azyl Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Witam Az mi glupio z takim pytanie sie do was zwracac ale w instruckji oblugi mojej plyty nie ma kompletnie nic ( ten kto posiada asrock k7vt2 wie o co mi chodzi ). Mianowicie standardowo mialem ustawione na rasmie ide cd rom jako master a cdrw jako slave i tak tez bylo w biosie - wczoraj zmienilem te ustawienia tzk ze podlaczylem na tasmie cdrm jako slave a cdrw jako master ... ale niezbyt kojaze jak to ustawic w biosie - szukalem w necie ale tez zabardzo niczego sie nie doszukalem :sad: prosze o pomoc :( I sory za takie lamerskie pytanie pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 w biosie niczego nie musisz ustawiać bios sam wykrywa.jedynie w biosie jeśli chcesz to sekwencje z czego ma startować płyta możesz wybrać pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 no tak ale mimo ze "fizycznie" cdrw jest na master a crom na slave to w biosie jest odwrotnie - tak moze by ? :? pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 to coś dziwnego :| nie spotkałem się z takim w przypadkiem jedynie w bios-ie można wykryć napęd ale jaki status ma master czy slave to nie chyba że masz raida ale to to nie to pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Ustaw w BIOS-ie identyfikację wszystkich napędów IDE na Auto i system sam Ci wykryje gdzie co jest. Pozdr. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...