Skocz do zawartości
olo128

Faq Drut Mode Krok Po Kroku Jak I Co ?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma znaczenia na jakim przykładzie bo do wszystkich cpu robi się go tak samo. (Niewiem jak z Sempem, czy zablokowany mnoożnik nie uniemozliwia zastosowania drut-moda, nie śledziłem tego ostatnio).

Drud-mod krok po kroku:

1) Wchodzimy na stronę http://www.ocinside.de/html/workshop/pinmo...d_pinmod_d.html (widok oberseite socet) wybieramy mnoznik, vcore, ect. i drukujemy, spisujemy.

2) Wyłączmy komuter, wyjmujemy cpu i zgodnie ze schematem wkładamy ciękie druciki wygiete w podkowę (np z kabla od starych słuchawek, taśmy hdd, ect) w otwory socetu.

3) Instalujemy cpu i chłodzenie.

4) Włączmy komputer i cieszymy (albo nie;]) nowym mnożnikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam Athlona 2200+ z zablokowanym mnoznikiem, robielm drut mod na sockecie i lipa nic nie pomoglo, chyba jedynym sposobem jest lacznie mostkow na procesorze, tyle ze nie chce tego robic bo mam na niego jeszcze gwaracje i plomby na mostkach, Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli jak odblokuje mu mnoznik za pomoca mostkow i oloweczka to co bedzie ok???

1226054[/snapback]

nikt jeszcze nie wynalazł sposobu na odblokowanie mnoznika w semrponie

mozesz najwyzej przerobic na mobila , i zmieniac mnożnik pod windą;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie małe info. Robiłem tak kiedyś na Sempron + ECS modelu dokładnie nie pamiętam ale był na KT600 i co ciekawe wstał zdążyłem zauważyć ze mnożnik się zmienił (post) i nagle czarny ekran i nic więcej, po kilku zmianach procesorów wyciąganiu drutów i tak dalej niestety mobo poszło na gwarancje jak wróciło z notka że bios padł, wgrali nowy i działa trochę to mnie zdziwiło bo myślałem że drut czegoś dotknął i się mobo spaliło albo coś podobnego no ale cóż bywa rożnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...