] To jest malowane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackout Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Jak dla mnie bomba... 2 pytania. To jakis oplot na kable? Jak tak to gdzie takie cos dostane : I gdzie mozna ten bajer co jest w plexi wkrecony i trzyma niejako kabel dostac : Pozdrawiam 1223752[/snapback] To jest ekran z przewodu wielozylowego A to co trzyma przewody na wyjsciach to sa oprawki do diod swiecacych 10mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 10 zdjec wtyczki i 30 zdjec guzika uwielbiam to :> trzymam kciuki zeby mod troche przyspieszyl i zebysmy zobaczyli efekt koncowy przed nowym rokiem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackout Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 10 zdjec wtyczki i 30 zdjec guzika uwielbiam to :> trzymam kciuki zeby mod troche przyspieszyl i zebysmy zobaczyli efekt koncowy przed nowym rokiem ;] 1223764[/snapback] Ehhh Radek juz nie przesadzaj :) z ta iloscia zdjec :) A do nowego roku moze zdaze :) Pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbus_b Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Skąd wziąłeś ten aluminiowy kapselek do przycisku power/reset, da się go gdzieś kupić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 To jest ekran z przewodu wielozylowego A to co trzyma przewody na wyjsciach to sa oprawki do diod swiecacych 10mm 1223762[/snapback] A gdzie takie oprawki do diod mozna dorwac..? U mnie w miescie bylby z tym problem, wiec moze gdzies w necie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 ja tylko uswiadamiam ze ktos inny tu przesadza ;] co jak co ale nadawalbys sie do propagandy :] nadal nie podoba mi sie polaczenie koloru zoltego i jaskrawej pleksy, no ale zobaczymy jak to wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Togoo Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) Kurde fajne te wtyczki ale te nakladki (to żółte) gdzie taeki cos mozna kupic ??:) 1223751[/snapback] To jest malowane :) 1223756[/snapback] Kolega pyta gdzie takie mozna kupic (bo w sumie na zdjeciach widac ze pierwsze jest szare a pozniej zołte :wink:). Ja tez jest ciekawy gdzie to mozna dostać. A czy to nie sa kupione w sklepie elektronicznym "obudowy" na wtyczki COM? EDIT: Ja proponuje zeby blackout opisywał kazde zdjecie (co, kiedy, skąd, z czego, po co, dlaczego... itp) oszczedzi to nam czasu i jemu. I wszyscy beda szceśliwi! :wink: Edytowane 18 Stycznia 2005 przez Togoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIOR Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Blackout, ładna robota, widać że się nie śpieszysz i robisz dokładnie, kto robił już kiedyś moda wie że pośpiech aby roboty dokłada. Co do tych oprawek diód to wystarczy głową ruszyć albo poszukać na google sprawdzić. www.conrad.pl od tego zacząć, tylko czasem troszke ceny windują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackout Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 To jest malowane :) 1223756[/snapback] Kolega pyta gdzie takie mozna kupic (bo w sumie na zdjeciach widac ze pierwsze jest szare a pozniej zołte :wink:). Ja tez jest ciekawy gdzie to mozna dostać. A czy to nie sa kupione w sklepie elektronicznym "obudowy" na wtyczki COM? EDIT: Ja proponuje zeby blackout opisywał kazde zdjecie (co, kiedy, skąd, z czego, po co, dlaczego... itp) oszczedzi to nam czasu i jemu. I wszyscy beda szceśliwi! :wink: 1223826[/snapback] Wtyczki zostaly zabudowane obudowa od COM-a, Przewod ekranowany i oprawki do diod mozna kupic np na www.tme.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackout Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Skąd wziąłeś ten aluminiowy kapselek do przycisku power/reset, da się go gdzieś kupić ? 