olo128 Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Witam. dzis tak sobie pomyslalem ze barkuje takiego dokladnego faq drut mode dla kazdego no i mi by sie przydalo co wy na to panowie. Proponuje na przykladzie sempa 2300+ i n2u 400 ecs?? pomoze mi ktos?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Nie ma znaczenia na jakim przykładzie bo do wszystkich cpu robi się go tak samo. (Niewiem jak z Sempem, czy zablokowany mnoożnik nie uniemozliwia zastosowania drut-moda, nie śledziłem tego ostatnio). Drud-mod krok po kroku: 1) Wchodzimy na stronę http://www.ocinside.de/html/workshop/pinmo...d_pinmod_d.html (widok oberseite socet) wybieramy mnoznik, vcore, ect. i drukujemy, spisujemy. 2) Wyłączmy komuter, wyjmujemy cpu i zgodnie ze schematem wkładamy ciękie druciki wygiete w podkowę (np z kabla od starych słuchawek, taśmy hdd, ect) w otwory socetu. 3) Instalujemy cpu i chłodzenie. 4) Włączmy komputer i cieszymy (albo nie;]) nowym mnożnikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 zablokowany mnoznik uniemozliwia drut mod mnoznika ale nie przeszkadza w ustawianiu za pomoca drucikow vcore i fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo128 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 czyli jak odblokuje mu mnoznik za pomoca mostkow i oloweczka to co bedzie ok??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XKRZYCHO Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 ja tez mam Athlona 2200+ z zablokowanym mnoznikiem, robielm drut mod na sockecie i lipa nic nie pomoglo, chyba jedynym sposobem jest lacznie mostkow na procesorze, tyle ze nie chce tego robic bo mam na niego jeszcze gwaracje i plomby na mostkach, Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 czyli jak odblokuje mu mnoznik za pomoca mostkow i oloweczka to co bedzie ok??? 1226054[/snapback] nikt jeszcze nie wynalazł sposobu na odblokowanie mnoznika w semrponie mozesz najwyzej przerobic na mobila , i zmieniac mnożnik pod windą;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Takie małe info. Robiłem tak kiedyś na Sempron + ECS modelu dokładnie nie pamiętam ale był na KT600 i co ciekawe wstał zdążyłem zauważyć ze mnożnik się zmienił (post) i nagle czarny ekran i nic więcej, po kilku zmianach procesorów wyciąganiu drutów i tak dalej niestety mobo poszło na gwarancje jak wróciło z notka że bios padł, wgrali nowy i działa trochę to mnie zdziwiło bo myślałem że drut czegoś dotknął i się mobo spaliło albo coś podobnego no ale cóż bywa rożnie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo128 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 ok to chyba sobie jednak odpuszcze :) poczekam na jakies swieze informacje dzieki chlopaki :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...