radior Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Witam. Mam jedno ale za to ważne pytanie. Kupiłem dziś owe Twestery i się zawiodłem <_< <_< . Mam płyte Epox 8rda6+ Pro i procek Amd chodzi na nim jak marzenie. Chciałbym magile dać powyżej 200 ale pamięci te co miałem dotychczas czyli zwykłe twinmosy pc400 w dualu nie chciały iśc powyżej. Więc kupiłem Twestery. Dałem od razu 133% w zględem procka żeby wyszło 533 ale black screan. Szok. Próbuje dalej i dalej to samo. W końcu dałem 233 żeby dało 466 a tu dalej blacky. W końcu dałem Pc400 i chodzi. Po co więc dałem 100 złoty więcej za to samo. Co mam zrobić jeszcze bo może cosik zapomniałem zmienic w biosie choć wydaje mi sie że zrobiłem wszystko. POzdrawiam i dzieki za odpowiedz B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 W momencie kiedy ustawisz szynę tkatowania magistrali na 200 MHz to pamięci nadal mają 200 MHz. Spróbuj podnieść szynę taktowania procesora - kto wie może ten Epox ma jakieś problemy z dzielnikami FSB względem taktowania pamięci. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Asynchroniczne podkręcanie na Socket A to jedna wielka pomyłka :) Większośc płyt po prostu nie daje rady. A i efekty takiego działania są mizerne. (procek przy FSB 200 wykorzysta najwyżej przepustowość 3200mb/s, a w dodatku będzie strata wydajności z powodu asynchronicznego taktowania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...