Skocz do zawartości
LyneX

Mod Lynexa

Rekomendowane odpowiedzi

LyneX... z jakiej sieci jestes ? Jesli BN :D byly B-N to jestesmy razem podpieci ;] Ja z Bytomia D:

Co do moda: Oryginalny jak malo który. Jak z mobilnoscią ? Buda jest stabilna i nie rusza sie zabardzo ? Nie skrzypi przy przenoszeniu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem z sieci na DW.

Stabilna hmm.. nie tak jak metalowal ale z bokali dość stabilna.

oploty brozowe, fuj:/ mi sie takie podobaja i tak zostanie

Edytowane przez LyneX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem z sieci na DW.

Stabilna hmm.. nie tak jak metalowal ale z bokali dość stabilna.

oploty brozowe, fuj:/ mi sie takie podobaja i tak zostanie

1431226[/snapback]

Wszystko bedzie ok, zostaw takie jakie Ci sie podobają, ale daj na nie jakies zakonczenia. Zeby ladnie wygladalo. Polaczenie oplotki i molexa cos pomiedzy daj. najlepiej koszulke termokurczliwą... I bedzie :plum:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho budy z drewna są bardziej stabilne niz metalowe shity... wiem bo miałem 4 metalowe i tera robiem drewnianą.. ale to kwestia połączeń miedzy deskami.. nie wiem skąd pomysł ze coś tam moze skrzypieć.. jak sie skręci all ładnie to nie ma prawa skrzypieć :}

po mojej mozna spokojnie skakać... by było.. gdyby nie to że deski mogą pęknąć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WoW O.O

Fajowska ta Twoja obudowa :) Sam bym chętnie zrobił sobie z drewna, ale do mnei nie pasuje, mam cały pokój nowoczesny, co by tu drewno robiło :P

Ale jestem pod wrażeniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak nowość jest taka ze mi dach zmieniaja:P

Grzechu ma racje kupiłem ja aby prowadzic przymiarki. Bardzo sie przydała i nadal przydaje. Pozatym zawsze wywołuje zainteresowanie:D

PS

Kupiłem to zadzo powiedziane:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś tak wyszło :D

edit

Fakt nie pomyślałem o skasowaniu.

Każdy może się pomylić lub zapomieć.

"ciebie" ...... a może "Ciebie" tak jest ładniej i daje szacunek userowi

Edytowane przez Dziuby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eraz bede bawił sie mocowaniem Hdd i CDrom, potem pomyśle nad rontem i bokami. Jede bok chce ze szkła, pleksy niechce do za kawałek który by mi kazkrył jeden bok musiałbym zapłacic tyle co za wszystwko co do tej pory kupiłem. Na szczescie zawsze jest szkło:)

1229155[/snapback]

chlopaki a jak rozwiązać problem idealnego wypoziomowania dysków tak aby nie były pod kątem i się nie uszkadzały? przecież nie będę montował jakichś żyroskopów ani innych badziewi bo musiałbym na to wydać fortunę :) jaka jest bezpieczna granica odchylenia takiego dysku od poziomu? słyszałem, że do 5-78 czy to prawda? :)

aha - podoba mi sie estetyka wykonania :) jeszcze jedno - czy zwykłą otwornicą do drewna można wycinać otwory w wielowarstwowej płycie klejonej - takiej jakby zgrzewaniej ?

czy otwornice mają nasadki do 12 cm czy moze nie pociągną aż takiej średnicy bo opory będa za duże a nasadka za cieżka?

Edytowane przez Mr_Gizmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. szkoda ze nie mam aprata w domu akurat to bym Ci pokazał pod jakim kątem mogą pracowac dyski :lol: ... i nie wydaje mnie się.. zeby odchylenie rzędu 2 stopni doprowadzało do ich uszkodzenia... że niby co kulki się wytrą w łozysku? :lol:

2. ta płyta jakby sklejana nazywa się sklejka (i guess) .. jeśli jest z drewna to nie widzę powodu dla którego nei dało by się jej ciąć (wyżynarka wchodzi jak w masło...) ino musisz uważać bo sklejka różnie się tnie różne kierunki :) (tzn w jedną idziesz z prądem a w prostopadłą do niej ... troche inaczej... :lol: i moga powstać wyrwy wręby etc...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnice w jakości ciecia nie tylko sklejek ale ogólnie drewna wynikaja z ułożenia słojów. Jeśli budujesz coś z drewna warto o tym poczytać. Można wiele zystkać a nieczytając stracic...

Tak sa 120mm tarcze do otwornic.

Ja górną wycinałem wiertarką a tylnią wyrzynarką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jak tam dalej prace idą ? cos ostatnio cicho w tym temacie :D

edit:

chyba jednak umarł :D albo checi zabrakło autorowi. Ale w to drugie wątpie ;)

Edytowane przez bielski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no no, S.E.S.J.A. , czyli "Systematyczne Eliminowanie Studentów Jest Aktywne" też i mnie dorwało jako modera, bo mi się opóźnia premiera miejej nowej budy i mam zajebiście mało czasu, a i też niemoge sie doczekać końca twego moda Lynex.

P.S. Życze powodzenia w sesji wszystkim studenciakom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka jest bezpieczna granica odchylenia takiego dysku od poziomu? słyszałem, że do 5-78 czy to prawda? :)

Jak juz ktos powiedział, to az takie straszne nie jest jak dyski wiszą od kątem. U mnie nie raz wisiały pod różnymi kątami, czasami pionowo, nieraz 45 stopni. wiec uchylenie o 1-2 stopnie tez raczej nic nie zmieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie lubią.. ale co to znaczy... mogą sobie nie lubić.. skoro łozyska zamiast 10 lat wytrzymają 6.. to i tak dużo jak na hdd :).. bo wątpie żeby starły się przez rok czasu... panowie.. łozyska w hdd są jednym z najprecyzyjniejszych elementów mechanicznych w kompie... to nie jest jakieś badziewne łozysko plastikowe z wiatraka po 5 pln :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi