Skocz do zawartości
Demax666

Codegen 300w

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o to czy mój biedny zasilacz daje dość mocy aby zasilić wszystkie podzespoły. Niewiem jak to sprawdzić.

Podam mój config kompa i jak ktoś może to prosz, napisać czy starcza czy raczej pracuje u kresu możliwości. Niekiedy sie zdarza że komp się sam resetuje albo gierka sie sama wyłacza i trzeba komputer od nowa załączać. Miałem też problemy z napędem CD-ROM, jak załączyłem WIN do działal tak powoli i nie czytał płyty. Jak zmieniłem zasilanie na inny kabelek zasialcz to pracowal normalnie, ale po jakimś czasie to samo i znów zamiana kabli. Podaje config:

P4 2.4GHz

G-ForceFX 5700 GL

3x256RAM ELIXIR

DVD+RW NEC 3500A

2xHDD Samsung SP16C

SB Audigy LS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niekiedy sie  zdarza że komp się sam resetuje albo gierka sie sama wyłacza i trzeba komputer od nowa załączać.

1224411[/snapback]

no to może własnie swiadczyc o tym ze kodedżen wymieka , napiecia pewnie też są do [gluteus maximus] iwęc sprzedaj ten badziew puki jeszcze jako tako działa i kup coś porządnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może tak na początek sprawdzisz napięcia mirenikiem ? bo wcale nie jest powiedziane, że to zasilacz (choć pewnie na 90% to on), a co do codegenów to mimo i ż to chłam zdażają sie wersje "pro", pamietam bo miałem taki i trzymał sie jakoś (a kompa miałem mocniej podkreconego) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi