Skocz do zawartości
OZON

Problemy z podkręceniem C700

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z kręceniem procka. po podkreceniu magistrali z 66 na 75 MHz działa jako tako , przy 80 zawiesza sie po 10 - 15 min, ale już wyższe wartości powodują prawie natychmiastowy zwis :( 100 Mhz nie udało misię wycisnąć bo już nawet BIOS się nie ładuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee takie tam gadanie minimum co wydusisz z niego to te 1000MHz zobacz na mojego procka i sie nawet nie poci :lol:

pierwsze co jak ci plyta nie rusza to popatrz za nowym biosem bo moze nie obslugiwac prockow powyzej 1GHz ja tak mialem na moim Abicie VH6 a drugie co to zmien wentyla na TTC-D2TB chodzil mi niezle do 790MHZ na 950 czasami sie wieszal a jak kupilem mala krowke :) TTC-D5TB(3) wersja cicha jest do prockow 2GHz to chodzi mi na 950 bez problemu i temperatura mi nie przekracza 35* nawet jak gram wiecej nie podkrecam bo to wersja OEM oOC czy jak to sie pisze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z kręceniem procka. po podkreceniu magistrali z 66 na 75 MHz działa jako tako , przy 80 zawiesza sie po 10 - 15 min, ale już wyższe wartości powodują prawie natychmiastowy zwis  :( 100 Mhz nie udało misię wycisnąć bo już nawet BIOS się nie ładuje

musisz go tylko dochlodzic to jest niemozliwe zebys go nie podrkecil na fsb 100 bedzie 1050 bedzie latal nie iwem jaki masz radiator ale go przeszlifooj zapodaj paste termoprzewodzaca zalatw moo chlodzenie a na fsb 125 musi pojsc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celki 700 niestety prawie się nie kręcą. miałem w obrocie trzy sztuki i niestety... dwie nie podnosiły sytemu już w 85 MHz. trzecia miała zwisy.

tak więc nie wróżę wielkich osiągów, chociaż zdarzają się wyjątki (cuda 8) )

powodzenia

ps. Sharki, ty masz jeden z najlepiej kręcących się celków... jak popracujesz to w 112MHz chodzi spokojnie, a znam przypadki i 124...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdz jaki masz steping jądra np w WCPUID jesli cC0 to mysle ze powinies go puścić na 1050 na napięciu około 1,9 standartowo cC0 mają 1,7V

ja miałem celka 667@1000@1,9V cC0

a kumpel miał 667 i powyzej 75 MHz padał ale było cB0

zresztą na www.overclocker.com w DATABASE CPU duzo jest na 1050 i nawet na standartowym napieciu sie zdarzaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celki 700 niestety prawie się nie kręcą.  miałem w obrocie trzy sztuki i niestety... dwie nie podnosiły sytemu już w 85 MHz. trzecia miała zwisy.

tak więc nie wróżę wielkich osiągów, chociaż zdarzają się wyjątki (cuda 8) )

powodzenia

ps. Sharki, ty masz jeden z najlepiej kręcących się celków... jak popracujesz to w 112MHz chodzi spokojnie, a znam przypadki i 124...

wiem ale sa dwie wersje jedne to box z napieciem 1,7 i z cCO czy jak to sie pisze kazdy co siedzi w temacie zacyka :lol: i to sa te wlasnie co sie najlepiej kreca i sa wersje z napieciem 1,65 bez cCO i to sa wersje OEM i sie ciutke slabiej kreca :) moze i mi pojdzie tak jak pisales ale jak narazie to musze mocniejszy zasilacz kupic bo mi sie monitor wylacza co jakis czas a moj zasilacz to 230 8) a mam troche w kompie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...