Spawacz Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 No to bierzcie się do roboty :D musimy być pierwsi !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Troche już na to poźno... ;) Ja probowałem obadać uniwersalny mod na unlock mnożnika dla socket A i nawet obadałem kilka możliwości ale z braku czasu i kompa do testów odpuściłem bo moj tort jest unlock, a dureń (spitfire) też zrobiłem unlock więc nie potrzebuje, a intela nie lubie :D od momentu jak wypościł cwelerony 1.7GHz co to durnie 1.2 je wyprzedzały... więc też mnie to nie ciągnie no a tym bardziej nie mam platwormy (intel) do testowania postępów więc mimo wszystko odpadam... chyba, że ktoś obada specyfikacje s478 (bo lga to nie ma sensu) z opisem pinów i ich przeznaczeniem albo coś w tym stylu :) Swoją drogą ciekawe: No to bierzcie się do roboty musimy być pierwsi !!!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Heh ale sie czepiasz :P:P chodziło mi o uczestników forum tweak ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 spawacz: sam sie wez..... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) ja nie moge przekopywać neta w poszukiwaniu pdfów i specyfikacji (jak narazie) bo wciąż na modemie jade i płace nieziemskie rachunki po 150-200zł odkąd się na tweak.pl zarajstrowałem -to było moje pierwsze forum ;-p Edytowane 27 Stycznia 2005 przez OWIES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeinXor Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Witam. A może by tak dopaść confidentala i zwyklego a następnie porównać mostki od spodu procesora... ? ps. Kto ma confidentala 3.0 prescotta ?? B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Ja mam 2sztuki, ale nic sie nie dowiesz, bo poza tabliczka znamionowa nie ma roznic. Mnoznik jest kodowany w jakims rejestrze wewnetrznym, bo zaleznie od tego jak sie gosciom z intela zechce, takie mnozniki moga odblokowac-np 14-16, 12-13, 14-19 itd.... Podobnie czyni AMD z K8. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 nie bojcie sie, Intel nam juz dobrze sprawe zatail jak to zrobic, namieszal dokladnie i podawal zapewne fikcyjne informacje, z tym ze braqje na prockach jakis tam ukladow, ktore umozliwiaja zmiane mnoznika. dla firmy oznaczalo by to niewiarygodne strat finansowe jezeli technika na odblokowanie mnoznika ujrzala by swiatlo dzienne bo po co placic 10x drozej za procesor 5ghz, skoro mozna zaqpic 3 i go podkrecic? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Hmm jak Intel zakodował to w jakimś rejestrze to musi być możliwość przeprogramowania tego :D:D:D tylko kto bedzie mądry i dojdzie do tego jak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 nie bojcie sie, Intel nam juz dobrze sprawe zatail jak to zrobic, namieszal dokladnie i podawal zapewne fikcyjne informacje, z tym ze braqje na prockach jakis tam ukladow, ktore umozliwiaja zmiane mnoznika. dla firmy oznaczalo by to niewiarygodne strat finansowe jezeli technika na odblokowanie mnoznika ujrzala by swiatlo dzienne bo po co placic 10x drozej za procesor 5ghz, skoro mozna zaqpic 3 i go podkrecic? :D 1246417[/snapback] Snisz chlopcze. Jak znalazl sie sposub na mnoznik w K7 to jakos notowania nie poszly raptem w dol. Myslacych w ten sposob jest mniejszosc i zapewniam, ze znajdzie sie ogromna masa ludzi wolacych kupic najsztbszy proceso za mega kase, niz chcacych krecic. A zreszta firma zabezpieczyla Hmm jak Intel zakodował to w jakimś rejestrze to musi być możliwość przeprogramowania tego :D:D:D tylko kto bedzie mądry i dojdzie do tego jak. 1246904[/snapback] Marzenia. Juz tyle lat jakos nikt nie moze tego obejsc. Nawet studiowanie cala wiecznosc specyfikacji elektrycznej wyprowadzen nic nie da, bo to nie w tym lezy problem. Przypomina mi sie jak 2 lata temu grupa zapalencow z uporem maniaka dowodzila i ludzila sie, ze odblokuja HT w swoich Northwoodach.... hej ho? Udalo sie to w koncu komus :P? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Poprostu jeszcze żaden z zapaleniców nie dysponował odpowidnią ilością gotówki ;) aby w pełni można było podjąć wyzwanie. "Mostki" (to kondziorki są chyba) pod cpu -to nie ta droga... Może droga do mnożnika i HT jest właśnie przez jakiś "d0pny" programator tych rejstrów w cpu ... Lancer skąd wiesz o tych rejstrach, że tam akorat trza szukać? (nie wyśmiewam Cię tylko jestem ciekaw) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Bo gdzie indziej szukać ??? Zapisanie informacji w pamięci jest najtańsze. Robienie do kazdego procka P4 innych ścieżek itd. kosztowało by zdecydowanie więcej niż produkowanie wszystkich procków takich samych tylko w niektóre wgrywać informacje o mnożniku 15 a do innych 17 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 No to problem sam się rozwiązał :D Skoro to jest w jakimś flashu proca to my nie damy sobie rady, chyba że zfakujemy troche jakieś mobo na programator lol :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sportmaus Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 a czy nie obilo wam sie o uszy ze plyta ABit IC7 MAX3 z biosem 1,8 udostepnia zmiane noznika ? W wypadku procka P4 3,2 jest moozliwosc wyboru mnoznika 16 lub 14 . Czy ktos z was jest to w stanie potwierdzic. Cos slyszal ? Pozdrawiam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Ja nei słyszałem... :D bo intela nei lubię i się nim nie interesujem :P ale wypowiadam się tu bo ewentualnie moglbym/chciałbym pomoc wrazie czego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Sportmaus - bardzo interesująca informacja. Trochę by potwierdzała moje podejżenia. Hmm muszę nauczyć się programować biosy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sportmaus Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Sportmaus - bardzo interesująca informacja. Trochę by potwierdzała moje podejżenia. Hmm muszę nauczyć się programować biosy. 1272113[/snapback] Pytalem - bo mi sie odblokowuje mnoznik ( mam drugi konfig na tej plycie) http://www2.abit.com.tw/page/de/download/d...TYPE=Socket+478 Motherboard>Socket 478>IC7-MAX3 ic7p18.exe Bios Issue Date:2004/11/01 BIOS ID:1.8 Added adjustable MAX & MIN multiplier item for certain retail INTEL CPUs. Updated CPU micro code. Supports certain SATA CDROMs when "OnChip Serial ATA" in "Enhanced Mode". Revised wording in PC health item. BIOS compile date: 11/01/2004 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Lol, czyli przy drobnym wsparciu płyty i zmodowaniu biosu można zmienić mnożnik :unsure: ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Widać tak :/ Sportmaus wrzuć na mnożnik 16 i zrób screana w cpu-z żeby dać dowód że to możliwe. PS. hehe to jednak tomm's hardware zmieniali mnożnik, a asus im specjalnie do tego zmodował płyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sportmaus Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Widać tak :/ Sportmaus wrzuć na mnożnik 16 i zrób screana w cpu-z żeby dać dowód że to możliwe. PS. hehe to jednak tomm's hardware zmieniali mnożnik, a asus im specjalnie do tego zmodował płyte. 1272257[/snapback] Zaden problem - uczynie to z checia - tylko male ale ( nie polewac) Jak sie robi zrzuty ekranowe - co trzeba wcisnac na klawiatorce ??? bawie sie biosem i FSB od dawna - ale jeszcze nikt mnie o to nie prosil wiec tego nie robilem Powiedzcie jak to zrobic i jak wkleic do posta na Forum Pozdrawiam :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 ;) Nad grupką klawiszy ins, home,page up... masz takie 3 klawisze... tam masz Prt Scr... naciskasz go.. potem otwierasz painta i dajesz wklej :D Potem dajesz na jakiś friko serwer albo ftp... i na forum albo [img=zdjęcie] nie moze być za duze... albo link[url]link[/url] Na przyszość coś o php zobacz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sportmaus Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) wiec jak napisalem Procek P4 3,2 GHz ( 16 * 200MHz ) Plyta Abit IC7 MAX3 BIOS wersja 1,8 Mnoznik zmienilem na 14 Wersja CPU-Z 1,26 - (tak ze ta poprawnie odczytuje P4 3,2 - jesli ktos ma watpliwosci ) a tu jest fotka do obejrzenia - jesli ktos potrafi to prosze moze ja tu Wkleic na Forum http://www.forumdeluxx.de/gallery/showphot...&sort=1&cat=500 pozdrawiam EDIT. SAWIDER dziekuje EDIT 2. Swider - dziekuje i sorki za literowke ;-) Edytowane 14 Lutego 2005 przez Sportmaus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Kliknij aby powiększyć ;) PS. i nie SAWIDER tylko Świder :P Edytowane 12 Lutego 2005 przez Świder Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 czyli teraz atak na Merlina lub kogś jego pokroju co umie rozczytać te krzaczki z bina ->faker lol wiesz za co :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 ludzie! jpeg służy do zdjęć czyli fotografii. Np. z panienkami albo samochodami. A do grafiki, rysunków i takich waszych printscreenów jest gif, albo png (wyższej jakości, bezstratny). Poświęćcie parę minut na zapisanie waszych tworów w tych kilku formatach i porównanie efektów (czyli jakość obrazka i rozmiar pliku). Jeśli chcecie uzyskać minimalny romiar pliku przy najlepszej czytelności radzę użyć Alt+PrintScreen (czyli samo aktywne okienko, a nie cały pulpit) a potem zapisać to w gifie ze zredukowaną paletą kolorów (np. do 256 - zdecydowanie wystarczająca do normalnego okienka cpu-z). Chyba ze ktoś "musi" pochwalić się lalą na pulpicie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Alt+PrintScreen (czyli samo aktywne okienko, a nie cały pulpit) 1272590[/snapback] Thx, dobrze wiedzieć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek_z_klb Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Zauważcie że to jest fotomontaż. Są na tych screenach bardzo drobne różnice. Otóż np. : Na jednym screenie jest podana wersja programu a na drugim nie :D, Na jednym Cache jest podane w Kbytes a na drugim w KBytes przez duże "B" i po trzecie w tle zdjęcia na jednym screenie jest logo tom's hardware a na drugim nie ma. Moim skromnym znadniem to po prostu fotomontaż zrobiony dla picu. Pozdro for all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Jak kolwiek odblokować by się zdało ;p Nieźle, dobre oko masz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 ciekawe czy na mojej cwelinie dało by sie odblokować :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 oooo, za ten podpis z amd to nie wiem :> Nie chodzi o to czy to pentiawa czy cwelek, poprostu sposób się liczy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...