Skocz do zawartości
TrueVanDal

Fx 5600 Oc :)

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem ale nie znalazłem nigdzie indziej czegoś pod co mogłem to podpiąć :). Postanowiłem nieco pobawić się w OC. Małe co nie co w rejestrze i odblokowana zakładka zmiany częstotliwości w sterach (66.93). Spróbowałem Auto Detect i Zegary poszły z 325MHz(3d GPU) na 371MHz i 550MHz(pamiątki) na 646MHz....Testy w markach(od 2k1 do 2k5) chodzą ok. Gry...jak na razie SC PT i Far Cry też bez problemów (przy czym zaznaczam że za długo nie grałem-może z 10 min na gre). Co sądzicie o takich wynikach? Dodam że wszystko na standardowym chłodzeniu (wentylator na gpu i....nic na pamiątkach:) ). Nie chce tu bic jakichś tam rekordów bo do "mistrzów" mi daleko ale zastanawia mnie jak pamiatki 3,6 ns z "teoretycznie maksymalnie możliwych" 550MHz poszły na 646?!....fart..przypadek..może jakaś dobra seria. I tu mam też pytanie. Kiedy po OC można zauwazyć że coś jest nie tak? Nie chodzi mi o jakieś Hardcore oc tylko o takim jak u mnie. Czy po dłuższym graniu mogę zauważyć arty? Czy jeżeli wsio chodzi ok to czy i tak mogę coś spalic?? Byłbym wdzięczny za rady i opinie.

Pozdro!

PS. Wyników z 3dmarka nie podaję bo chwalić się tam nie ma czym. Ważniejsze jest to czy jest jakiś wyraźny przyrost FPS-ów a z tym już nie jest tak różowo.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi