Gość dwaIP Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Kupilem kilka dni temu nowa wersje Chieftec HPC-360-202 DF REV:ATX2.0 z pasywnym PFC. REV:ATX2.0 ma wtyczke 12V 24 pin. Nowosc nie polega tylko na wtyczce. HPC-360-202 DF REV:ATX2.0 Ma minimalne obroty wiatraka ponizej 1000 RPM. Testu benchmark.pl : stary jednowiatrakowy HPC-360-202 ma minimalne 1590 RPM a stary HPC-420-302 DF 1400 RPM. Nabyty REV:ATX2.0 jest rewelacyjnie cichy. Aby go uslyszec musialem wylaczyc w obudowie wszystko co sie kreci. Okolo dwykrotnie cichszy od wolnoobrotowego dysku IBM (Idle) w moim IBM ThinkPad. Zdecydowanie cichszy od ARCTIC COOLING Copper Silent 2 M na najmniejszych obrotach. (Nie oznacza to ze ma ponizej 13 dbA bo bez podania odleglosci podawanie glosnosci w dbA nie niesie ze soba zadnej informacji poza porownawcza do innych wiatrakow tego samego producenta) Mozna go porownywac do bardzo drogich zasilaczy z chlodzeniem pasywnym. (Przy tamtych wiatrak obudowy i tak jest konieczny a przy tym niemal konieczny) Po kilkunasu godzinach pracy obudowa zasilacza (z boku) jest chlodniejsza niz moja dlon. Obroty wentylatora zasilacza nie przekroczyly 1250 RPM i zazwyczaj byly okolo 1100 RPM. Jednak mam dosc dobrze chlodzona obudowe (cztery wentylatory w pretorianie robia niezly przeciag) Na ile niezawodna jest ta nowosc trudno wyczuc, dowiem sie jak padnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 gdzie nabyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkrzys Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) Ja też go ostatni kupiłem(dokładnie z 2 tygodnie temu) powiem tyle że świetnie trzyma napięcie i go w ogóle ale to w ogóle nie słychać mimo dwóch wiatraczków. To wspaniały zakup za niewielką cene. Edytowane 31 Stycznia 2005 przez rkrzys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Bzyk* Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Mam to cacko.Cichy-stabilny-no i oczywiscie wart tej kasy.Goraco polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) [gluteus maximus] nie cacko...te same stare zasilki z nowa wtyka 24P i wirtualna druga linia +12V :] (defakto jest nadal tylko jedna) pierwszym Chieftec'iem z dwiema liniami +12V jest model 460W robiony przez Enhance Electronics Edytowane 1 Lutego 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) mam wersje 420 w sprzed miesiąca z 24 pinami też (aktualnie 20, spiłowałem 4) , dwa wiatraki na poziomie 1400obrotów niesłyszalne :) Edytowane 1 Lutego 2005 przez misiom1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombaharris Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 to moze jak jest taki cichy i fajny to ktoś mi powie jak go zmusic do pracy na wyższych obrotach? np 2500 RPm co by ładnie z z obudowy zasysał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy_SC Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Czyżby była mowa o tym :http://mcs.pc.pl/produkt307.html no nie powiem, nie powiem sam myślę o jego zakupie, a tu widze jest zachwalany :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 przypadkiem trafiłem na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 (edytowane) koledzy a jak "podpiac" te 24 piny do plyty z 20 pinami ?? bo moze w poniedzialek bede mial ten zasilacz z AB ?? P.S. tylko bez pomyslow z pilowaniem zlaczy bo mam wszystko na gwarancji :> Edytowane 18 Lutego 2005 przez icemac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivex Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Podobno da sie to wpiąć tak że kilka pinów wystaje - i działa :wink: Też zastanawiam się nad tym zasilaczem bo mój (jak to ktoś kiedyś określił) "tani wynalazek" Codegen padł najpierw na kolana a dziś już na łopatki :lol: ... przy okazji testował go ktoś może na lepszym sprzęcie ? tzn. P 3Ghz lub więcej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_konin Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Czyżby była mowa o tym :1255667[/snapback] tak tu mowa u tym modelu(sam go posiadam od 2 dni):D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 a jak z temperaturką? Słyszalem że Chieftec'i strasznie się grzeją mimo Dual-fan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 mój 420W DF jest średnio ciepły ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paks_psl Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Też mam zamiar kupic taki model... i właśnie interesuje mnie to czy można go podpiąć bez żadnych przejściówek itd. może wypowiedzial by sie ktos kto zrobił to jakoś bez dodatkowych kosztów. I druga sprawa.... wiecie gdzie można go najtaniej kupić wysyłkowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Też mam zamiar kupic taki model... i właśnie interesuje mnie to czy można go podpiąć bez żadnych przejściówek itd. może wypowiedzial by sie ktos kto zrobił to jakoś bez dodatkowych kosztów. I druga sprawa.... wiecie gdzie można go najtaniej kupić wysyłkowo? 1285175[/snapback] Mój siostrzeniec wczoraj go kupił. Twierdzi że dodatkowe 4 piny dają się odpiąć. Ale nie widziałem tego na własne oczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paks_psl Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Dowiedzialem sie że są różne wersje tych zasilaczy... w jednych mozna odpiąć dodatkowe 4 piny a w innych nie mozna i wlasnie w tych potrzebna jest przejsciówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_konin Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 ja w moim moge odpiac 4 piny ( kupowalem w komputroniku ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...