kalin.bossu Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Mam pewien problem. Kiedy uruchamiam program DXDIAG i wchodzę w zakładkę ekran widzę że przyspieszenie teksturowania AGP jest wyłączone... Czy wiecie jak mogę to włączyć? I czy to poprafi wydajność grafiki? (błagam tylko nie odsyłajcie mnie do innej części forum...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 No dobra ale jak to włączyć? Może jednak coś mi to da... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Sp@wn jak nie wiesz o cos chodzi to laskawie siedz cicho! kalin.bossu: nie zainstalowales sterownikow do plyty glownej i system nie komunikuje sie z grafika w trybie AGP tylko PCI! przeinstaluj w takiej kolejnosci mobo->grafa->directx i bedzie dobrze! wzrost wydajnosci przynajmniej 50%! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Jak to nie? Zainstalowałem najnowsze stery do płyty głównej! Bodajże Via 4 in1 wersja 455... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Jeśli to coś pomoże to mam Radka 9550XT GeCube rev.2.1 i stery Catalyst 5.1 do XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 chodzi o kolejnosc! BTW jaka masz plyte? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Mam płytę Jetway V400ADBL (chyba niezbyt znana) z chipsetem VIA KT400A... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 to daj jakies starsze sterowniki, cos w stylu 4.49.... sprobowales tego co ci wczesniej radzilem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sp@wn_J Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Sp@wn jak nie wiesz o cos chodzi to laskawie siedz cicho! kalin.bossu: nie zainstalowales sterownikow do plyty glownej i system nie komunikuje sie z grafika w trybie AGP tylko PCI! przeinstaluj w takiej kolejnosci mobo->grafa->directx i bedzie dobrze! wzrost wydajnosci przynajmniej 50%! 1226502[/snapback] Sorki, byłem pewien że to o to chodzi :) he mój błąd :) ale lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Przeinstalowałem stery ale chyba nic z tego... Nadal to samo... Może jest inny sposób? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 tak, przeinstalowac system :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Wielkie dzięki..... Ale już raz to robiłem. Chyba wystarczy nie? Czekam na inne propozycje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeNZuO Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Ja wlasnie wlaczylem agp texturing, wczesniej w ogole nie zwrocilem na to uwagi :blink: Konfiguracja: win2k3 + chipset sis746fx Wszystko wczesniej zainstalowane i skonfigurowane, jedynie co sciaglem to dedykowany sterownik AGP, poszlo bez najmniejszego problemu. Sproboj moze zainstalowac sam sterownik AGP dla twojego chipsetu, a nie cala paczke. Mozna powiedziec jedno, wina zdecydowanie lezy po stronie sterownikow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Ściągnąłem stery VIA 4.55 i zainstalowałem sterownik do AGP ale nadal mam przyspieszenie teksturowania AGP WYŁĄCZONE!!! Pomóżcie...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...