Skocz do zawartości
LyneX

Mod Lynexa

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie nie mam pojecia jaki robic front:/

Proponuje wykorzystac panel podlogowy :D Powaga :) Robilem juz testy i swietnie sie do tego nadaje. Mialem kilka rodzajow do wyboru i znalazlem taki, ktory ma idealnie gladka "lewa" strone. Robilem juz testy i wypadl bardzo dobrze :) Latwo dostepny, latwy w obrobce, trwaly. Jedyny minus to to ze trudno dostac panele szesze niz 19cm.

No chyba ze ktos chce zrobic bude w 100% z naturalnego drewna i pokryc ja tylko bezbarwym lakierem to wtedy panel odpada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkielet pomalowany lakierem bezbarwnym polpolysk Syntilor

projekt Yavor& Chemik mod wstrzymany- wyjezdzam do Anglii a raczej nie zabiore ze soba budy

moj pomysl na front jest taki:

moja buda ma wymiary 50x50x25 wiec na front potrzebuje kawalka drewna 50,5cm x 26cm. potrzebuje 22 kawalki sklejki 12mm o wymiarach 1.5cm x 50,5cm. chcialem je kleic bokiem tak aby warstwy sklejki byly widoczne, potem pomalowac lakierem bezbarwnym-polysk

co do klejenia to jeszcze je wzmocnic kolkami do drewna czyli w kazdej czesci wywiercic 3 otwory na kolki (2 na koncach i jeden na srodku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie abym sie czepiał. Obudowa może i będzie wyglądała elegancko ale kwestia drewna byla już poruszana i wiadomo jakim przewodnikiem jest drewno. Jeśli zamierzasz kręcić to powodzenia. Temperatury jak w saunie.

1262194[/snapback]

Niezgodze sie z Tobą. Zobacz jaka obudowa ma rozmiary! Do tego bedzie dobra wentylacja, jaka sałna. Teraz na max wykręconym procku mam 60C w load:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bardzo mi się podoba to co robisz :) Ja osobiście nie robiłbym całej obudowy z drewna, ale bardzo oryginalnie :) I jak ekologicznie :D

Ja mam niby obudowę metalową, ale też bym sobie chętnie zrobił drewniany front, bo w drewno fajnie się obrabia,a potem tak jak ten koleś z bit-tech.. zeby nie bylo poznac ze to drewno :) Tylko trzeba się za to zabrać... mojego moda robię od wakacji i jakoś tak... teraz komp nadal na szamym szkielecie siedzi :D Taki słomiany zapał :P

EDIT:

Też jestem z Piekar :] hyhy :D Pozdrawiam :)

Edytowane przez Adam_TVS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nastąpily pewne zmiany i troszke sie obijam... zaduzo studiowania:P

http://members.lycos.co.uk/modworks/Projekty/obu_23.jpg

http://members.lycos.co.uk/modworks/Projekty/obu_24.jpg

http://members.lycos.co.uk/modworks/Projekty/obu_25.jpg

okno

http://members.lycos.co.uk/modworks/Projekty/obu_29.jpg

element ozdobny, narazie jeden wyciety dla zabawy, zobaczy sie potem w jakim klimacie bedzie.

http://members.lycos.co.uk/modworks/Projekty/kosa_1.jpg

edit:

Linki poprawione

Moderator Romek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie :D

Oglądając Twoją obudowe przypominają mi się czasy komuny, jak nic w sklepach nie było i dużo rzeczy trzeba było robiś samemu, np jakieś mebelki.

Mały byłem, sąsiad był stolarzem i podglądałem go ja właśnie wytwarzał taborety i takie tam cuda.

Bardzo jestem ciekawy jak ją pomalujesz i oświetlisz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za slowa wsparcia:)

Ostatnio bylom z kumplem w castoramie i odladaliśmy farby, mozna bylo zobaczyc jak wuglada na drewnie, zastanawiam sie miedzy czernia, jesnym kolorem "drewnianym" a ciemnym. To sa farby z bejca czy jakos tak. Jest lekki polysk ale tylko pod duzym kątem:)

najgorszy front:/ zrypalem juz 2:/

Wentyl wejdzie:) pozatym kaoda jest na przylepcu, da sie przeklejic:P

PS

Tak teraz mysle i chyba czerwone podwietlenie i czarny kolor beda fajnie wyglądaly... do tego ta kosę dam:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze obudowa sie podoba (co mnie mile zaskoczylo) dam kolejne fotki:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Na szybko zrobione, musze do niedzieli poskaladac max ile sie da tylko tak aby to jakos skladnie wygladalo. Wyglada?

Jak widac niema frontu, z tym bedzie najwiecej roboty:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też sie podoba bardzo. Mój chieftec niedługo sie stanie dla mnie za wielki z powodu pewnych zmian i myślałem nad zmianą obudowy, musze powiedzieć, że mnie zainspirowałeś :D

Po maturze może coś podobnego zrobie :)

Stay tuned :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam powietrze zanim dojdzie do scian to sie schladza:P A tak serio to beda jeszcze 2x80 na froncie i na oknie tez prawdopodobnie cos bedzie wiec przeplyw bedzie dobry, drewno sie grzeje bardzo wiec trzeba o to zadbac.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie.

ale tylko 1 wentyl z tylu i 1 z gory? To sie bedzie grzalo strasznie :/

PS: Pokaz z oswietlonym wnetrzem

1389069[/snapback]

Bez przesady, ja mam p4 3,2ghz na boxsie i wsszystkie wentyle w budzie powyłączane. Temp idle to 39 stopni (działania w win różne) a stress to z 55 max. Nie ma co pękać. Dwa wentyle lux starczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi