LyneX Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Jakis czas temu zaczołem moj mały projekt:) Postanowiłem zrobic bude od podstaw: tak wyglądała wercja beta: http://members.lycos.co.uk/modworks/Projekty/obu_1.jpg Kupiłem czesci i zabrałem sie do pracy. Na fotce widac moja poprzednia bude (a raczej szkielet) Powstał taki szkielet MBO chciałem mocować na sklejce:) No i tak zrobiłem:) Narazie jestem na takim epatie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 pomysł dobry, obudowa z drewna nie będzie przenosiła tak drgań jak z blachy. Co dalej zamierzasz zrobić z budą, jaki będzie front panel, boki, zastanawiasz się na plekie na boku obudowy? Będziesz ją lakierował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Początki dobre, czekam na dalsze losy tej obudowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Ładnie ładnie, a przede wszystkim orginalnie :) Powodzenia w dalszej pracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 eraz bede bawił sie mocowaniem Hdd i CDrom, potem pomyśle nad rontem i bokami. Jede bok chce ze szkła, pleksy niechce do za kawałek który by mi kazkrył jeden bok musiałbym zapłacic tyle co za wszystwko co do tej pory kupiłem. Na szczescie zawsze jest szkło:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemik Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 u mnie w pokoju stoi podobny szkielet :> tylko ze jest caly z kantowek a nie tak jak u ciebie spod i podstawa ze sklejki mocowanie na zasilacz mam z katownikow aluminiowych anodowanych jezeli chodzi o plyte pod plyte glowna to wykozystuje stara obudowe moja ma wymiary 50x50x25 wiec jest wieksza miz standardowa ciekawi mnie jak rozwiazales mocowanie bokow (jesli bedzies mial z tym klopoty to dam ci moj patent) powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 u mnie w pokoju stoi podobny szkielet :> tylko ze jest caly z kantowek a nie tak jak u ciebie spod i podstawa ze sklejki mocowanie na zasilacz mam z katownikow aluminiowych anodowanych jezeli chodzi o plyte pod plyte glowna to wykozystuje stara obudowe moja ma wymiary 50x50x25 wiec jest wieksza miz standardowa ciekawi mnie jak rozwiazales mocowanie bokow (jesli bedzies mial z tym klopoty to dam ci moj patent) powodzenia 1229170[/snapback] prawdopodobnie jeden bok bedzie na zawiasach, mysle ze ten ze szkła dam jako otwierany, jeśli nie to bedzie on mocowany na śrubacch które bedzie trzeba odkręcic jeśli sie bedzie chciało sciągać bok. Chetnie sie zapoznam z patentem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 mi sie podoba :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 mi sie podoba :lol: :lol: :lol: :lol: 1229185[/snapback] mam nadzieje ze niema w tym ironi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menelaos Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Badzo fajnie mialem kiedys foty kompa zrobionego z drewna ale to byl full wypas, gniotła normalnie niejednego Chiefteca :D moze ty tez zrobic to łądnie, pocztki dobre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 hmm w metalu mozna wiecej wyrzezbic, a zwlaszcza w trojwymiarze [jesli chdozi o panel przedni tofajnei by wygladalo] hmm ale jak cos ci sie zacznei jarac to caly komp wydymi sie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 czemu ten socket taki osmolony?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 ...Jede bok chce ze szkła, pleksy niechce do za kawałek który by mi kazkrył jeden bok musiałbym zapłacic tyle co za wszystwko co do tej pory kupiłem... 1229155[/snapback] Chyba lekko przesadziles ;] Plexa az tak droganie jest (no chyba ze ty na jakas potwornie droga trafiles...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 czemu ten socket taki osmolony?? 1229348[/snapback] bo to mobo kupiona za grosze do przymiarek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Tardzo ciekawy pomysl az mi sie zachcialo robic takie cudo :D tyle ze martwi mnie to, ze drweno trzyma cieplo :| Pozatym jak bys mogl pisac co kupiles danego dnia i ile na to wydales to by bylo juz wogole wypas no i oczywiscie nowe foty. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 No fajne fajne jak narazie, poczekamy na dalsze efekty twojej pracy !:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemik Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 kantowka 2,5 m 25x25 mm kosztuje w castoramie 8 zl kontownik Al anodowany 11zl za 2m 20x20mm sklejka 4mm 1m kwadratowy 23zl, garsc wkretow do drewna 1,70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Więc: Pleksa niejest az tak droga? płat 50x50 3mm to koszt ok 45zł a ja potrzebuje na jeden bok płat 63/50 czyli musze kupic 50/100 a to juz koszt 60zł (Castorama) Za to co widac na fotce (drewno z szkieletu + wkrety kątowniki itp) kosztowało mnie 48złdzis kupiłem troszke srubek wiec +kolejne 5zł:P wiec jak widac koszt niewielki a buda wielka. Komp sie niezjara bo bedzie odpowiednio zabezpieczony. Co do trzymania temperatur. Byłby to problem w budze standardowych wymiarów, w tej przy dobrej wentylacji osiagne tem zblizona do temp zew. Narazie na procku bedzie SB (moze kiedys SI) do tego zasilacz bardzo duzo powietrza wyciaga (x3800) no i na tyl obudowyplanuje dac wentyle 120mm na max 7V musze tylko znalesc cichce i takie,moze kristale. pierwszy etap zakonczy sie w momencie kiedy przeloze czesci ze starej budy do nowej:) potem bede myslał nad panelem itd. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemik Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 co do mojego patentu to jest bardzo prosty i niezbyt odkrywczy ale sie sprawdzil. w kantowki mam wkrecone nakretki sztuk 4 bo tyle jest punktow przyczepu boku. w te 2 tylne wkrecone sa na stale sroby imbusowe bok ma 2 wywiercone dziory w przedniej czesci a z tylu wyciete 2 miejsca na sruby czyli zamocowanie boku wyglada tak ze wsowa sie tyl boku w sroby, a przod przykreca szkoda ze nie mam aparatu bo dal bym fotki i bylo by prosciej :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 co do mojego patentu to jest bardzo prosty i niezbyt odkrywczy ale sie sprawdzil. w kantowki mam wkrecone nakretki sztuk 4 bo tyle jest punktow przyczepu boku. w te 2 tylne wkrecone sa na stale sroby imbusowe bok ma 2 wywiercone dziory w przedniej czesci a z tylu wyciete 2 miejsca na sruby czyli zamocowanie boku wyglada tak ze wsowa sie tyl boku w sroby, a przod przykreca szkoda ze nie mam aparatu bo dal bym fotki i bylo by prosciej :> 1229778[/snapback] ja chce miec dokładnie taksamo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 nice.. ale wolałbym osobiście gdyby kształt.. jesli już robisz był inny niz standardowej budy... dlatego kształt mojej drewnanej budy jest i będzie inny... (miejmy nadzieje że wkrótce się nią 'pochwale'... :lol::lol:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 nice.. ale wolałbym osobiście gdyby kształt.. jesli już robisz był inny niz standardowej budy... dlatego kształt mojej drewnanej budy jest i będzie inny... (miejmy nadzieje że wkrótce się nią 'pochwale'... :lol::lol:) 1230642[/snapback] ta obudowa ma byc praktyczna, tzn mozliwosc zamontowania WC bez wiekszych problemów, dobry przepływ powietrza, moejsce na kazdy rodzaj chlodzenia powietrzem. Jak tą skończe mam juz plan za zabranie sie na następną. Teraz szukam jakiegoś ładnego wentylatora 120mm, przeźroczystego, taniego i w miare cichego:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Jak zamontujesz ta plekse i te wentylatory zrób fotki bo ten twój pomysł jest naprawdę dobry. chemik ty tez skombinuj jakoś fotki tez jestem ciekawy jak twoja buda wygląda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemik Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 musze od kogos porzyczyc aparat cyfrowy i zamiesciac fotki na serwarze (to sa dla mnie 2 problemy) co do wiatrakow to chce dac 120mm na gore, 80mm z tylu, a z przodu nawiew z malucha :>(jak go puscic na 3V to idzie calkiem cicho i ma niezla wydajnosc a na 12V to mi geforce faluje i wyrywa kondensatory z plyty)- tylko musze wykombinowac jak go zamocowac a plyta pod plyte glowna jest na szynach - wysowa sie do tylu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Togoo Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 musze od kogos porzyczyc aparat cyfrowy i zamiesciac fotki na serwarze (to sa dla mnie 2 problemy) 1231367[/snapback] jesli problemem jest to ze nie masz serwera to wyslij fotki jak bedziesz miał domnie i ja je dam domnie na serwer... togoo@o2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Wiec czekamy na fotki:) Dzis wycinam dziure pod 120mm na góre, wieczorem dam fotki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 musze od kogos porzyczyc aparat cyfrowy i zamiesciac fotki na serwarze (to sa dla mnie 2 problemy) darmowy serw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 a ja mam takie pytanie : jak wiadomo blacha przejmuje cieplo i nic sie z nia nie dzieje przez to, ale czy jezeli w komputzrebeda elementu ktore wytwarzaja duzo ciepla a ubudowa bedzie z drewna to czy to drewno nie bedzie sie robilo coraz bardziej suche i lamliwe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemik Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 podziekowal za link WiZaRd i thx Togoo jak bede mial fotki to ci wysle a ma ktos linka do aparatu cyfrowego ?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Heheh dobre link do aparatu cyfrowego :P naprawdę dobre dobre :) Hm... jakbyś miał chociaż fotki zrobione aparatem z komórki było by GIT-es :) Tomasz (czyt. Togoo) umieści na naszym serwerze i każdy będzie mógł sobie oglądnąć twoje poczynania :) z obudową :) . A przyszedł mi taki pomysł :P przecież Rzeszów od Bielsko-Białej leży niedaleko (myślę ze koło 200 km ale mogę sie mylić) a Togoo jutro kupuje aparat cyfrowy ,a wiecie ze pan Togoo jest uczynny i chętnie pojedzie zrobić ci te fotki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...