Skocz do zawartości
kay22

Jaki Ram 2x512 ? Pomozcie

Rekomendowane odpowiedzi

witam

czytam po forum na tematy RAMu i nie wiem ktory mam kupic?

jedni mowia ze Geil drudzy ze kingston na Hynixach jeszcze inni ze Twinmos.

nie wiem juz sam.

zastanawiam sie pomiedzy:

GEIL 2x512 PC3200 CL 2,5 a HYNIX 512MB PC3200 (400MHz) DDR + druga taka sam do pracy w DUALu

pomozcie :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślisz o geil'ach które defacto oprócz radiatorka niczym nie zaskakują oprócz relatywnie wysokich cen, może warto by było dołożyć grosza do czegoś lepszego. Np pamięci które ma luks__pl w ofercie ;) Z mojej strony mogę polecać Vitest'y DDR566 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mówisz np. o

Kingston HyperX DDR 2x 512MB PC-400 (KHX3200AK2/1G) CL2

Super, ale cena też piękna 1000 zł.

1228126[/snapback]

AK2 kosztują na allegro 700zł a są na Winbondach CH5

może miałeś na myśli ULK2 -one to są super- na Samsungach TCCD.... i kosztują też super - tyle co napisałeś

chce ktoś? Przypadkiem mam na sprzedaż :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawi mnie gdzie sie podziali fani HYNIXÓW, to sa wypasione kosci i teraz w cenie polecam, miałem kingstony miałem twinmosy i sie na nnich zwiodłem a teraz co zapytacie? FSB 250 w dualu bardzo dobra przepustowść, wcale sie nie grzeja :) polecam pamieci naprawde swietne zmieniłem kingstony i twinmosy wlasnie na te hynixy, polecam gutexa na forum on sprzedaje pewnie ja kupiłem u niego 1.5 GB hynixów koles uczciwy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchajcie ale czy mi sie oplaca brac takie pamieci tore maja ponad 500 mhz jezeli mam plyte:

MSI K7N2Delta-ILSR ktora obsluguje do PC3200 max (tak jest napisane w instr.) ????

1229038[/snapback]

Ta płyta jest na NF2 więc jesli ma blokadę czestotliwości AGP/PCI (a ma na pewno) to z palcem w [gluteus maximus] pójdzie 250MHz (DDR500) z dobrym procem- np. z Bartonem. Pamiętaj że nie częstotliwość proca najlepiej świadczy o wydajnosci systemu tylko włąśnie FSB.

Nie ma płyt obsługujących pamięci lepsze niż PC3200, a to że ludki robią z nich PC4000 i więcej to tylko znaczy, że to nie problem

Wszystko zależy od tego ile masz kasy. Napisz jak dużol możesz na to przeznaczyć to ci poradzimy co najlepiej kupić

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm szczerze nie slyszalem jeszce nic o tych pamieciach Vitesta naprawde sa takie dobre , moze sie ktos wypowie kto mial z nimi do czynienia ?? Co do ceny to jeszce nie sa one takie drogie : A-DATA VITESTA 512MB DDR500 !HYNIX-D5! 3L GW - 420zł daje 840 zl jezeli by sie chcialo dualka wiec to nie jest duzo w porownaniu do cen powyzej 1k zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=97939&st=0

polecam lekturke

wracajac do tematu, co sadzicie o tych kostkach??

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10633

nie wiem czy to te same, o ktorych pisal kay22, ale moga byc calkiem calkiem :)

Edytowane przez macr0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolcie ze sie podepne. Tak jak w Waszym temacie, zalezy mi na pamieciach do duala 2*512MB. Beda one chodizly na MSI K8N Neo2- Platinum do tego procek AMD Athlon 64 3000. Komp na 100% !!nie bedzie!! krecony, bo to nie dla mnie, ja tylko skladam. Poczatkowo myslalem o Kingstonach HyperX, ale tak naprawde to po co on mojemu kumplowi, skoro i tak nie bedzie nic zmienial.

Zalezy mi na tym, aby to byly dobre jakosciowo pamieci. Cena jakby nie byla taka duza, to fajni, bo by mozna zaoszczedzic troche. Mam nadzieje, ze mi cos doradzicie. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolcie ze sie podepne. Tak jak w Waszym temacie, zalezy mi na pamieciach do duala 2*512MB. Beda one chodizly na MSI K8N Neo2- Platinum do tego procek AMD Athlon 64 3000. Komp na 100% !!nie bedzie!! krecony, bo to nie dla mnie, ja tylko skladam.  Poczatkowo myslalem o Kingstonach HyperX, ale tak naprawde to po co on  mojemu kumplowi, skoro i tak nie bedzie nic zmienial.

Zalezy mi na tym, aby to byly dobre jakosciowo pamieci. Cena jakby nie byla taka duza, to fajni, bo by mozna zaoszczedzic troche. Mam nadzieje, ze mi cos doradzicie. Pozdrawiam.

1231827[/snapback]

zawsze lepiej mieć lepsze niż gorsze.... wiadomo- mur stabilność, a jak zajdzie potrzeba to można podkręcić itp.

BTW: sprawdź priv :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam procaka bartka 2500+ bawilem sie fsb i da sie go poscic nawet na 218 ,przy 1.8v , ale narazie chlodzenie mi na to nie pozwala i nie moglem tez sprawdzic stabilnosci. chce wydac okolo 700 zlotych na Ram zalezy mi najbardziej na obrobce grafiki w roznych programach (autocad, adobe photo, 3d studio ,itp) nie wiem tez czy RAM mam ustawiac na osobnej czestotliwosci czy 1:1 ? :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co możecie powiedzieć o kingmaxach 400 (takie czerwone)cena niewiele większa od pamiątek noname a może da się z nich coś więcej wydusić??Jak ktos miał z nimi do czynienia bardzo proszę o informację bo sam już niewiem co kupić.Od dłuższego czasu czaję się na hynixy ale boję się że trafię na jakiś shit (słabą serie)....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam procaka bartka 2500+ bawilem sie fsb i da sie go poscic nawet na 218 ,przy 1.8v , ale narazie chlodzenie mi na to nie pozwala i nie moglem tez sprawdzic stabilnosci. chce wydac okolo 700 zlotych na Ram zalezy mi najbardziej na obrobce grafiki w roznych programach (autocad, adobe photo, 3d studio ,itp) nie wiem tez czy RAM mam ustawiac na osobnej czestotliwosci czy 1:1 ?  :cry:

1232050[/snapback]

tylko i wyłącznie 1:1

jak takie to może HyperX AK2 z allegro za 700 ?? a jak nie to inne zwykłe, np. Hynix D43 (aby nie CT, ani DT)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko i wyłącznie 1:1

jak takie to może HyperX AK2 z allegro za 700 ?? a jak nie to inne zwykłe, np. Hynix D43 (aby nie CT, ani DT)

1232066[/snapback]

nie moge za bardzo znalezc tych hyperx i tych hynixow, ale lepiej jest kupic oryginalnie zapakowane kostki przeznaczone do duala czy mozna kupic po prostu 2 takie same? a czy geil 2x512 cl 2,5(te z niebieskim radiatorem) nie byly by dobre?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie moge za bardzo znalezc tych hyperx i tych hynixow, ale lepiej jest kupic oryginalnie zapakowane kostki przeznaczone do duala czy mozna kupic po prostu 2 takie same? a czy geil 2x512 cl 2,5(te z niebieskim radiatorem) nie byly by dobre?

1232095[/snapback]

spoko tylko że geile są troche droższe od Hynixów i nie selekcjonowane więc loteria, lepiej chyba Hynixy- te BT-D43 są jeszce na esc.pl i arest.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko tylko że geile są troche droższe od Hynixów i nie selekcjonowane więc loteria, lepiej chyba Hynixy- te BT-D43 są jeszce na esc.pl i arest.pl

1232481[/snapback]

aha czyli jest taka opcja ze jezeli zamowie 2 kosci hynixa np w esc.pl to one beda sie dobrze sprawowaly w dualu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podlacze sie do tematu..

Chce zamienic obecne ramy NoName 2x256 DDR 400Mhz na 2x512 DDR 400Mhz Kingston, Czy Kingi beda ok a moze cos innego mozecie mi polecic ?? Duzo juz tu czytalem i mam straszny metlik w glowie :blink:

<moja konfiguracja sprzetowa w opisie>

Edytowane przez BusteR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podlacze sie do tematu..

Chce zamienic obecne ramy NoName 2x256 DDR 400Mhz na 2x512 DDR 400Mhz Kingston, Czy Kingi beda ok a moze cos innego mozecie mi polecic ?? Duzo juz tu czytalem i mam straszny metlik w glowie  :blink:

<moja konfiguracja sprzetowa w opisie>

1232580[/snapback]

Tradycynie- hynixy BT

no chyba że masz więcej kasy

no i wszystko co na BH5/6

>aha czyli jest taka opcja ze jezeli zamowie 2 kosci hynixa np w esc.pl to one beda sie dobrze sprawowaly w dualu?

raczej tak, ale chipset NF2 ogólnie nie lubi pamięci z CL3

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>aha czyli jest taka opcja ze jezeli zamowie 2 kosci hynixa np w esc.pl to one beda sie dobrze sprawowaly w dualu?

1232617[/snapback]

no to mam metlik w glowie, bo nie wiem juz co kupic :mur: skoro hynixy maja CL3???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1232617[/snapback]

no to mam metlik w glowie, bo nie wiem juz co kupic :mur: skoro hynixy maja CL3???

1232639[/snapback]

nie lubi ale przeważnie działa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli podsumowujac hynixy by byly najlepsze, ale czy one beda bez problemu chodzily w dualu?

trzeba patrzec na serie,tak? np. D43 !!!!

1232953[/snapback]

dokładnie to xxxxxxBT-D43

w ostateczności xxxxDT-D43

absolutnie nie xxxxCT-D43 bo to podróby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...