Skocz do zawartości
Mangelo

Wymiana Podzespolow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... Mam odlozone jak narazie 600 zl ale funduszy przybywa :D Chce troche zmodernizowac kompa tylko nie wiem od czego zaczac :blink: moze ktos mi doradzi :)

Obecny komp :

Plyta : Albatron PX848 like

Procesor : Pentium 4 2.4 GHz HT (Northwood)

Grafika : Radeon 9200SE (64bit)

Pamiec Ram : 256mb

Wydaje mi sie ze najlepiej zaczac od grafy(Myslalem o GF 6600 na AGP ale jeszcze nie ma :cry:) pozniej RAM i ewentualnie plyta glowna... Ale moze sie myle :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym zaczął wymianę sprzętu od karty grafiki. Później ram, no i płyta, bo to to chyba nie ma duala jeśli sie nie mylę. Jeszcze przemysl jaki masz zasilacz, bo ten też może Cię zaskoczyć znienacka dodatkowymi kosztami :((

Inne rzeczy to już wedle uznania braków czy potrzeb, np. hdd, nagrywarka, monitor, głosniki itp. itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest do tego specjalny topik 1223838[/snapback]

sory chcesz porównywać 6600 z tym śmiesznym 9550

no przeginacie powoli pałe radkowicze

6600gt jest juz w katowickiej hurtowni pronox. karta od sparkla, 2 osoby na tłiku juz ją mają.

czekaj:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie porównuje 9550 do 6600 ale za 600 pln to mozna kupic 512 ramu i zostanie na 9550.

Co po szybkiej karcie jak ramu mało do gry w nowsze gierki ,a tak ramu styka a karta po O/C udzwignie i nowsze gierki

PS. W gre wchodza tylko karty na AGP jesli sie nie myle wiec dyskusja o 6600 jest czysto akademicka

Edytowane przez Igor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6600gt jest juz w katowickiej hurtowni pronox. karta od sparkla, 2 osoby na tłiku juz ją mają.

1224039[/snapback]

Ta hurtownia ma tez oddzial we wroclawiu gdzie mieszkam ale nie prowadza chyba sprzedazy detalicznej

Nie porównuje 9550 do 6600 ale za 600 pln to mozna kupic 512 ramu i zostanie na 9550.

Co po szybkiej karcie jak ramu mało do gry w nowsze gierki ,a tak ramu styka a karta po O/C udzwignie i nowsze gierki

PS. W gre wchodza tylko karty na AGP jesli sie nie myle wiec dyskusja o 6600 jest czysto akademicka

1224416[/snapback]

Jak juz pisalem fundzusze sie zwiekszaja i za miesiac mial bym pieniadze na 512 ramu, pozatym chce kupic juz troche lepsza karte zeby starczyla na dluzej. Jak juz Leborg napisal karta GF 6600 na AGP jest juz w hurtowni wiec lada moment pojawi sie w sklepach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec tak... Kolo 12 lutego bede mial 900zl chce za to kupic Sparkla 6600 AGP i kosc Ramu 512 mb 400mhz.

Powiedzmy ze zostanie mi jakies 200zl i te pieniadze chce przeznaczyc na zasilacz bo moj obecny to jakis no name i nie chce ryzykowac jak wsadze nowa grafe. Zupelnie sie nie znam na zasilaczach wiec jakiekolwiek sugestie co do kupna mile widziane...

Aha jeszcze te ramy teraz mam kosc 256mb ktora dziala z predkoscia 266mhz i nie wiem co zrobic... Czy dolozyc te 512mb i tez puscic na 266 mhz czy wsadzic tylko 512mb 400mhz? Co bedzie wydajniejesze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie lepiej kupić GeForce 6600GT na AGP ? 630zł

1260179[/snapback]

tiaaaa ;] a świstak...ten teges :)

to podaj napiecia w stresie ;]

aha i nie zdziw sie jak kiedys będzie duże BOOOOM :D smrud dym itp ;) złom :)

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi