Skocz do zawartości
FREDY KRUGER

Audigy 2 Zs - Dlaczego Duuuzo Szumu !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich , Właśnie podłączyłem nową karte dźwiękową Sound Blaster Audigy 2 ZS , no i zawiodłem sie jak podłączyłem do niej wierze i włączyłem (nie byle jaka, odrazu mówie) , SZUMM i jeszcze raz SZUMM , przesiadłem sie ze zintegrowanej a efektu ZERO , poprostu nie wiem czy to normalne w takiej karcie jak Audigy 2 ZS więc mnie to dręczy , czy taki szum ma każda czy tylko moja karta ??? czy może być to wina ze idzie na analogowym kablu a nie cyfrowym (kabel też w 100% dobry i sprawdzony) ??? :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do uziemienia to nie mam :sad: , ale szum jest większy niż na zintegrowanej na ECSzajsie i niż na Gigabajcie GA 7N400 , na obydwóch tych płytach miałem mniejszy szum a karta którą kupiłem powinna mieć troszke mniejszy szum , moim skromnym zdaniem, musze wykluczyć też wierze bo była zbyt kosztowna żeby mogła takie numery robić , zresztą denon to chyba nie szajs z którego sie można szumów dosłyszeć , jedyne co moze być przyczyną to tez kabel bo długawy troszke, ale czy wam taż sie tak działo z kartami Audigy2 że zganiacie na kabel itp ??? hmm bo kurde nie wiem czy nie powinienem zareklamować tej karty :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak apropo to u ciebie na jakim sprzęcie sprawdzasz ?? jeśli moge spytać oczywiście :sad: , też na dużym mocnym wzmacniaczu jak u mnie ??? ja sprawdzam na wzmacniaczu DENOM 2x135W i kolumny Jamo 200W każda - model D570 , więc szum moze być dodatkowo wzmocniony przez mój mocny wzmacniacz , moze być tak jak mówie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i mam jeszcze jedno pytanko skoro już tu jestem :) , w ustawieniach "THX Setup Console" tam gdzie jest wybór "Digital Output Sampling Frequency" mam do wybotu dwie możliwości : tylko 48KHz lub 96KHz , czy to prawidłowo ?? nie powinno być też możliwości wybrania 192KHz jak mam tryb stereo ?? pytam tak z ciekawości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tak apropo postów to pisze tyle ile potrzebuje by uzuskać info na dręczące mnie problemki z Audigy haha :) ,czy to złe ?? , po to chyba jest forum i możliwosć dialogu między użytkownikami tego Forum , przynajmniej tak mi sie zdawało jak pierwsze sie do niego dołączyłem sporo czasu temu , widocznie sie myliłem :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy zamiast 3 postów 3x zmodyfikować jeden <_<

Największe szumy daje włączone line-in(mic też) jak już coś,ja mam live i jakoś na żadnej z płyt tego nie miałem,kabel może dawać zakłócenia w postaci buczenia ewentualnie,proponuję przyjrzeć się eax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi