Skocz do zawartości
ziupo

Napięcie Na Karcie Graf

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie jest napiecie na wyjsciu 2pin, ktore jest na karcie graf przeznaczone glownei na wentylator ?

Chce tam podlaczyc wentyl, ktory jest na niej i zobaczyc czy bedzie sie dalo zmniejszyc jego obroty. z tego co wiem to w programach takich jak np [Leadtek dodaje do swoich kart, ale to wiecie] WinFox2, kontrola rpm odbywa sie wlasnie za pomoca regulacji napiecia na tym wyjsciu [ale to tez wiecie wiec znowu tylko formalnosc].

ciekaw jestem tylko skad te karty biora informacje o owym rpm ?!

przygladalem sie karcie kumpla [GF FX5700 z Leadteka] i nie bylo tam kabelka z predkoscia obrotowa [sa tylko: masa & +].

Jesli cos wiecie wiecej nt temat to piszcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm w takim razie mam jeszcze jedno pyt

jakie napiecie 'panuje' na wyjsciu 3pin w plycie glownej, na ogol takei wysjcia sa przeznacoen na wentyle [tak przynajmniej u mnei na plycie ejst napisane]

1227231[/snapback]

bede strzelać .... 12V ??!! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh no to jestem upewniony :D

teraz tylko musze znalesc wtyczke 2pin i jakos sprawdzic czy aby napewno te wysjcie dziala :D

jak macie jakies pomysly co tam wpiac to gadac ;)

PS: Sama dioda 12V biala styka czy to raczej pod hardcore podchodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi