simon80 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Witam, Mam następujący problem kupiłem sobie kino domowe i chcę je podłączyć do komputera tak, żeby dżwięk z komputera płyną przez 6 głośników w zestawie kina domowego. Problem polega na tym, że w kinie domowym mam tylko dwa steofoniczne wejścia audio - chinch - (kanał prawy i lewy). Mam kartę muzyczną Cmedia obsługujaca 6 głośników i nie wiem jak to podłączyć - normalnie dźwięk z komputera mam z 2 frontowych i subwoofera - i to we wszystkim (grach, muzyce, windowsie). Jak przełącze minijacka w inne niż frontowe wyjście z karty muzycznej to dźwięku w oóle nie mam. Macie jakieś pomysły? Może wyłączyć w windowsie kodowanioe dżwięku (żeby nie kodował mi dźwięku na 6, ani 2 kanały), może wtedy kodowaniem dźwięku zajął by się tuner DVD. Pomóżcie !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon80 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 No więc nikt nie ma żadnego pomysłu??? A może znacie jakieś bardziej odpowiednie fora - jakoś bardziej ukierunkowane tematycznie. Proszę was o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 a moze cos wiecej o kinie domowym i glosniczkach ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Jesteś pewien, że masz tylko "tylko dwa stereofoniczne wejścia audio - chinch" Jest SPDIF??? Albo chociaż Multi-Channel??? Napisz co to za wzmacniacz!! Firma modell itp..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[PEDRO] Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 No więc nikt nie ma żadnego pomysłu??? A może znacie jakieś bardziej odpowiednie fora - jakoś bardziej ukierunkowane tematycznie. Proszę was o pomoc. 1247586[/snapback] http://www.audiostereo.pl/index.html http://audiomania.sart.pl/ Podaj więcej informacji nt. zestawu to doradzimy <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon80 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Sorry, że mnie tak długo nie było na forum, ale już traciłem nadzieję. Niestety mam tylko dwa wejścia stereo chinch. A co do sprzętu to na tych linkach jest wszystko co o tym znalazłem: http://de.pricerunner.com/sound-and-vision.../321033/details http://www.promarkt.de/online/catalog/p_de...6432C1198722616 Dzięki za zainteresowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon80 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 W kinie domowym są tylko dwa wejścia audio (chinch), w karcie muzycznej spdifa nie mam, ale jakbym miał to i tak nic by mi to chyba nie dało???? A multi chanel - nie wiem co to jest. Na tych stronkach które podałem powyżej jest troche informacji dotyczącej mojego zestawu - niestety po niemiecku, ale wiem, że eingang to wejście, a ausgang to wyjście. Jeszcze raz proszę o pomoc. Pozdrawiam wszyskich, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 (edytowane) Może powiem jak ja mam config: Audigy lub sound storm: Do filmów i muzy: z karty dźwiekowej wyj SPDIF ---->>>> wejscie w amplitunerze SPDIF piknie zmplituner dekoduje :D Do gier: z karty dź. wyj MULTI-CHANNEL---->>>>> wej w amplitunerze MULTI-CHANNEL to daje np pozycjonowanie dźwięku przy np. CS, NS, itp. Co to jest mulit-channel tak na chłopski rozum: w amplitunerze każda para głośników ma osobne wejście czyt.-->> przód, (front) tył(REAR) cen/sub. I z karty idą 3 pary kabli. Jak ty nie masz ani tego ani tego no to lipa :mur: . Proponuje kupic jakiś amplituner :wink: i będzie cacy. i wtedy te głośniczki pod amplituner (ale też patrz na impedancje głosników, żeby pasowały na amplitunera). Ale jesli nie masz SPDIF'a na karcie to i tak [gluteus maximus] jeśli chodzi o oglądanie filmów z AC3 z kompa :/. ZANIM COŚ KUPISZ PYTAJ!!!!! Edytowane 22 Lutego 2005 przez Son-Goku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon80 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Wielkie dzięki Son-Goku za poradę. Nietety też tak myślałem, że nie obędzi się bez zakupów. Innego wyjścia jednak chyba nie ma. Jeszcze raz dzięki wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...