mochikanin Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) Witam, Mam problem, właściwie to bardzo dziwny problem z komputerem (zainstalowany Windows ME). Chodzi o to że system poprawnie uruchamia się tylko wówczas kiedy komputer przez dłuższy czas stoi nieuzywany (parę godzin), jesli juz system się uruchomi i robiony jest restart, na ponowne uruchomienie nie ma co liczyc, pojawia się pierwsza plansza windows me, po czym plansza tekstowa (ladowanie sytemu), kontrolka dysku caly czas sie swieci (nie mruga) i dalej juz sie nic nie dzieje, po zrobieniu "twardego" restartu, pojawia sie plansza z roznymi trybami uruchomienia windows, tryb awaryjny działa bez zarzutu, natomiast po wybraniu "trybu normalnego" znow ta sama sytuacja, stale palaca sie kontrolka dysku i zwis komputera. Pytanie: W czym moze lezec przyczyna, to troche dziwne ze system bez zarzutu chodzi po kilku godzinach od wylaczenia kompa, natomiast po restarcie lub po wlaczeniu komputera po paru minutach system w normalnym trybie nie da się uruchomić. Mysle że wina może leżeć w biosie, tylko co może powodować takie zachowanie, która opcja może za to odpowiadać (wiem że biosy są różne ale mają mniej więcej podobne funkcje). O komputerze w tej chwili nie wilel moge powiedziec bo w tej chwili nie mam go przy sobie, ale z tego co pamietam Celeron 700, 64 MB RAM, karta graficzna i sieciowa slot PCI, natomiast karta dzwiekowa na slocie ISA. Niestety nie mam danych plyty glownej, uzupelnie je pozniej jezeli wina lezy w zle dobranym sprzecie. Jeszcze co do systemu, IE 6.0 z wszystkimi mozliwymi uaktualnieniami, natomiast nie uaktualniany winodws ME, dlatego jezeli jakies aktualizacje to naprawiaja postaram sie je zainstalowac jesli uda mi sie wlaczyc ten komputer. Z góry serdecznie dziękuje za pomoc Pozdrawiam Piotr Edytowane 20 Stycznia 2005 przez mochikanin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 kumpel mial podobny problem (na windzie XP) z tym ze u niego jakas walnieta byla zasilka :) dziwna sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...