kazbek Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Elo Mam zamiar zrobic wc :lol: moge kupic pompke do wc 6000l/h :twisted: czyli 100l/minute za ok.100zl :twisted: Ma pytanko czy nie bedzie to za duzo (cisnienie)? :x brac w ciemno :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 A mozesz tego więcej załatwic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 dzizas :!: 8) z taka pompka to proponuje ci po pierwsze: na szczycie obudowy zintegrowac male oczko wodne z fontanna, a po drugie z tylu zamontowac przylacze dla weza prysznicowego - i mini zlew z boku. 8) bedzie ladnie i praktycznie, nieprawdaz :twisted: na co ci taka pompa??? wode bedziesz zaciagal od sasiada pietro nizej??? IMHO to juz jest przeros formy nad trescia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Ale tania... pomyśl 3 chłodnice 5 bloków wodnych :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Ale tania... pomyśl 3 chłodnice 5 bloków wodnych :Pdo tego kabina prysznicowa, hydrant p.poz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 ale chyba lepsza pompka, to wieksze cisnienie, wieksze cisnienie -wieksza gestosc, wieksza gestosc-lepsza przewodnosc ciepla. tak teoretycznie mi sie wydaje. A pomysl z fontanna jest calkiem fajny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 ale chyba lepsza pompka, to wieksze cisnienie, wieksze cisnienie -wieksza gestosc, wieksza gestosc-lepsza przewodnosc ciepla jaka gestosc masz na mysli ??? 8O 8O 8O wody :?: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 gestosc wody... jak by dopompowac do ukladu wiecej niz sie miesci :). Ale moca pompa tez chyba zwiekszy gestosc, az do zbiornika wyrownawczego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Hmmm a mnie sie zawsze wydawało że gęstość (Ro ;) ) ma wartość stałą dla danego ciała 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 gestosc wody Sorry kolego, ale chyba tez zwiales z tej lekcji fizyki, o chemii nie wspomne ?? :P Wiem o co Ci chodzi, ale : QPA :lol: Woda niestety/na szczescie jest niescisliwa, z powietrzem ten numer przejdzie, ale nie z woda :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 gestosc wody Sorry kolego, ale chyba tez zwiales z tej lekcji fizyki, o chemii nie wspomne ?? :P Wiem o co Ci chodzi, ale : QPA :lol: Woda niestety/na szczescie jest niescisliwa, z powietrzem ten numer przejdzie, ale nie z woda :P Ważne że wiesz o co mi chodzi. Hmmm a mnie sie zawsze wydawało że gęstość (Ro ;) ) ma wartość stałą dla danego ciała 8O Gęstość masy (gęstość, masa właściwa, ρ), stosunek masy ciała do zajmowanej przez nie objętości w określonej temperaturze. Gęstość masy charakteryzuje upakowanie materii w danym ciele. Czyli jak wtołoczymy do litrowego pojemnika 2 litry wody to będzie większa gęstość. Ja mam np w domu w CO (centralne ogrzewanie- jak by ktoś miał mylić z OC) cisinie ok 1,3 bara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 gestosc wody Sorry kolego, ale chyba tez zwiales z tej lekcji fizyki, o chemii nie wspomne ?? :P Wiem o co Ci chodzi, ale : QPA :lol: Woda niestety/na szczescie jest niescisliwa, z powietrzem ten numer przejdzie, ale nie z woda :P Ważne że wiesz o co mi chodzi. Hmmm a mnie sie zawsze wydawało że gęstość (Ro ;) ) ma wartość stałą dla danego ciała 8O Gęstość masy (gęstość, masa właściwa, ρ), stosunek masy ciała do zajmowanej przez nie objętości w określonej temperaturze. Gęstość masy charakteryzuje upakowanie materii w danym ciele. Czyli jak wtołoczymy do litrowego pojemnika 2 litry wody to będzie większa gęstość. Ja mam np w domu w CO (centralne ogrzewanie- jak by ktoś miał mylić z OC) cisinie ok 1,3 bara ciecze sa scisliwe ale w tak malym stopniu ze praktycznie mozna powiedziec ze sa niescisliwe, co innego zmiana temperatury cieczy pod wplywem ktorej woda zmienia gestosc, i tak: przy +4*C woda ma najwieksza gestosc, ponizej i powyzej zaczyna sie zmniejszasc gestosc a rownoczesnie zwiekszac objetosc. a to ze upakujesz 2l wody do 1l naczynia to LOL, jak to zrobisz to nobla dostaniesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 gestosc wody Sorry kolego, ale chyba tez zwiales z tej lekcji fizyki, o chemii nie wspomne ?? :P Wiem o co Ci chodzi, ale : QPA :lol: Woda niestety/na szczescie jest niescisliwa, z powietrzem ten numer przejdzie, ale nie z woda :P Ważne że wiesz o co mi chodzi. Hmmm a mnie sie zawsze wydawało że gęstość (Ro ;) ) ma wartość stałą dla danego ciała 8O Gęstość masy (gęstość, masa właściwa, ρ), stosunek masy ciała do zajmowanej przez nie objętości w określonej temperaturze. Gęstość masy charakteryzuje upakowanie materii w danym ciele. Czyli jak wtołoczymy do litrowego pojemnika 2 litry wody to będzie większa gęstość. Ja mam np w domu w CO (centralne ogrzewanie- jak by ktoś miał mylić z OC) cisinie ok 1,3 bara ciecze sa scisliwe ale w tak malym stopniu ze praktycznie mozna powiedziec ze sa niescisliwe, co innego zmiana temperatury cieczy pod wplywem ktorej woda zmienia gestosc, i tak: przy +4*C woda ma najwieksza gestosc, ponizej i powyzej zaczyna sie zmniejszasc gestosc a rownoczesnie zwiekszac objetosc. a to ze upakujesz 2l wody do 1l naczynia to LOL, jak to zrobisz to nobla dostaniesz. No wlasnie o to chodzilo, ale kolo chyba dalej chce sciskac wode, bo w domowym CO ma ja pod cisnieniem. a dobrze ojciec kiedys powiadal : ucz sie pilnie synu ............... niektorzy jednak pare lekcji olali :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Cóż z tego co ja tutaj czytam to chyba ja też coś przespałem ;) na ale mozliwe ze jeszcze tej lekcji nie miałem ;) a tak wogule to ta pompka i tak sie opłaca!! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 No wlasnie o to chodzilo, ale kolo chyba dalej chce sciskac wode, bo w domowym CO ma ja pod cisnieniem. a dobrze ojciec kiedys powiadal : ucz sie pilnie synu ............... niektorzy jednak pare lekcji olali :lol: to tylko pomysł, nikt nie jest doskonały ale kombinować trzeba, a co do twojego komentarza to wydaje mi się zbędny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 No wlasnie o to chodzilo, ale kolo chyba dalej chce sciskac wode, bo w domowym CO ma ja pod cisnieniem. a dobrze ojciec kiedys powiadal : ucz sie pilnie synu ............... niektorzy jednak pare lekcji olali :lol: to tylko pomysł, nikt nie jest doskonały ale kombinować trzeba Masz racje , trzeba , ale lepiej kombinowac cos co ma realne podstawy , nie ? :P BTW komentarza, to Tobie sie tak wydaje :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 6000 l/h 8O 8O 8O . Ja bym dał węże zbrojone i blok z tytanu :) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 podstawy teoretyczne musisz przyznać były dobre, a co do praktyki, to nie uczyli mnie w szkole czy woda jest podatna na tego typu operacje czy nie. A jeżeli komentarz uważasz za niezbędny to Twoja rzecz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 6000 l/h 8O 8O 8O . Ja bym dał węże zbrojone i blok z tytanu :) :lol:] i plyte na groobe srooby, bo neizle wstrzasy ebda :lol: to jush przesada, ciche tesh pewnie nie bedzie, ale np 3 chlodnice, bloki na pamiatki, proc, grafe, zasilke, chipset, to pompka aqrat ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 6000 l/h 8O 8O 8O . Ja bym dał węże zbrojone i blok z tytanu :) :lol: i plyte na groobe srooby, bo neizle wstrzasy ebda :lol: to jush przesada, ciche tesh pewnie nie bedzie, ale np 3 chlodnice, bloki na pamiatki, proc, grafe, zasilke, chipset, to pompka aqrat ;) jeszcze starczy cienisenia na wc (sracz) zeby sie nie odrywac od kompa, moze jeszcze lozko wodne z hydromasazem :D jezeli w ogole takie jest ;) no jeszcze kilak rzeczy by sie znalazlo i byloby wszystko w jednym :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Elo Mam zamiar zrobic wc :lol: moge kupic pompke do wc 6000l/h :twisted: czyli 100l/minute za ok.100zl :twisted: Ma pytanko czy nie bedzie to za duzo (cisnienie)? :x brac w ciemno :?: O qrfa... :!: :!: :!: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Ja tam mam Eheima 1250 i spokojnie mi wystarcza,wiecej mi nie potrzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazbek Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Panowie biore ten sprzecior Na razie mam kase to znaczy nie mam :oops: ale bede mial :twisted: na kupno najwiekszego bloku na proca jaki tylko znajde w necie widzialem taki z 34 kanalami z chyba 125zl A potem sukcessywnie bede dokupowal kolejne bloczki (zasilka,dysk,gpu,ram(na grafie i fizyycznej)north chipset) :twisted: No i moze podlcze klozet :lol: :lol: :lol: A jezeli chodzi o glosnosc to slychac tylko lekki szum wody Mialem robic freon cooling ale zbil mnie z tropu berkut ze parownik z lodowki jest z cienki-w odbieraniu ciepla ofkoz(a ja za nia dalem pol litra woody) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Panowie biore ten sprzecior Na razie mam kase to znaczy nie mam :oops: ale bede mial :twisted: na kupno najwiekszego bloku na proca jaki tylko znajde w necie widzialem taki z 34 kanalami z chyba 125zl A potem sukcessywnie bede dokupowal kolejne bloczki (zasilka,dysk,gpu,ram(na grafie i fizyycznej)north chipset) :twisted: No i moze podlcze klozet :lol: :lol: :lol: A jezeli chodzi o glosnosc to slychac tylko lekki szum wody Mialem robic freon cooling ale zbil mnie z tropu berkut ze parownik z lodowki jest z cienki-w odbieraniu ciepla ofkoz(a ja za nia dalem pol litra woody) Gdzie mozna kupic blok na zasilacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 to ja se zalatwie woz strazacki z pompami 30000lh i co za 100 zl za godz pracy:)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 100l na minute to faktycznie przy durzo ja tez nosze sie z zamiarem zrobienia wc i jaka pompke powinienem kupic na jeden blok na proca ...bo myslałem o takiej z akwarium ale nei wiem ile ona ma wydajnosci chyba cos 300lh starczy a nawet jak by było mniej to bardzo zle ...ozywiscie tylko jeden bloczek bez fontanny na wieszchu obudowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazbek Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Gdzie mozna kupic blok na zasilacz? Musisz zrobic to sam lub poprosic kogos (czytaj zaplcic :lol: ) A takowego standartowego chyba nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Panowie biore ten sprzecior Na razie mam kase to znaczy nie mam :oops: ale bede mial :twisted: na kupno najwiekszego bloku na proca jaki tylko znajde w necie widzialem taki z 34 kanalami z chyba 125zl A potem sukcessywnie bede dokupowal kolejne bloczki (zasilka,dysk,gpu,ram(na grafie i fizyycznej)north chipset) :twisted: No i moze podlcze klozet :lol: :lol: :lol: A jezeli chodzi o glosnosc to slychac tylko lekki szum wody Mialem robic freon cooling ale zbil mnie z tropu berkut ze parownik z lodowki jest z cienki-w odbieraniu ciepla ofkoz(a ja za nia dalem pol litra woody) Gdzie mozna kupic blok na zasilacz? chlodzenie wodne zasialcza polega na tym ze wszystkie grzejace sie elementy sie wylutowuje ( i dobrabia kabelki) i przykreca do bloczku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Tylko nie mowcie, zem monotematyczny, ale jaka ta pompa ma MOC, bo nie wiem dlaczego nikt tutaj nie zwraca na ten DROBNY parametr uwagi, a nawet niektorzy twierdza, ze nie wplywa on az tak zle jak jest w rzeczywistosci...? Dla tych, co jeszcze nie byli, lub nie zamierzaja, jednak zachecam: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=10812&start=30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazbek Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Tylko nie mowcie, zem monotematyczny, ale jaka ta pompa ma MOC, bo nie wiem dlaczego nikt tutaj nie zwraca na ten DROBNY parametr uwagi, a nawet niektorzy twierdza, ze nie wplywa on az tak zle jak jest w rzeczywistosci...? Dla tych, co jeszcze nie byli, lub nie zamierzaja, jednak zachecam: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=10812&start=30 Ile pobiera mocy nie wiem Ale kto mowil ze ja ja bede zatapial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...