Gość seraf Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Po wielu przygodach wymianach i handelkach stałem się szczęsliwym posiadaczem prescota 3.2 na 478. Miał być 2.8 na lga ale darowanemu koniowi w zęby się nie patrzy. Byłem przygotowany na lga więc wcześniejszy wybór padł na abita as8. Obecnie potrzeba mi rady intelowych wyjadaczy co do płyty na 478, oraz zasilacza. Obecny zestaw to bartek 2500+@ 2300 MHz na 1.8v radek 9800pro @ 430/800 2 x 512 DDR 2 dyski 7200 karta dvb dvd nagrywarka dvd. To wszytko troche prądu zjada ale co dziwne chodzi na modecomie 300w stabilnie od ponad roku, bez zwiech czy spalenia czegos. Czytajac to i inne fora można dojść do wniosku że przynajmniej 450 enermaxa bo inaczej nic z tego ..... Jednak jak pokazała rzeczywistość do tego zestawiku styka zwykła 300. Moje pytanie dotyczy userow a nie czytaczy i kopistow opinii. Jaka zasiła będzie wzglednie oki do tego zestawu z tym ze zamiast AMD będzie siedział Prescot 3.2@3.6. Grafa, ram i reszta złomu bez zmian. Proszę kochani o info ludzi ktorzy mają zdanie na ten temat wyrobione własny doświadczeniem a nie linkami do jakis testów. Drugie pytanko to jaka płyta ? Właściwie jestem miłośnikiem Abita, wykluczam MSI, GB ewentualnie Asus. Czy opłaca sie wchodzić w 875 czy może coś tańszego na 865 ? Jak z tym jest realnie ? Czy róznice między ic7 a ic7-g dotycza sieciowki czy generalnie ic7 jest wykonana "gorzej" ? Pozdrawiam serdecznie :-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informatoł Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) żeby miec naprawde spokój z prądem i ew przeciążeniem to cos koło minimum 380Wat z 22-25A na 12V Chcesz kręcić to idź w 875. Wątek o asusach i abitach na górze (przyklejony) bardzo ci sie przyda - nie widziałes sgo? Edytowane 20 Stycznia 2005 przez Informatoł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 IC7/-G lub P4C800 na inne bym nie lookal nawet zasilka...jakas dobra :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 IC7/-G lub P4C800 na inne bym nie lookal nawet zasilka...jakas dobra :] 1226022[/snapback] mam taki sam dylemat ktory miales Ty. Czy ic7 czy ic7-g ? Roznica jest jedynie w sieciowce czy IC7-g jest lepiej wykonana ? stabilniejsze wieksze fsb itp. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 tylko sieciowka...wszystko inne identyko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 IC-7G ma troche wiecej Serial-ATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 jaka płyta ? Właściwie jestem miłośnikiem Abita, wykluczam MSI, GB ewentualnie Asus. 1226012[/snapback] Do Prescottów raczej będzie lepszy Abit czterofazowe zasilanie a model to IC7 jeżeli nie zależy ci zbytnio na wyposażeniu, mi akurat to wisiało... Czy opłaca sie wchodzić w 875 czy może coś tańszego na 865 ? Jeżeli decydujesz się dość znacząco lub ekstremalnie podkręcać swój sprzęt to na pewno lepszy będzie do tego chipset 875, a gdybyś zmienił zdanie to starczy ci 865. Czy róznice między ic7 a ic7-g dotycza sieciowki czy generalnie ic7 jest wykonana "gorzej" ? Zwykła IC7 jest tak samo wykonana jak wyższe modele, różnice do tyczą tylko wodotrysków (właśnie tej sieciówki, i sata IC7 ma 2, -G ma chyba 4). Nawet jak wgrasz bios od IC7 Max3 płyta będzie chodzić :wink: Co do zasilacza to bierz coś markowego pow. 400 W np. któregoś z Topowerów a jeżeli masz trochę kasy - 480 Enermaxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...