cinos Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 ups..... na firefox'ie nie dziala ??????? ale numer....... znow faworyzujace IE forum ? oka, zerknijcie na screena 1244508[/snapback] wszystko wydaje sie ok... sprawdziles tak jak Cie prosilem na FSB 250 ale dzielnik 5:4 ? btw. moglbys sprawdzic CPU-Z jaka to jest stepping? albo wiesz jaka seria? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 only miernik mi tez w sofcie pokazywalo 11,93V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 teraz nie moge kompa wylaczyc 5:4 kiedys probowalem, nic, pamieci maja duzy zapas .... gdzie ten miernik podlaczyc dokladnie ??? steeping D1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekxy Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Siema.Ile moge wycisnac ze swojego p4 2,8 s478 Northwood @ 1,7V na zasilaczu 300W i plycie msi 865neo2+2x256 DDR KINGSTON cl3???? Wycisnalem juz z niego 3107 mhz fsb=221....przy probie wiekszego podkrecenia komp sie restartuje...czy moze tego przyczyna byc zasilacz??? 1225517[/snapback] Wszystko co tu pisza to banialuki :-) nikt ci nie powiedział że na tych pamięciach dojedziesz max do 220 ze względu na to że na płycie MSI 865PE pamięci działają tylko synchronicznie do FSB wiem bo sam mam taką i mój p42.6C chodzi na FSB226 z pamieciami Twinmos DDR400@450 napiecie 2,75V pozdrawiam i radze zmienic pamięci albo płyte która oferuje asynchroniczne taktowanie pamięci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 no to ha tesh sie troszke pochwale moim nortwoodem :) nio wiedz standard to 2.4 na stepingu D1 i max na ile udalo mi sie go wykrecic to 3.45 :( mysle ze jak bym mial leprze chlodzonko to by poszedl wiecej .. wszytsko jest takie jak w podpisie .. aa reszte macie >>>TUTAJ<<<tutaj temp wtedy w iddle mam ok 43*C aa w steresie niestety nie sprawdze ... bo jest nie stabilnie ale full stabilnie jest jush przy 3.35 :) wiedz i tak nie jest zle :) duzo tez dala mi zmiana zasilki z jakiegos no name 300W na tagana 380W mysle ze wiecej mi nie potrzebne :) przynajmniej narazie :) wtedy oc mojego proca podnioslo sie o ponad 300MHZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 nie bede zakladal nowego tematu to tu spytam : czy moj proc bedzie mozna troche podkrecic ? bo na kreceniu sie nie znam, chce kupic is7, lecz sam neiwiem ile bede mogl wykrzesac z proca : p4 2,66 fsb 133(533) northwood, seryjnie montowany w compaqach :D info z everesta pro : Pole Wartość Właściwości CPUID CPUID: producent GenuineIntel CPUID: nazwa procesora Intel® Pentium® 4 CPU 2.66GHz CPUID: nr wydania 00000F27h ID marki IA 09h (Intel Pentium 4A) ID platformy 0Fh (Socket 478) Numer seryjny procesora IA Nieznane HTT / CMP Units 0 / 0 Zbiór instrukcji 64-bitowe rozszerzenia x86 Nie obsługiwane AMD 3DNow! Nie obsługiwane AMD 3DNow! Professional Nie obsługiwane AMD Enhanced 3DNow! Nie obsługiwane AMD Extended MMX Nie obsługiwane Cyrix Extended MMX Nie obsługiwane IA-64 Nie obsługiwane IA MMX Obsługiwane IA SSE Obsługiwane IA SSE 2 Obsługiwane IA SSE 3 Nie obsługiwane Instrukcja CLFLUSH Obsługiwane Instrukcja CMPXCHG8B Obsługiwane Instrukcja CMPXCHG16B Nie obsługiwane Instrukcja Conditional Move Obsługiwane Instrukcja FEMMS Nie obsługiwane Instrukcja MONITOR / MWAIT Nie obsługiwane skad sie moge dowieziecz czy mi ste trafil ze srodka krzemowego wafelka :D hehe prosze o pomoc, ew. jakie mam jeszcze podac dane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 chyba najważniejsza jest seria. zresza, to jest loteria jak konkretny model sie bedzie krecił. imho na 3GHz ma realne szanse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...