LyneX Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 nielubie gdy cos jest niepozorne:P Pozatym wcale niema takiego duzego kontrastu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 no oplotki, by sie zdały bardziej stonowane pod kolor budy, jakiś brąz :D czarne :) moje zdanie fajna buda sie robi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Obudowa ładna ale chyba trochę przy duza. Poza tym wszystko OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 LyneX... z jakiej sieci jestes ? Jesli BN :D byly B-N to jestesmy razem podpieci ;] Ja z Bytomia D: Co do moda: Oryginalny jak malo który. Jak z mobilnoscią ? Buda jest stabilna i nie rusza sie zabardzo ? Nie skrzypi przy przenoszeniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) Nie jestem z sieci na DW. Stabilna hmm.. nie tak jak metalowal ale z bokali dość stabilna. oploty brozowe, fuj:/ mi sie takie podobaja i tak zostanie Edytowane 7 Maja 2005 przez LyneX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Nie jestem z sieci na DW. Stabilna hmm.. nie tak jak metalowal ale z bokali dość stabilna. oploty brozowe, fuj:/ mi sie takie podobaja i tak zostanie 1431226[/snapback] Wszystko bedzie ok, zostaw takie jakie Ci sie podobają, ale daj na nie jakies zakonczenia. Zeby ladnie wygladalo. Polaczenie oplotki i molexa cos pomiedzy daj. najlepiej koszulke termokurczliwą... I bedzie :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 imho budy z drewna są bardziej stabilne niz metalowe shity... wiem bo miałem 4 metalowe i tera robiem drewnianą.. ale to kwestia połączeń miedzy deskami.. nie wiem skąd pomysł ze coś tam moze skrzypieć.. jak sie skręci all ładnie to nie ma prawa skrzypieć :} po mojej mozna spokojnie skakać... by było.. gdyby nie to że deski mogą pęknąć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 WoW O.O Fajowska ta Twoja obudowa :) Sam bym chętnie zrobił sobie z drewna, ale do mnei nie pasuje, mam cały pokój nowoczesny, co by tu drewno robiło :P Ale jestem pod wrażeniem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Czy mi sie zdaje czy na tych pierwszych fotkach ta płyta głowna jest kompletnie przepalona? (slot na proca jakis taki brazowy, a moze tam wogole dziura jest?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Co się stało ???? Ktoś fajki gasiłł na płycie Edytowane 10 Maja 2005 przez romek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 To sie nazywa ekstremalne podkręcanie i nieznanie granic :wisielec: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 LyneX kupił tą płyte do wymierzania i dopasowywania także to nie jego sprawka :] Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 BTW, jakieś nowinki w sprawie obudowy, może jakieś zdjęcia :> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Tak nowość jest taka ze mi dach zmieniaja:P Grzechu ma racje kupiłem ja aby prowadzic przymiarki. Bardzo sie przydała i nadal przydaje. Pozatym zawsze wywołuje zainteresowanie:D PS Kupiłem to zadzo powiedziane:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Dziuby po co kopiujesz posta który jest nad twoim.. przeciez kazdy sie kapnie ze to do tego sie odnosisz :]... znaczy ja napewno... nie wiem jak reszta.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) Jakoś tak wyszło :D edit Fakt nie pomyślałem o skasowaniu. Każdy może się pomylić lub zapomieć. "ciebie" ...... a może "Ciebie" tak jest ładniej i daje szacunek userowi Edytowane 10 Maja 2005 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 > Początek OT < To było poprawić i skasować cytat, a jeśli nie wiesz to nie cytuje się zdjęcia tylko co najwyżej link do niego, czyli zmieniasz z znacznika na , proste nie :) Zrobiłem to za ciebie ale to ostatni raz. > Koniec OT < Jak zobaczyłem przepaloną podstawkę to sobie przypomniałem jak znajomy potraktował kartę graficzną palnikiem i patrzył jak się pięknie fajczy, no cóż trochę go zdenerwowała (3 tygodnie udręki) więc ją spalił :) Mod jest ciekawy a to z tego względu, że autor zrezygnował z obudowy metalowej na rzecz drewna. Jako, że widzę modyfikację jeszcze nie ukończoną a zdjęć i opisów wyczerpujących też brak, proszę userów a nie pisanie postów tylko po to aby powiedzieć: fajny, git, aby tak dalej lub zapodaj zdjęcia. Darujcie sobie bo ani to nie przyspiesza moda a tylko robi śmietnik w topicu. Ostrzegam: Osoby łamiące moją prośbę w tym temacie mogą się spotkać z ostrzeżeniem na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) eraz bede bawił sie mocowaniem Hdd i CDrom, potem pomyśle nad rontem i bokami. Jede bok chce ze szkła, pleksy niechce do za kawałek który by mi kazkrył jeden bok musiałbym zapłacic tyle co za wszystwko co do tej pory kupiłem. Na szczescie zawsze jest szkło:) 1229155[/snapback] chlopaki a jak rozwiązać problem idealnego wypoziomowania dysków tak aby nie były pod kątem i się nie uszkadzały? przecież nie będę montował jakichś żyroskopów ani innych badziewi bo musiałbym na to wydać fortunę :) jaka jest bezpieczna granica odchylenia takiego dysku od poziomu? słyszałem, że do 5-78 czy to prawda? :) aha - podoba mi sie estetyka wykonania :) jeszcze jedno - czy zwykłą otwornicą do drewna można wycinać otwory w wielowarstwowej płycie klejonej - takiej jakby zgrzewaniej ? czy otwornice mają nasadki do 12 cm czy moze nie pociągną aż takiej średnicy bo opory będa za duże a nasadka za cieżka? Edytowane 10 Maja 2005 przez Mr_Gizmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 1. szkoda ze nie mam aprata w domu akurat to bym Ci pokazał pod jakim kątem mogą pracowac dyski :lol: ... i nie wydaje mnie się.. zeby odchylenie rzędu 2 stopni doprowadzało do ich uszkodzenia... że niby co kulki się wytrą w łozysku? :lol: 2. ta płyta jakby sklejana nazywa się sklejka (i guess) .. jeśli jest z drewna to nie widzę powodu dla którego nei dało by się jej ciąć (wyżynarka wchodzi jak w masło...) ino musisz uważać bo sklejka różnie się tnie różne kierunki :) (tzn w jedną idziesz z prądem a w prostopadłą do niej ... troche inaczej... :lol: i moga powstać wyrwy wręby etc...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 hehe u mnie dysk wisi pod katem okolo 25* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Różnice w jakości ciecia nie tylko sklejek ale ogólnie drewna wynikaja z ułożenia słojów. Jeśli budujesz coś z drewna warto o tym poczytać. Można wiele zystkać a nieczytając stracic... Tak sa 120mm tarcze do otwornic. Ja górną wycinałem wiertarką a tylnią wyrzynarką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) i jak tam dalej prace idą ? cos ostatnio cicho w tym temacie :D edit: chyba jednak umarł :D albo checi zabrakło autorowi. Ale w to drugie wątpie ;) Edytowane 1 Czerwca 2005 przez bielski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Kto slyszal o slowach "remont" "nowy dach" "sesja" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 z tych co napisales to najgorsze jest "sesja" bo mnie tez sie zbilza i znam ten bol braku czasu na modowanie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Robak- Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 no no, S.E.S.J.A. , czyli "Systematyczne Eliminowanie Studentów Jest Aktywne" też i mnie dorwało jako modera, bo mi się opóźnia premiera miejej nowej budy i mam zajebiście mało czasu, a i też niemoge sie doczekać końca twego moda Lynex. P.S. Życze powodzenia w sesji wszystkim studenciakom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Robak gadales ze Swiatem Techniki:>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 jaka jest bezpieczna granica odchylenia takiego dysku od poziomu? słyszałem, że do 5-78 czy to prawda? :) Jak juz ktos powiedział, to az takie straszne nie jest jak dyski wiszą od kątem. U mnie nie raz wisiały pod różnymi kątami, czasami pionowo, nieraz 45 stopni. wiec uchylenie o 1-2 stopnie tez raczej nic nie zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 wszystko mozna. silnik bez smarowania i proc bez chlodzenia tez beda dzialac. pytanie tylko jak dlugo. z tego co wiem to dyski bardzo nie lubia stawiania ich pod katem a juz szczegolnie podczas operacji odczytu/zapisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 nie lubią.. ale co to znaczy... mogą sobie nie lubić.. skoro łozyska zamiast 10 lat wytrzymają 6.. to i tak dużo jak na hdd :).. bo wątpie żeby starły się przez rok czasu... panowie.. łozyska w hdd są jednym z najprecyzyjniejszych elementów mechanicznych w kompie... to nie jest jakieś badziewne łozysko plastikowe z wiatraka po 5 pln :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...