Skocz do zawartości
BioLy0

Sempron 2800+

Rekomendowane odpowiedzi

No to powiedz mi jak mam wejsc..... bo nawet nie moge formata zrobic... i zalezy mi na tym podkreceniu procka.... po uruchomieniu kompa gdy naciskam klawisz delete to sie nie załancza bios :(:( i nie wiem co mam zrobic :(

SVGA Ati 9250 128MB OEM

HDD WD CaVIaR 80GB

Asrock k7vt4a+

AMD SEMPRON 2800+

DDRAM 256 MB PC400

Edytowane przez BioLy0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Biosa dostaniesz się naciskając DEL kilka razy gdy komputer sie uruchamia. Nie podałeś żadnych informacji o sprzęcie i liczysz na pomoc.

Wszystko o kręceniu AMD jest w FAQ (mam nadzieję, że odzyskano już te 2 tematy:) ). Poza tym wyszukiwarka już by Ci pomogła!

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....  po uruchomieniu kompa gdy naciskam klawisz delete to sie nie załancza bios :(:( i nie wiem co mam zrobic :(

1227924[/snapback]

na samym poczatku naciskajac del nie dostajesz sie do biosa?? tego jeszcze nie widzialem a zasada z podkrecaniem jest w miare prosta tylko dostan sie do biosu :) jak to zrobic powinienes wiedziec bo jak do biosu sie nie mozesz dostac to lepiej za podkrecanie sie nie bierz bo pozniej to i nawet do windy nie bedziesz mogl wejsc radze sporo poczytac ( wszyscy sie uczymy )

pozdro.

ps poczytaj pare faq :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm - a nie łaska przeczytać co pisze na monitorze jak się komputer włącza ? W asrockach do biosu się wchodzi naciskając F2 a nie DEL - co zresztą jak byk pisze na monitorze. Pozatym na tej płycie to specjalnie nie poszalejesz z podkręceniem - ponieważ nie obsługuje na dzielnika 1/6 - co za tym idzie z każdym MHz powyżej 166 będzie również rosło taktowanie PCI i AGP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi