Skocz do zawartości
LyneX

Mod Lynexa

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm wiec zrobiłem fotki:) Takie na szybko bo niemam zbytnio czasu.

Wiec sorry za jakosc.

Moze sie czasem wydawac ze cos niejest dokonca pomalowane. Spowodowane ejst to tym ze buda jest jeszcze "morka" i aparat tak odbija:D

oto z poczatkow prac:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Po 1 warstwie czas na 2, potem bede bawił sie ze szczegółami

Dołączona grafika

Świerzo po malowaniu

Dołączona grafika

A dla ciekawskich tak wyglada texstura jak wyschnie:D

Dołączona grafika

Teraz jeszcze front.

btw potrzeba mi kawałek materiału, takiego jakim sie maskuje kolumny, na ktos coś odsprzedac? Moze tez byc siatka tunningowa byle czara i małe oczka. Wiem na allegro sa ale zapoytać nieboli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lynex - sorry że to mówię ale schrzaniłeś sprawę. Skoro mod jest z drewna to czemu nie podkreśliłeś tego lakierują jakimś lakierem transparentnym. trzeba było użyć jakiejś bejcy o naturalnym odcieniu drewna (jak lubisz ciemne to np. palisander albo teak) a potem malnąć to bezbarwnym. Teraz ta buda wygląda jak pewnie setka bud blaszanych malniętych na czarno. A po za tym jeszcze sporo niedoróbek powyłaziło.

Teraz to już tylko bezbarwny aby lekki połysk lub półmat chwycić i po sprawie.

No ale jak tobie się podoba to nie ma o czym mówić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedzcie mi jak ona jest zamykana - boki... tak ogladam fotki i czytam, ale chyba cos przeoczylem

pozatym z kolorm - faktycznie - troszke przegiecie. jak nie chciales miec w kolorze drewna, to mozna przeciez kupic klorowe bejce - np. czerwona, niebieska... gdziec chyba widzialem takze zielony kolorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

mogles w sumie zostawic naturalny "drewniany kolor" tylko jakos to zabezpieczyc i byloby ladnie, a tak to rzeczywiscie wyglada jak buda z metalu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wirzcie mi ze na fotka zupełnie inaczej wyglada niz w rzeczywistości. Poatym bedzie jeszcze malowana w nieco "artystyczny" sposób, bedzie dobrze wiezcie mi:) Szczególnie jak bedzie front i oświetlenie.

Wiedziałem ze niemam dawac fotek:) Bo macie racje narazie nijak wygląda:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis wziołem się za pomalowanie elementów na czerwono:) Wkoncu obudowa ma byc w mrocznym klimacie.

Po pomalowaniu na czarno obu troszke sie swiecila wiec ja zmatowilem, dzieki temu musze klasc 2 warstwy czerwonego bo spray matory sie rozpuszcza:( No ale na szczescie to nic wielkiego:)

Dołączona grafika

btw

ten czerwony... mniam Ferrari:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi