Mumin1 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Mam taki problem mam procesor Athlon 1700+ płyte Gigabyte GA-7VRX dwie kosci ramu 256 MB-266 MHz i 256MB-400Mhz ustawione sa w biosie na 266 czestotliwosc.Dzieje mi sie cos takiego ze w najmniej spodziewanym momencie kilka razy zaraz po zalogowaniu sie na uzytkownika kilka podczas zwykłej pracy. Wyskakuje niebieski ekran pisze rozpoczynanie zrzucania pamieci fizycznej napis: "***STOPL 0x000000C5" zwykle jest taki ale czesto zdarza sie ze sa inne koncowki np. 7E,D1,BE. Nie wiem co mam zrobic format nie pomaga. Kolega stwierdził ze moze mi sie procesor przegrzewac po właczeniu kompa zaraz miałem 53 stopnie. Przeczyscilismy nalozylem paste na procesor i przy kilku godzinnej pracy z dosc duzym obciazeniem najwieksza temperature jak miałem to 51. Przyznam ze sam zauwazyłem dziwne działanie mojego wentylatora od procka dziwnie go słychac tak jak by sie zatzymywał w biosie patrzyłem i pisze cos takiego "CPU FAN SPeed 14062 RPM i co chwile zmienia sie na 10546 tak przez sekunde i wraca do wczesniejszej wartosci. Nie wiem czy dobrze wnisokuje ale wydaje mi sie ze chodzi tu o obroty wiatraka i jesli tak skacze predkosc to chyba nie dobrze oswieccie mnie. Nie wiem co juz mam robic a ten bład jest dosc wkurzajacy najbardziej chyba przy nagrywaniu płyt bo płytka do wyrzucenia. Mam jescze kontroler ATA do ktorego mam wpiete dwie tasmy ktore obsługuja 3 dyski Seagejty 120 GB-tu jest system, 80 i 60 GB. Nie wiem czy to ma jakies znaczenie. Wczesniej chodziło dobrze ale juz od miesica mam taki problem. Jeden z kolego mowił ze moze mi zasilacz nie wyrabiac na tyle obciazenia ale nie wiem jak to sprawdzic czy to moze z nim jest jakis problem. Dzieki wielkie z gory za pomoc bo juz sie oszukałem do błedu C5 nie ma wyjasnienia i nie wiem co mam dalej robic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dick Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Miałem podobny problem, na plycie Epox i Athlonie 1600+ blue screen wyskakiwal co chwilę, przeinstalowanie systemu nic nie dało...problem rozwiazalem wgraniem nowego biosu do plyty, stary byl z 2001, teraz nie ma zadnych problemów, zastanawia mnie jedno komp chodził dwa lata i wszystko bylo wporzo, az tu nagle ciach...dziwne... Wgraj domyslne/bezpieczne ustawienia biosu lub go zaktualizuj jesli jest nowy,mozesz tez przeinstalowac winde :rolleyes: jak masz czas, sprawdz pamiec programikami spod dosu, sprawdz przerywania moze masz kilka urzadzen podpietych pod jedno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 wyjmij jedna kosc pamieci, moze tu lezy problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...