Skocz do zawartości
Bartolghnet

Radiator Przylepiony Klejem ...pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

witam was :) na mojej plycie glownej asrock k7s8x jest maly radiator ktory sie grzeje jak ciachu ciachu :-P . Chcialem go zmienic odkrecam plyte, kolki a tu bec :) jest on przyklejony na klej. Jak go odkleic nie uszkadzajac chipsetu, oraz plyty ? PPPOOOMMMOOOCCCYYY !! :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mialem stycznosci z ta plyta ale wydaje mi sie ze wcale nie jest przyklejony klejem , tenze "klej" to chyba gesta pasto-naklejka ( nie wiem jak to nazwać ), ktora niezle trzyma radiator ( mialem podobnie w GB 9550 ) ...

sproboj podwazyc delikatnie radiator srubokretem - pamietaj nic na siłe ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE!! żadnym srubokretem bo jescze cos ukruszy. NIech zrobi jak to ktos pisał - najpierw wsadzi pomiedzy chipset a radiator np. katre telefoniczna a dopiero pomiedzy karte i radiator srubokret płaski jakiś nieduży i powoli i delikatnie odgina, to zminiejszy ryzyko ukruszenia/porysowania czegoś.

btw. jak wybierzesz rozwiazanie z lodówą to wszystko dobrze uszczelnij w woreczkach foliowych (lepiej nie tych sniadaniowych bo maja takie małe otworki) tylko jakiejś zrywce etc. owijając tak ze 2 warstwy zeby wilgoć sie gdzieś nie dostała.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj tym radiatorkiem pokręcić na boki> Myślę że powinien sięw końcu oderwać, mój na mojej mostek południowy to jak go rusze to sie rusza!!!

1225028[/snapback]

sproboje. jesli nie poskutkuje to sprawdye sposob z lodowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest klej, tylko bardzo glutowata pasta.....

miałem cos identycznego na grafice....

ja użyłem innej metody niż chłodzenie, a mianowicie rozgrzanie miejsca przy tym gluciem a następnie kręcenie lewo i prawo;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najskuteczniejsza jest metoda pod kryptonimem ,, rozgrzewanie suzarką" :)

Jak sama nazwa wskazuje wystarczy nagrzać trochę radiator wyżej wymienionym użadzeniem, i radiator sam po chwili odejdzie.

:D :D :D

Miałem tak z płytka ausa a7n8X, radiator był przyklejony na czymś co przypominało gumę pomieszaną z jakims klejem...

jeżeli w asusie była guma to co będzie w ascrocku ??? :blink: :-P :-P :-P

Edytowane przez dszywala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem takie coś na ECS'sie, siedzialo niesamowicie, jakby silikonem do kafelek. Rozgrzej suszarka i wsuwaj pomalu karte telefonicza lub cos podobnego, zejdzien na 100 ;). Powodzenia w czyszczeniu czipseta i radiatora heh dlugo sie meczylem z tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem takie coś na ECS'sie, siedzialo niesamowicie, jakby silikonem do kafelek. Rozgrzej suszarka i wsuwaj pomalu karte telefonicza lub cos podobnego, zejdzien na 100 ;). Powodzenia w czyszczeniu czipseta i radiatora heh dlugo sie meczylem z tym.

1226287[/snapback]

no wlasnie takie cos :) ohhh znow musze rozkrecac calego kompa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najskuteczniejsza jest metoda pod kryptonimem ,, rozgrzewanie suzarką" :)

Jak sama nazwa wskazuje wystarczy nagrzać trochę radiator wyżej wymienionym użadzeniem, i radiator sam po chwili odejdzie.

:D  :D  :D

Miałem tak z płytka ausa a7n8X, radiator był przyklejony na czymś co przypominało gumę pomieszaną z jakims klejem...

jeżeli w asusie była guma to co będzie w ascrocku ??? :blink:  :-P  :-P  :-P

1225964[/snapback]

Asrock to OEM asusa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi