mart!n3k Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 (edytowane) Durne pytanie, prawda? Otóż - starsza ma mojego starego kompa. Miała w nim caaałe 32mb ramu, wiec poradziłem jej żeby sobie kupiła więcej. No i wytrzasnęła 256mb dwustronną (bo mobo jest na chipsecie bx), ale zaczęła się jazda. Wszystko wyglądało na to, że pamięć gryzie się z płytą, zachowywała się jakby była uszkodzona, ale na innym kompie goldmemory nie wywalał żadnych błędów. Okazało się, że mobo przyjmuje max 128mb na gniazdo... I teraz pytanie - co zrobić, żeby płyta jakoś współpracowała z tą kością, choćby była wykrywana jako 128mb? Błagam o pomoc, bo inaczej zginę w dość widowiskowy sposób. Edytowane 19 Stycznia 2005 przez mart!n3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Kupić pamięć jednostronną :P BX-y tak mają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!n3k Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 (edytowane) Ale jest dwustronna! ;] A kosić kostek z jednej strony jakoś... mi sie nie chce ;] Aha i nie napisalem o tym wczesniej - pamiec wykrywana jest prawidlowo - 256mb, ale komp wiesza sie w roznych momentach, przy gold memory zwiecha przy 33% :/ (na innym kompie ok, to tak poraz drugi ;]) Edytowane 19 Stycznia 2005 przez mart!n3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 możemy sie zamienić ja dam ci 128mb aty mi 256 dopłace 30-40 zł :-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 hmm najlepiej to wymienic w sklepie/serwisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...