Skocz do zawartości
mare_k

Udostępnienie Netu Przez Modem 56 Kb

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę zastosować takie rozwiązanie.

Mam komputer z dostępem do netu przez sieć osiedlową i chcę udostępnić przez zwykłą linię telefoniczną internet innej osobie.

Osoba, która chciała by skorzystać z internetu wdzwaniałaby się na modem w moim komputerze.

Udało mi się zesawić połączenie ale komputer, który się wdzwania nie może korzystać z internetu.

Jak to zrobić ?

Dodam, że oba komputery mają WinXP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę zastosować takie rozwiązanie.

Mam komputer z dostępem do netu przez sieć osiedlową i chcę udostępnić przez zwykłą linię telefoniczną internet innej osobie.

Osoba, która chciała by skorzystać z internetu wdzwaniałaby się na modem w moim komputerze.

Udało mi się zesawić połączenie ale komputer, który się wdzwania nie może korzystać z internetu.

Jak to zrobić ?

Dodam, że oba komputery mają WinXP.

1226830[/snapback]

Wydaje mi się że to nie możliwe.

Ale będe śledził ten temat może dowiem się czegoś ciekawego o tym rozwiązaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego uważasz, że to nie możliwe ?

Analogiczna rozwiązanie stosuje np. Tpsa (przynajmniej tak mi się wydaje) podczas łączenia z internetem przez modem na nr 0202122.

1226883[/snapback]

Żeby ktoś napisał jak konfigurować i co konfigurować chętnie bym sam sprawdził czy działa :)))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyczytałem na forach wiele jest programów, które udostępniają internet ale na komputer podłączony kablem sieciowym.

W rozwiązaniu, które chcę zastosować jest ta subtelna różnica, że połączenie jest poprzez połączenie modemowe.

Może ktoś zetknął się z programem, który udostępnia łącze nie tylko poprzez LAN ale też przez DialUp ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi