Skocz do zawartości
szogo

Dziwne Resety Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po zmianie sprzetu na MSI K8N NEO amd64 2800 (cooler jeszcze BOX, Temp w idle nie przekracza 40) po zainstalowaniu XP wraz z SP2 zdarzylo mi sie juz kilka dziwnych restartow komputera. I to raczej nie ma reguly raz bylo jak procek byl maks obciazony a teraz np jak zamykalem okno w windowsie momentalnie zresetowalo kompa. Zasilacz jest nowy chieftec 360 i napiecia trzyma dobrze. Proc w tej chwili nie krecony. Jakies sugestie?

Edytowane przez szogo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez tak mialem wczoraj. U mnie bylo DUUZO resetow pomoghl troche format ale tez byly resety czasem ale proc krecony. U mnie jest problem z pamieciami. :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: nadal jak za mocno podkrece sa resety. A czy u ciebie po resecie tez jest komunikat windowsa ze system odzyskal sprawnosc po powaznym bledzie??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie u mnie nic takiego nie bylo...ale ja nic nie krecilem (jeszcze :P )..system swiezy, zainstalowany w srode ..troche mnie to dziwi....sprawdzony adwarem, przeskanowany kaperskim...byc moze to cos na sieci bo ostatnio czesto brali prad..tzn wczoraj i dzisiaj po kilka razy wylaczali...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Po zmianie sprzetu na MSI K8N NEO amd64 2800 (cooler jeszcze BOX, Temp w idle nie przekracza 40) po zainstalowaniu XP wraz z SP2 zdarzylo mi sie juz kilka dziwnych restartow komputera. I to raczej nie ma reguly raz bylo jak procek byl maks obciazony a teraz np jak zamykalem okno w windowsie momentalnie zresetowalo kompa. Zasilacz jest nowy chieftec 360 i napiecia trzyma dobrze. Proc w tej chwili nie krecony. Jakies sugestie?

1227710[/snapback]

Zajrzyj na forum MSI - sporo ludzi ma problemy z niedoborem prądu na linii 12V - moderatorzy polecają potężne zasiłki jako panaceum na to.... :? Druga przyczyna to pamięci - MSI potrafi wybrzydzać co do ramów .... Sam się napaliłem na Neo2, ale po przestudiowaniu kulkudziesięciu tematów trzeba być przygotowanym na takie problemy ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajrzyj na forum MSI - sporo ludzi ma problemy z niedoborem prądu na linii 12V - moderatorzy polecają potężne zasiłki jako panaceum na to....  :?  Druga przyczyna to pamięci - MSI potrafi wybrzydzać co do ramów .... Sam się napaliłem na Neo2, ale po przestudiowaniu kulkudziesięciu tematów trzeba być przygotowanym na takie problemy ....

1228018[/snapback]

Tylko z ja nie mam wersji Neo2..chyba ze pisales ogolnie o MSi to przepraszam..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WITAM!

Mnie też pojawia się komunikat po starcie windy "system odzyskał sprawność po poważnym błędzie" (tak jak Myszkowi 14)

Moja konfiguracja to: A64 2800, Asus k8v se deluxe, 1x512 ram 400 Kingstona cl3, 80gb sata WD, Radeon HiS 9600xt.

Co do ramu: te kingstomy są na kościach Elpida (co to za firma? - znacie ją?)

Na napięciach się nie znam - może wy mi pomożecie? Everest wykrywa:

Pole Wartość

Właściwości czujnika

Typ czujnika Winbond W83697HF

Dostęp do czujnika ISA 290h

Temperatury

Płyta główna 40 °C (104 °F)

Procesor 39 °C (102 °F)

Wentylatory

Procesor 3553 RPM

Wartości napięć

Napięcie rdzenia procesora 1.55 V

+3.3 V 3.28 V

+5 V 5.13 V

+12 V 11.49 V

-12 V 1.46 V

+5 V podczas wstrzymania pracy 4.95 V

CO WY NA TO? Czy temperatura płytki nie za wysoka?

Dodam, że zasilacz to Feel 350W w obudowie Modecoma.

Pozdrawiam, dzienks za porady!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi