Skocz do zawartości
Klost

Amortyzatory Pod Pompe

Rekomendowane odpowiedzi

te sa takie dobre dlatego ze sruba jest rozcieta i na pewnym odcinku pompe trzyma/tlumi mieka guma

probowalem zrobic to samemu... silikon, wycinanie walca z gumy i wklejanie srub i masa innych patentow

problem w tym ze pompa u mnie jest zamocowana poziomo a kompa czesto przewoze i domowej roboty amortyzatorki sie rozpadaly :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja stosuje kanapke: 2 wartwy korka a miedzy nimi warstwe dosc sztywnej gabki. Pieknie tlumi. Wg mnie szkoda kasy na ten wynalazek z tytułu. IMHO ta guma nie moze byc zbyt miekka, bo musi jeszcze utrzymac ciezar pompy, a twarda bedzie pieknie przenosic drgania. Pytanie z jakiej zrobione sa amortyzatory na zdjeciu. Dlatego jezeli juz to zrobic samemu :)

Edytowane przez Subvoice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już gdzieś o tym psiałem, więc był już taki temat poruszany :?

rewelacyjnie w tego typu tłumieniu sprawdzają się kołeczki do montowania wiatraków, takie gumowe.. zamiast śrubek. ja mam swojego Hydzia zamontowanego do dna budy na czterech takich kołeczkach (Sunbeam). są zrobione z bardzo miękkiej gumy i rewelacyjnie tłumią drgania. a kosztują 3 zł za 4 szt :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja planuje kupno budy Chiefteca, ktora jak wiadomo ma koszyki na HDD. I tak mysle by pompke (planuje zakup Atmana 306 i przerobke na niezatapialna) zawiesic w takim koszyku na gumkach by nie stykala sie ze sciankami... Tylko jeszcze nie mam pewnosci czy sie zmiesci :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odradzam zakupu w tym sklepie wielu ludzi mialo problemy z towarem w tym tez ja...

1228856[/snapback]

Niestety bede musial sie z toba zgodzic :|

Juz od 3 dni czekam na odpowiedz na maila. Dzis wyslalem kolejnego i dalej nic. Wszystkie sklepy z ktorymi wczesniej mialem do czynienia potrzebowaly na odpowiedz max kilka godzin.

Widze ze hardware sklep ma tak duzy zlew na potencjalnego klienta jak ceny :-|

Jesli chodzo o te mocowania z matiza to ogladalem cos takiego dzis w sklepie. Guma jest stanowczo za twarda. Efekt tlumienia bylby mizerny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi