mare_k Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Chcę zastosować takie rozwiązanie. Mam komputer z dostępem do netu przez sieć osiedlową i chcę udostępnić przez zwykłą linię telefoniczną internet innej osobie. Osoba, która chciała by skorzystać z internetu wdzwaniałaby się na modem w moim komputerze. Udało mi się zesawić połączenie ale komputer, który się wdzwania nie może korzystać z internetu. Jak to zrobić ? Dodam, że oba komputery mają WinXP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Chcę zastosować takie rozwiązanie. Mam komputer z dostępem do netu przez sieć osiedlową i chcę udostępnić przez zwykłą linię telefoniczną internet innej osobie. Osoba, która chciała by skorzystać z internetu wdzwaniałaby się na modem w moim komputerze. Udało mi się zesawić połączenie ale komputer, który się wdzwania nie może korzystać z internetu. Jak to zrobić ? Dodam, że oba komputery mają WinXP. 1226830[/snapback] Wydaje mi się że to nie możliwe. Ale będe śledził ten temat może dowiem się czegoś ciekawego o tym rozwiązaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare_k Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Dlaczego uważasz, że to nie możliwe ? Analogiczna rozwiązanie stosuje np. Tpsa (przynajmniej tak mi się wydaje) podczas łączenia z internetem przez modem na nr 0202122. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Dlaczego uważasz, że to nie możliwe ? Analogiczna rozwiązanie stosuje np. Tpsa (przynajmniej tak mi się wydaje) podczas łączenia z internetem przez modem na nr 0202122. 1226883[/snapback] Żeby ktoś napisał jak konfigurować i co konfigurować chętnie bym sam sprawdził czy działa :))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare_k Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Jak wyczytałem na forach wiele jest programów, które udostępniają internet ale na komputer podłączony kablem sieciowym. W rozwiązaniu, które chcę zastosować jest ta subtelna różnica, że połączenie jest poprzez połączenie modemowe. Może ktoś zetknął się z programem, który udostępnia łącze nie tylko poprzez LAN ale też przez DialUp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Windows kiedyś miało coś takiego jak dial-up server. Poszukaj. Bezproblemowo na pewno jest to do uzyskania pod linuksem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...