Gość Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 mam plyte na kt266a i ma support do tych funkcji mam w biosie wlaczone enable a sandra i wcpuid wykazuja ze supported ale disabled co zrobic poinstalowalem system jeszcze raz ma najnowsze via4in1 i dentki w czym lezy problem ??? moze sa jekies programy ktore to wlaczaja czy maoze cos z hrdwarem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@rT!N Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 tez mam z tym problemy ,sproboj w powerstipie ,a tak apropo daje to cos w ogole Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 FW i SBA musi byc obslugiwane także przez kartę (a nie tylko przez płytę) Jesli karta nie ma domyślnie uaktywnionej obsługi FW ani SBA, to można takową wymusić np. Riva Tuner'em (w zakładce Power User, w menu System Global można do woli bawić się przeróżnymi ustawieniami). Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że nie daje to wielkiego wzrostu wydajnośći (jeśli jakikolwiek wogóle) a może powodować niestabilność dziłania systemu/karty :? Najlepiej sprawdzić samemu :wink: BTW: mój poprzedni Creative Labs GF3 Ti200 spoko działał na wymuszonym SBA i FW, a obecny Gainward GF4 Ti4200 ma domyślnie aktywne FW i SBA i nic się nie sypie, więc warto popróbować choćby dla zabawy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...