FREDY KRUGER Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Witam wszystkich , Właśnie podłączyłem nową karte dźwiękową Sound Blaster Audigy 2 ZS , no i zawiodłem sie jak podłączyłem do niej wierze i włączyłem (nie byle jaka, odrazu mówie) , SZUMM i jeszcze raz SZUMM , przesiadłem sie ze zintegrowanej a efektu ZERO , poprostu nie wiem czy to normalne w takiej karcie jak Audigy 2 ZS więc mnie to dręczy , czy taki szum ma każda czy tylko moja karta ??? czy może być to wina ze idzie na analogowym kablu a nie cyfrowym (kabel też w 100% dobry i sprawdzony) ??? :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 jaki kabel do wierzy :>? to że dobry to nie wszystko długi?miedziany? komp uziemiony?wierza uziemiona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 czy wyciszyles wejscia karty ? i zastanowiles sie czy w dobrym subforum zalozyles temat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Co do uziemienia to nie mam :sad: , ale szum jest większy niż na zintegrowanej na ECSzajsie i niż na Gigabajcie GA 7N400 , na obydwóch tych płytach miałem mniejszy szum a karta którą kupiłem powinna mieć troszke mniejszy szum , moim skromnym zdaniem, musze wykluczyć też wierze bo była zbyt kosztowna żeby mogła takie numery robić , zresztą denon to chyba nie szajs z którego sie można szumów dosłyszeć , jedyne co moze być przyczyną to tez kabel bo długawy troszke, ale czy wam taż sie tak działo z kartami Audigy2 że zganiacie na kabel itp ??? hmm bo kurde nie wiem czy nie powinienem zareklamować tej karty :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 moze odpowiesz na pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Ja dam taką radę - wsadź jakiekolwiek słuchawki do wyjścia analogowego i sprawdź czy słyszysz jakiś szum w tle - tym sposobem łatwo wykluczysz kartę dźwiękową - u mnie jest totalna cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 aha spoko , dzięki za podpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Więc tak: podłączyłem słuchawki Sonki i szumek słychać , co prawda mniejszy niż przez wzmacniacz z wielkimi kolumnami Jamo ale słuchaweczki na których patrzyłem są malutkie a wzmacniacz to dodatkowo upiększa :) POZDRO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Wycisz w mixerze w odtwarzaniu CD-AUDIO, a w najlepszym wypadku wycisz wszystko - zostaw tylko midi i wave out. U mnie z wyciszonym cd-audio jest absolutna cisza, a z nim delikatny szumek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Hmmm , no wyciszyłem wszystko co mówiłeś i szum nadal taki sam :sad: , nie wiem co jest grane, czy moze być felerna karta ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 tak apropo to u ciebie na jakim sprzęcie sprawdzasz ?? jeśli moge spytać oczywiście :sad: , też na dużym mocnym wzmacniaczu jak u mnie ??? ja sprawdzam na wzmacniaczu DENOM 2x135W i kolumny Jamo 200W każda - model D570 , więc szum moze być dodatkowo wzmocniony przez mój mocny wzmacniacz , moze być tak jak mówie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 ale jak CD-AUDIO wyciszyłem to rzeczywiście mniej szumu :) wiec juz nie jest tak tragicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 ale jak CD-AUDIO wyciszyłem to rzeczywiście mniej szumu :) wiec juz nie jest tak tragicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 i mam jeszcze jedno pytanko skoro już tu jestem :) , w ustawieniach "THX Setup Console" tam gdzie jest wybór "Digital Output Sampling Frequency" mam do wybotu dwie możliwości : tylko 48KHz lub 96KHz , czy to prawidłowo ?? nie powinno być też możliwości wybrania 192KHz jak mam tryb stereo ?? pytam tak z ciekawości :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 oooo Panie Kruger, przegina Pan, tyle postow pod rzad ? punkty na otrzezwienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 O widze ze nijaki "WUNAT" ma jakieś obiekcje :) haha chciałbym wiedzieć co to za jeden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 sorka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Ale tak apropo postów to pisze tyle ile potrzebuje by uzuskać info na dręczące mnie problemki z Audigy haha :) ,czy to złe ?? , po to chyba jest forum i możliwosć dialogu między użytkownikami tego Forum , przynajmniej tak mi sie zdawało jak pierwsze sie do niego dołączyłem sporo czasu temu , widocznie sie myliłem :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 wystarczy zamiast 3 postów 3x zmodyfikować jeden <_< Największe szumy daje włączone line-in(mic też) jak już coś,ja mam live i jakoś na żadnej z płyt tego nie miałem,kabel może dawać zakłócenia w postaci buczenia ewentualnie,proponuję przyjrzeć się eax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Siemka , wyciczyłem całkowicie i wyłączyłem krzyżykiem wejście CD-Audio wczoraj i już wszystko wpożoo :) dzięki za pomoc chłopaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 omg juz 19 dalem Ci ta podpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...