1223795[/snapback] To jest obudowa od bateri "paluszka" (najlepiej panasonic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Blackout fajny pomysł z tymi molexami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 hehe neizly pomysl z ta bateria :P istnie moderowski :P a co do tych wezykow to czy nei wystarczylyby takei jak sa na paliwo [na stacjach czy w sklepach samochodowych] ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Świetne guziki.....potrzebowałbym takich 4 bo narazie mam jakies beznadziejne :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 a mi sie molexy podobaja :) a uziki to moze sam zrobie podobne bo tez sa QL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Taki sam oplot jest na kablach wielożyłowych do zakupienia w pierwszym lepszym elektronicznym. Kupujesz taki kabel 16-24 żyły, zdejmujesz tą "gumową" osłonkę, potem najczęściej jest folia przeźroczysta i ten metaliczny oplot. Kable z niego wysupłasz żyła po żyle i gotowe :) PS: im więcej żył w kablu tym większa średnica oplotu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Togoo Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Ja sie chcialem jeszcze zapyatc jak zmiesciłes do tego wezyka kable z wtyczka do MOBO? Podzieliłes je do dwoch węzyków? bo raczej nie zmiesciłyby sie wszytskie do jednego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 a tak btw, to co to za zasilacz? Bo te "radiatory" niebezpiecznie przypominaja mi wnetrze mojego dawnego megabajta350. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackout Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 a tak btw, to co to za zasilacz? Bo te "radiatory" niebezpiecznie przypominaja mi wnetrze mojego dawnego megabajta350. 1225067[/snapback] to jest TRACER niby 400W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackout Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Ja sie chcialem jeszcze zapyatc jak zmiesciłes do tego wezyka kable z wtyczka do MOBO? Podzieliłes je do dwoch węzyków? bo raczej nie zmiesciłyby sie wszytskie do jednego... 1224688[/snapback] Tak,podzielilem to na 2 weze Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 to jest TRACER niby 400W :) 1225409[/snapback] ja bym sie bal :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 To jest obudowa od bateri "paluszka" (najlepiej panasonic :) 1224109[/snapback] jak to po paluszkach. Hmmm stoi jeden na stole ale jakos nie moge rozkminic jak to wykombinowales :-| Powiedz mi :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbus_b Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Po rozebraniu obudowy paluszka, znaczy zdjęciu zewnętrznej kolorowej warstwy jest pod spodem kolejna warstwa wystarczy wyjąc trzpień i zdjąć te metalowe kapsle, uciąć to co zostało tak na wysokości 7mm oraz wydłubać zawartość ze środka (ale ostrzegam ostrożnie z tym bo łatwo uszkodzić ja zniszczyłem 3 baterie :oops: ) no i wyczyścić papierem. Ale potem pojawia się kolejny problem. Mianowicie mój przełącznik impulsowy, mimo iż identyczny jak te na zdjęciu, jest nie rozbieralny w środku jest inaczej zrobiony, i niestety się zniszczył :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackout Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Po rozebraniu obudowy paluszka, znaczy zdjęciu zewnętrznej kolorowej warstwy jest pod spodem kolejna warstwa wystarczy wyjąc trzpień i zdjąć te metalowe kapsle, uciąć to co zostało tak na wysokości 7mm oraz wydłubać zawartość ze środka (ale ostrzegam ostrożnie z tym bo łatwo uszkodzić ja zniszczyłem 3 baterie :oops: ) no i wyczyścić papierem. Ale potem pojawia się kolejny problem. Mianowicie mój przełącznik impulsowy, mimo iż identyczny jak te na zdjęciu, jest nie rozbieralny w środku jest inaczej zrobiony, i niestety się zniszczył :sad: 1225776[/snapback] Hehe wszystko da sie rozebrac,tylko trzeba troszke cierpliwosci :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 polerowałęś potem jeszcze te paluszki? jesli tak to jak i czym ? ;) może je zaadaptuje na gałęczki potencjometra :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackout Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 polerowałęś potem jeszcze te paluszki? jesli tak to jak i czym ? ;) może je zaadaptuje na gałęczki potencjometra :D 1225917[/snapback] Pasta polerska i filc na wiertarce :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...