Klost Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 szukam czegos takiego od kilku tygodni.... i nic jesli ktos wie gdzie moge dostac takie amortyzatory (najlepiej sklep internetowy albo krakow) bede dozgonnie wdzieczny :) czy to ma jakas fachowa nazwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 http://www.pc-hardware24.com/index.html?ta...81.html&lang=pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 dzieki ale swoja droga to cena powala :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 odradzam zakupu w tym sklepie wielu ludzi mialo problemy z towarem w tym tez ja... A jesli chodzi o takie amortyzatory to nielepiej sprobowac zrobic cos takiego samemu ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 dzieki ale swoja droga to cena powala :blink: 1228704[/snapback] eetam, zobacz na bloczki i chłodnice :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 A jesli chodzi o takie amortyzatory to nielepiej sprobowac zrobic cos takiego samemu ??? 1228856[/snapback] A co w tych amorkach jest takiego, ze tak dobrze tlumia te drgania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 te sa takie dobre dlatego ze sruba jest rozcieta i na pewnym odcinku pompe trzyma/tlumi mieka guma probowalem zrobic to samemu... silikon, wycinanie walca z gumy i wklejanie srub i masa innych patentow problem w tym ze pompa u mnie jest zamocowana poziomo a kompa czesto przewoze i domowej roboty amortyzatorki sie rozpadaly :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 nie bede zakladal osobnego topicku wiec sie zapytam tez cos o tlumienie drgan gdzie mozna kupic gume w kawalkach takich zeby mozna bylo sobie wyciac jakis ksztalt z niej ( 5mm grubosci ) i nie mniejsze kawalki niz 15 na 15 cm ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 (edytowane) Ja stosuje kanapke: 2 wartwy korka a miedzy nimi warstwe dosc sztywnej gabki. Pieknie tlumi. Wg mnie szkoda kasy na ten wynalazek z tytułu. IMHO ta guma nie moze byc zbyt miekka, bo musi jeszcze utrzymac ciezar pompy, a twarda bedzie pieknie przenosic drgania. Pytanie z jakiej zrobione sa amortyzatory na zdjeciu. Dlatego jezeli juz to zrobic samemu :) Edytowane 22 Stycznia 2005 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 już gdzieś o tym psiałem, więc był już taki temat poruszany :? rewelacyjnie w tego typu tłumieniu sprawdzają się kołeczki do montowania wiatraków, takie gumowe.. zamiast śrubek. ja mam swojego Hydzia zamontowanego do dna budy na czterech takich kołeczkach (Sunbeam). są zrobione z bardzo miękkiej gumy i rewelacyjnie tłumią drgania. a kosztują 3 zł za 4 szt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerled Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Hmm, możecie spróbować użyć takich gumowych mocowań do filtru powietrza od Matiza (Daewoo). Wyglada to podobnie tylko nie wiem czy guma nie będzie jednak za twarda do tłumienia drgań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Ja planuje kupno budy Chiefteca, ktora jak wiadomo ma koszyki na HDD. I tak mysle by pompke (planuje zakup Atmana 306 i przerobke na niezatapialna) zawiesic w takim koszyku na gumkach by nie stykala sie ze sciankami... Tylko jeszcze nie mam pewnosci czy sie zmiesci :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 odradzam zakupu w tym sklepie wielu ludzi mialo problemy z towarem w tym tez ja... 1228856[/snapback] Niestety bede musial sie z toba zgodzic :| Juz od 3 dni czekam na odpowiedz na maila. Dzis wyslalem kolejnego i dalej nic. Wszystkie sklepy z ktorymi wczesniej mialem do czynienia potrzebowaly na odpowiedz max kilka godzin. Widze ze hardware sklep ma tak duzy zlew na potencjalnego klienta jak ceny :-| Jesli chodzo o te mocowania z matiza to ogladalem cos takiego dzis w sklepie. Guma jest stanowczo za twarda. Efekt tlumienia bylby mizerny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zobacz ten wątek: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=57416&hl= Znajdziesz odpowiedź, od kogo możesz próbować kupić te amortyzatory ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...