FlipekPL Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Mam do was takie male pytanko czy moglby mi ktos wytlumaczyc o co chodzi z tym ATA SATA IDE. Wiem ze sa dyski ATA i SATA i te drugie sa niby lepsze ale nie jestem pewien :blink: . Przepraszam za glupie pytanie ale naprawde nie wiem. Chce kupic sobie nowy dysk 160 i bedzie to Samsung albo Hitachi raczej ten drugi tylko nie wiem czy wybrac SATA czy ATA. Te SATA potrzebuja jakiegos innego wyjscia na plycie i nie wszystkie plyty to obsluguja, czy moja plyta to obsluguje - EPOX 8RDA3+. I o co chodzi z tym IDE bylbym bardzo wdzieczny jesli mi ktos pomoze to zamowie ktorys z wyzej wymienionych dyskow bo tylko z tym mam SATA, ATA mam problem. Z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 jej skad ty sie urwales... przeczytaj w instrukcji obslugi czy twoja plyta obsluguje SATA i bedziesz wiedzial... co do tego to faktycznie SATA sa troszeczke szybsze ale i głośniejsze i bardziej sie grzeja od ATA. ja sam uzywam dusky na SATA i ejstem bardzo zadowolony :) wiec i Ci polece Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 :blink: wszystko jest płynne nie czarno białe - sata sa albo szybsze albo nie szybsze, grzeją się mocniej ale się i nie grzeją mocniej,,,, imo -> poszukaj sobie to się dowiesz :P o z takim pytaniem walić na forum to o zgrozo! grzmieć się chce,,, jak nie znajdziesz -> polecam inne fora na których userzy lubią po prostu sobie pisać,,, kilku grafomanów się znajdzie i napiszą coś podobnego do tego co napisał Szpakos :mur: :mur: :mur: -> podpowiem www.onet.pl wpisz sobie np. sata vs. ata masz wynik www.google.pl wpisz sobie np. sata vs. ata masz kilka wyników jak juz sie dowiesz o kontrolerach www.google.pl wpisz sobie storage review znajdziesz coś o dyskach www.egielda.com.pl jak poszukasz dowiesz się i o atach i o dyskach tez :P A teraz Marcinek_1 odpowiedz na jedno pytanie => Po ptaka ludziom pupe zawracasz problemami na które odpowiedzi są dostępne i łatwe do znalezienia? na przyszłość użyj głowy - potem klawiatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...