OZON Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Mam problem z kręceniem procka. po podkreceniu magistrali z 66 na 75 MHz działa jako tako , przy 80 zawiesza sie po 10 - 15 min, ale już wyższe wartości powodują prawie natychmiastowy zwis :( 100 Mhz nie udało misię wycisnąć bo już nawet BIOS się nie ładuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 bo przy fsb 80Mhz, pci= 40MHz a to juz za duzo i jesli plyta nie ma mozliwosci zmiany dzielnika to chyb nic wiecej nie wskurasz :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 eeee takie tam gadanie minimum co wydusisz z niego to te 1000MHz zobacz na mojego procka i sie nawet nie poci :lol: pierwsze co jak ci plyta nie rusza to popatrz za nowym biosem bo moze nie obslugiwac prockow powyzej 1GHz ja tak mialem na moim Abicie VH6 a drugie co to zmien wentyla na TTC-D2TB chodzil mi niezle do 790MHZ na 950 czasami sie wieszal a jak kupilem mala krowke :) TTC-D5TB(3) wersja cicha jest do prockow 2GHz to chodzi mi na 950 bez problemu i temperatura mi nie przekracza 35* nawet jak gram wiecej nie podkrecam bo to wersja OEM oOC czy jak to sie pisze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 zapomnialem powiedziec o napieciu teraz mi chodzi na 1,85 a z za fsb pci sie zmienia to prawda ale i tak wszystko chodzi mi chodzil procek na fsb 75, 83 i teraz chodzi na 100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 zapomnialem powiedziec o napieciu teraz mi chodzi na 1,85 a z za fsb pci sie zmienia to prawda ale i tak wszystko chodzi mi chodzil procek na fsb 75, 83 i teraz chodzi na 100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neig Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 zamaluj nóżkę BSEL0 a będziesz miał 100MHz czyli 10,5 x100 ,AGP i PCI prawidłowo się podzielą a celkowi załuż titana 40PLN, mój C600 ma w ten sposób 945MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Mam problem z kręceniem procka. po podkreceniu magistrali z 66 na 75 MHz działa jako tako , przy 80 zawiesza sie po 10 - 15 min, ale już wyższe wartości powodują prawie natychmiastowy zwis :( 100 Mhz nie udało misię wycisnąć bo już nawet BIOS się nie ładuje musisz go tylko dochlodzic to jest niemozliwe zebys go nie podrkecil na fsb 100 bedzie 1050 bedzie latal nie iwem jaki masz radiator ale go przeszlifooj zapodaj paste termoprzewodzaca zalatw moo chlodzenie a na fsb 125 musi pojsc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Celki 700 niestety prawie się nie kręcą. miałem w obrocie trzy sztuki i niestety... dwie nie podnosiły sytemu już w 85 MHz. trzecia miała zwisy. tak więc nie wróżę wielkich osiągów, chociaż zdarzają się wyjątki (cuda 8) ) powodzenia ps. Sharki, ty masz jeden z najlepiej kręcących się celków... jak popracujesz to w 112MHz chodzi spokojnie, a znam przypadki i 124... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 sprawdz jaki masz steping jądra np w WCPUID jesli cC0 to mysle ze powinies go puścić na 1050 na napięciu około 1,9 standartowo cC0 mają 1,7V ja miałem celka 667@1000@1,9V cC0 a kumpel miał 667 i powyzej 75 MHz padał ale było cB0 zresztą na www.overclocker.com w DATABASE CPU duzo jest na 1050 i nawet na standartowym napieciu sie zdarzaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Celki 700 niestety prawie się nie kręcą. miałem w obrocie trzy sztuki i niestety... dwie nie podnosiły sytemu już w 85 MHz. trzecia miała zwisy. tak więc nie wróżę wielkich osiągów, chociaż zdarzają się wyjątki (cuda 8) ) powodzenia ps. Sharki, ty masz jeden z najlepiej kręcących się celków... jak popracujesz to w 112MHz chodzi spokojnie, a znam przypadki i 124... wiem ale sa dwie wersje jedne to box z napieciem 1,7 i z cCO czy jak to sie pisze kazdy co siedzi w temacie zacyka :lol: i to sa te wlasnie co sie najlepiej kreca i sa wersje z napieciem 1,65 bez cCO i to sa wersje OEM i sie ciutke slabiej kreca :) moze i mi pojdzie tak jak pisales ale jak narazie to musze mocniejszy zasilacz kupic bo mi sie monitor wylacza co jakis czas a moj zasilacz to 230 8) a mam troche w kompie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...