Ja ( rek ) Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Witam dzisiaj pozyczylem od kumpla dodatkowe 512 MB ramy Kingstona 400MHz wsawzilem je na Abicie NF7 tak jak do duala i w cpuz pokazuje mi channels# dual. I wszystko bylo by ok tylko ja mam swoje ramy 512 Kingstaona ALE 333 MHz !! czy to mozliwe aby razem w dualu chodzily ?? Jakim innym programem to jeszcze sprawdzic czy sa w dualu ?? aaa moje ramy maja napiecie 2,5V a kumpla 2,6V - jakie plyta zapodaje napiecie ?? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Witam dzisiaj pozyczylem od kumpla dodatkowe 512 MB ramy Kingstona 400MHz wsawzilem je na Abicie NF7 tak jak do duala i w cpuz pokazuje mi channels# dual. I wszystko bylo by ok tylko ja mam swoje ramy 512 Kingstaona ALE 333 MHz !! czy to mozliwe aby razem w dualu chodzily ?? Jakim innym programem to jeszcze sprawdzic czy sa w dualu ?? aaa moje ramy maja napiecie 2,5V a kumpla 2,6V - jakie plyta zapodaje napiecie ?? Pozdro 1228280[/snapback] Jest możliwe. Zasada Dual Channel'u polega na tym, że dwie kości muszą mieć identyczną pojemność a nie szybkość. Ale musisz wiedzieć, że ta druga kość będzie Ci chodzi też na 333MHz. Coś za coś B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 a ta zasade to gdzie wyczytales? bo co to za zasada ktora nie dziala? polecam uwazniejsza lekturke forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SouL_666 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 a czy dual jest zależny od płyty czy wyatarczymieć kostki odpowiednie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 no plyta glowna a dokladniej chipset musi obslugiwac duala, twoja kobian tego nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...