epoxer Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 nie kumam, przyjadą wersje OEM B) 1251915[/snapback] Właśńie przez takich jak Ty musiałem kupić BOX !! ... teraz qumasz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 .... @ SpiderMAN : Mógłbyś machnąć 3D2001SE przy procku 9x275 i 9x300, dla odpowiednio HTx4 i HTx3? Jak z ramkami przy 275? 1251867[/snapback] Moglbys, postaram sie zrobic jeszcze przed wyjsciem do roboty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) Właśńie przez takich jak Ty musiałem kupić BOX !! ... teraz qumasz :lol: 1251951[/snapback] <_< też kupiłem BOXa :D BTW wywaliłem wiatrak z mostka z płyty, boshee jak to [ciach!]o hałasowało :mur: teraz jest cisza B) temperatura radiatora z mostka jest malutka, do tego dmucha na mostek wentyl zalmana z grafy więc się nie boje :-P Edytowane 2 Lutego 2005 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) Ja sprawdzam syncro teraz... Ale HTT 4x mi sie nie uruchamia przy 275 :P http://realitynet.mod4.us/spider/A64oc3.jpg Max co moje hynie na przyzwoitych timingach daly rade, to 275MHz, wyzej sie nie oplaca, bo jest znacznie wolniej :P 3DMark2001SE -> http://service.futuremark.com/compare?2k1=8405844 Edytowane 2 Lutego 2005 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 no i przyjechały 2x CBBHD 0449GPGW 1X CBBHD 0450VPAW dziś w nocy kręcenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 no i przyjechały 2x CBBHD 0449GPGW ... dziś w nocy kręcenie :D 1252248[/snapback] Mam tego CPU - zobaczę co jest warty jak DFI dorwę ... widzialem w sieci 2 wyniki: 2700MHz 1.6V 2830MHz 1.7V Nie wiem czy to było full stable ... myśle że 2600MHz pociągnę spokojnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) ja mam 3200+ box 0450 z koncokwa PAW i jest shitowy moim zdaniem, musze mu dac 1.6 zeby 2.45 pchnal :/ ile macie stopni na tym takim 2.6 , bo mi sie cos wydaje ze mam dosyc duzo .... 50C full load 1.61V , na WC :mur: raportowane przez Motherboard monitora. na chlodnicy Wiatraki na minimum. Edytowane 2 Lutego 2005 przez ezrael80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 u mnie 2633 1.6V 12h sp2004 (taki nowszy prime) zaowocowło temperaturą 60st.C - ale wentyl na chłodnicy 120mm chodzący na 1100rpm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 U mnie temp jeszcze wyzsze... :P na 2.7GHz masakra nawet w full load po 68C podchodzi... Juz nie kumam ocb :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ale cos malo miarodajne to jest, bo jak wylacze zrodlo obciazenia zeby Proc z 100% na 0%, to w ciagu 2s(interwal MB5) temperatura spada mi z 50C na 40C :/ , wiec chyba nie ma sie co stresowac za bardzo. Mam zamontowana Diode od aerogata'a przyklejana pod blokiem, dotykajaca proca i dla porownania, jak MB5 daje 50C to diodka daje ~43 - 45. Co wydaje mi sie zblizone do temperatury jaka poszukujemy. Bo z tego co wiem to tempertatura raportowana przez MB5 idzie prosto z rdzenia dlatego takie masakrystyczne temperatury sa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Tak sobie czytam i czytam i dochodzę do wniosku że z moim upragnionym 2,5GHz chyba się mogę pożegnać na CBBID 0450GPMW i BOXie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) Hmm niekoniecznie, sztuka sztuce nierowna, pozatym moj sie uruchamia na nizszym napieciu nawet i do 2.6 tyle ze nie jest stabily w super pi (windows na pierwsze odczucie chodzil niezle). moze cos przeoczylem, napewno predzej czy pozniej wyjdzie. Moze to problem z pamieciami, bo jestem w trakcie przepalania... Edytowane 2 Lutego 2005 przez ezrael80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Eh poczekam aż mi mobo przyjdzie to sprawdzę, bo takie moje gdybanie nie ma sensu. A teraz pewnie trochę lamersko zapytam ale nigdy nie miałem jeszcze A64 wy pasta całego go smarujecie ? Zdaje mi się że tak ale wole się upewnić niż coś zje… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 To moj pierwszy a64, ale ja to go usmarowalem calego. Glownie chodzi o usmarowanie srodka bo pod puszka jest takie jadro jak w XP na srodku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 całego - równiutko, cieniutko pastą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Tak też myślałem ;) To jak już się „ośmieszam” to na całego ;) Są jakieś przeciwwskazania co do pasty typu AS5, czyli co prąd przewodzi ? Zanim ktoś mnie zbeszta za takie pytania to powiem że wpakowałem całą moją kasę w nowy sprzęt i po prostu najnormalniej w świecie się bojem o niego ! Dziękuję za uwagę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 ja mam OCZ US5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Czyli all OK. No to dostałem już wszystkie odpowiedzi, jakie chciałem, dzięki. Teraz tylko poczekam na mobo i „jazda” ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) Ale cos malo miarodajne to jest, bo jak wylacze zrodlo obciazenia zeby Proc z 100% na 0%, to w ciagu 2s(interwal MB5) temperatura spada mi z 50C na 40C :/ , wiec chyba nie ma sie co stresowac za bardzo. Mam zamontowana Diode od aerogata'a przyklejana pod blokiem, dotykajaca proca i dla porownania, jak MB5 daje 50C to diodka daje ~43 - 45. Co wydaje mi sie zblizone do temperatury jaka poszukujemy. Bo z tego co wiem to tempertatura raportowana przez MB5 idzie prosto z rdzenia dlatego takie masakrystyczne temperatury sa.... 1252607[/snapback] No zgadza sie... ja tez przykleilem z boku czujnik od Aerogate II i ten pokazuje 43-46 podczas ciezkich obliczen :P, ale stresuje mnie temp Full Load prawie 70C :P pod MBM :P EPoX mogly poprawic w koncu ten bios :P Edytowane 2 Lutego 2005 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 To nie wina biosu!. Tylko jakoś tam inaczej czyta te temperatury, tak samo jest na 8rda+. Dajcie sobie wiatrak na socketa to zobaczycie jak poleci tempa w dół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) nie kumam, przyjadą wersje OEM B) 1251915[/snapback] on kupil boxa zeby nikt przy nim wczesniej nie grzebal (zeby byl naprwde przypadkowy) :-) ale i na to sa sposoby... Edytowane 2 Lutego 2005 przez rapra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 To nie wina biosu!. Tylko jakoś tam inaczej czyta te temperatury, tak samo jest na 8rda+. Dajcie sobie wiatrak na socketa to zobaczycie jak poleci tempa w dół. 1253537[/snapback] To co olac to? :P Wierzyc czujce z Aerogate II? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Dokładnie, olać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Dokładnie, olać... 1253869[/snapback] No to krece... :P Musze tylko wylaczyc pewna opcje w biosie :P ;), zaby mi sie komp nie wylaczal przy 75C :P Bede go meczyl :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 no dobra, testing zakończony... zmieniam proca :D przesiadam się na; CBBHD 0449GPGW bo; dziękuje, Pan Krzysiu Jerzyna ze Szczecina... :D CBBHD 0450VPAW - odpadł na starcie przy 2700 więc nie pytajcie co i jak bo nawet go nie testowałem, siedział w płycie z 4 minuty B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 A RAM na ile pusciles? Co ja gorszy kurde bede :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) z ramkami mam problem, nie wstają mi na 133 przez ten zakichany bios, muszę wgrać ten od Ciebie, bo ramki lecą narazie na 17x MHz :mur: i dlaczego nie wstaje na HT=2? Sprawdź u siebie jak możesz... Edytowane 3 Lutego 2005 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) Oki, sprawdze za chwile, tylko skoncze instalowac cos :P :D Powiedz mi lepiej jak sie ma u Ciebie sprawa temperatur :P Edytowane 3 Lutego 2005 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 na tym co widzisz 42 i w stresie 50oC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) @ kucyk : To HTT 340Mhz to x3? Pisałeś, że przy 2 nie wstaje, ale pytam tak na wszelki wypadek. ;) Po prostu oczytałem się recek w sieci na amerykańskich, niemieckich i cholera wie jakich vortalach i goście nie potrafili wydusić z tej płyty ponad 300 :lol: a tutaj proszę, proszę, takie wyniki :D Najnowsze biosy są zawsze na stronie światowej *.com.tw - inne mają spooory poślizg z aktualizacją ;) Edytowane 3 Lutego 2005 przez MietmaN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...