KiKiT Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) Mam wielki problem właściwie występuje on tylko w trybie 3D, po pewnym czasie w trakcie grania wyświetlana grafika nagle sie "kaszani" i wywala mi jakieś dziwne kwadraty i artefakty, sprzęt mam jak w opisie, nie przegrzewa się w nim napewno proc temp w stress ok 50 stopni. Artefakty znikają po wyjściu z gry w tryb 2D. Ten motyw mam od niedawna i po reinstalce systemu nie ustąpił, zjawisko to także pojawia się coraz częściej, ale jak do tej pory nie nonstop. Co to może być??? Edytowane 20 Stycznia 2005 przez KiKiT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 byc moze karta dozywa ostatnich chwil.albo "tylko" ci sie przegrzewa.sprawdz lapa czy przypadkiem nie parzy w stresie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Wiatraczek na karcie sprawny? Dobrze przylega do rdzenia ? Karta nie podkrecona? Hmm... Sprawdz tak jak mowi OrGiUsZ palcem czy pamieci albo rdzen sie nie przegrzewaja.. Sproboj "odtaktowac" karte i zobaczy czy cos pomoze. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiKiT Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Wiatrak sprawny i przeczyszczony, zero na nim kurzu, kwadraty sypie czasem odrazu a czasem dopiero po godzinie grania, pamieci w dotyku bardzo gorace, typu hynix 5 ns, karty nie krecilem nigdy. Radiatorek na rdzeniu tez bardzo goracy az lekko "parzy" :sad: Wczesniej dzialala ok a nic na niej nie kombinowalem ani oc ani przerobki chlodzenia czy vmody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 nie wiem jak bardzo sie grzeja 9100...grasz przy otwartej budzie czy zamknietej?pomysl Ur8ana tez jest niezly.sprobuj lekko zanizyc taktowania core i mem.jesli bedzie stabilne to czeka cie inwestycja w chlodzenie (nawiew, alusy na kosci pamieci).moze niech ktos z 9100 sie wypowie dokladniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyszukuj Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 zrób tak jak mówi Orgiusz. A jak to nie wypali to proponowałbym kupić lepszą karte graficzną. Sam do niedawna miałem Radeona 9200, przerzuciłem się na 9600 xt i odrazu lepiej a jaka ulga. Dzisiejsze gierki są niestety bardzo wyamgające :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...