RadeX Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 hehe, kul ;] chociaz napis i logo serwisu mozna by bylo umiescic na mniejszym okienku, bylo by bardziej widoczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) No prosze prosze, drwaniana buda a tak ładnie wygląda. Widac starannie srobiona. No i takze pokaznych rozmiarów, z miejscem w srodku to chyba niegdy nie bedziesz miec problemow, wielkie to bydle musi byc. Na zdieciu tego napewno tak nie widac jak w rzeczywistosci! Fajna ta kosa B) Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Kosa mi sie najbardziej podoba:) Licze ze bedzie fajnym akcentem:) Jutro jade po plekse na okno:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 hmm mam nadzieje, ze te logo i adres to nei ebdzie zadna naklejska ani flia ani malunek tylko ladnie to 'wydziergasz' (wiesz, full 3D) Ja tam nei wiem, ale moj A-XP 2000+ grzeje sie do 40*, ale obudowa rozbrojona do minimum :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Logo oczywiscie bedzie wycietete:) naklejek nierespektuje:P Moj AXP na 1,9V w obudowej takiej jak teraz jest grzeje sie do 53c max (dziwne ale lineage II bardziej grzeje mi procka niz prime) Na 1,65v mam 34-37c w max load:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 to juz koniec moda :>? kiedy dalsza czesc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Jaki koniec? Mowie ze do niedzieli musze na szybko cos zrobic (ach ta komercja) A potem bedzie na spokojnie malowanie i dorabianie szczegułów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Modyfikacja dość ciekawa, obudowa dla mnie trochę za duża no ale to tylko moje odczucie. Płyta główna i napędy przy obudowie wyglądają jak małe kwadraciki :D Pracuj nad nią dalej, ciekaw jestem wyniku prac i twoich odczuć z osiągniętego wyniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja mam pytanko. Jak masz przymocowany lewy bok obudowy? Na focie wygląda jak przybity, ale to chyba niemożliwe, chyba.... Aaa i wpadł mi do głowy pomysł zeby ten kawałek drewna na którym jest mobo nie robić na kątownikach (mocowanie do dołu) ale na zawiasach jakiś fajnych żeby można było łatwo mobo wyjmować. Jak za miesiąc zaczne prace nad czymś podobnym to pewnie wykorzystam to w jakiś sposób. Najtrudniejsza wydaje mi się do zrobienia tylna ścianka budy w tym momencie. Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez Adasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Postawię ocenę choć jeszcze nie skończyłeś pracy Masz przyjemność być oceniany przez Anię i moją osobę 6 i myślę że wzrośnie. Wszystko zależy od panela przedniego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Wow ocena LOL:P Hmm dlamnie jest najtrudniejszy front. Zawasów niechce:/ CZekam teraz na fundusze i kupuje puszke "hebanu" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 LyneX napisał(a): Hmm dlamnie jest najtrudniejszy front. 1394805[/snapback] Ja będę sie wzorował na Lian Li, może nawet skopiuje prawie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Projekt frontu to nieproblem, tylko wykonanie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saabotaz Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Pomaluj tą obudowę lakierobejcą w kolorze dąb. Sklejka pomalowana tym czymś wygląda poprostu ekstra, jak nałożysz kilka warstw to będziesz miał wygląd taki jak stare i bardzo drogie dębowe meble świecące się jak psu .... :-) Ale nie używaj pędzla!! Robią się wtedy bombelki z powietrza i wygląda to tragicznie, bez aerografu będzie ciężko. Ale efekt byłby tego wart (takie jest moje zdanie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stroos83 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 LyneX napisał(a): Tam powietrze zanim dojdzie do scian to sie schladza:P A tak serio to beda jeszcze 2x80 na froncie i na oknie tez prawdopodobnie cos bedzie wiec przeplyw bedzie dobry, drewno sie grzeje bardzo wiec trzeba o to zadbac.:) 1389114[/snapback] Mysle ze 80mm beda za slabe. Postaraj sie zdobyc cos takiego: http://allegro.pl/show_item.php?item=47836529 Ja go puscilem na 7V i jest cichutki, w drewnianej budzie moglbys dac 12. A jego moc jest gigantyczna (okolo 180m3/h, CFM ponad 100 przy 12V). Inna sprawa ze ciezko jest je w tej cenie dostac... Pozdrawiam Mikolaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Hmm, pomyślimy. Co do malowania sklejki to zrobie kilka testów. Co do wentyli 2x80mm na przód - wystarcza:) Obuowa jest tak duza ze ciepło sie w niej niegromadzi tylko rozprasza:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 No i co tam z tą budą? Wymodziłeś coś jeszcze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renegat Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 a nie grzeje sie to zgbutnio??/. obudowa to w koncu taki radiator:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 niewiem czemu.. ale mam wrazenie ze jak skonczysz bude... popatrzysz na nią... to zobaczysz ze masz bude 'taką samą' jak kazda zwykła metalowa.. tylko ze z drewna... :lol: nadal obstaje przy tym ze mogłes zmienic jej kształt.. by moze wyjdzie coś fajnego.. ale jak dla mnei toto zmierza narazie w kierunku zwykłej obudowy metalowej... a poco? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 po co? -Chec zrobienia czegoś samemu -Mam wszystko takiej wielkosci i w tym miejscu co chce -Niemam ograniczen... moge z nia zrobic co tytlko mi sie podoba -Jak mi sie np front znudzi moge zrobic sobie nowy -W drewnie pracuje sie stosunkowo łatwo i niejest drogie -POokaz mi taka obudowę metalowa:) -Na tym polega moding... Czemu nie zmienilem ksztaltu na jakis nietypowy? -Chciałem obudowe klasyczna -Chciałem mieć ja przestronną -Nieklasycznych kształtów odudow jest w produkcji a nawet dwie:) Teraz czekam na fotki od fotografa:D Max profesjonalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 -Chec zrobienia czegoś samemu - OK ZGADZAM SIE -Mam wszystko takiej wielkosci i w tym miejscu co chce - NO DOBSZ... -Niemam ograniczen... moge z nia zrobic co tytlko mi sie podoba - PONIEKĄD... -Jak mi sie np front znudzi moge zrobic sobie nowy - W METALOWEJ IMHO TEZ... -W drewnie pracuje sie stosunkowo łatwo i niejest drogie - RELATYWNIE ŁATWO... -POokaz mi taka obudowę metalowa:) - NO KSZTAŁT JEST DOSYC STANDARDOWY -Na tym polega moding... - MODING POLEGA NA ZMIANIE CZEGOS ... A ROBIENIE OD NOWA TO CHYBA POWINNO MIEC INNĄ NAZWE Czemu nie zmienilem ksztaltu na jakis nietypowy? -Chciałem obudowe klasyczna - YOU CHOSE.. -Chciałem mieć ja przestronną - N/C -Nieklasycznych kształtów odudow jest w produkcji a nawet dwie:) - NO TU PLUS :} ale imho jak patrzę na to to widze drewniany odpowiednik metalowej obudowy... stąd moje wątpliwości... ale ogólnie robisz i tak wiecej i to duuzo wiecej niz wiekszość :} więc co do nakładu pracy nie mozna sie przyczepic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Drewno nie drewno liczy się efekt. Po takiej robocie człowiek inaczej patrzy na obudowy, pod innym kontem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) Jakbyś ją zobaczył w realu to byś niepowiedział ze wygląda jak standardowa:) Niby kształty podobne ale to nie to:) Co do nazy moding to juz lepiej robienie od postaw nazwac modingiem niz układanie kabli:P a ostatnio tak sie właśnie dzieje:/ Acha jeszcze jedno nieiwem czy pisałem na początku ale obudowa ma być funkcjonalna, wygląd to niby sprawa 2 planowach choc ostatnio zabrałem sie za szczegóły:) i wygląd zaczyna odgrywac coraz ważniejsza rolę Hehe no pod innym kątem, po 3 dniach ciągłej roboty ma dość patrzenia na obudowy:) Edytowane 5 Maja 2005 przez LyneX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 LyneX napisał(a): Co do nazy moding to juz lepiej robienie od postaw nazwac modingiem niz układanie kabli:P a ostatnio tak sie właśnie dzieje:/zgadzam sie oczywiscie ktos zaraz sie wtraci ze Modding to od modyfikacji czyli zmieniania, ale wszyscy dobrze wiemy jak juz sie porobilo... ktos zrobi szybke i kupi wentyl i to dla niego jest mod... podnieca sie i forum tylko zasmieca takze jesli juz to moze podzial na HIGH END i LOW END MODDING ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) spoko.. wim co znaczy cieżka praca nad obudową.. sam w koncu tez robiem swoją z drewna :lol:.. znaczy robie.. zacząłem robic 8 miesiecy temu :twisted: ale wakacje mi się skonczyły i lipa.. "jakbym zobaczył w realu" - to wim ze by inaczej wyglądało.. zdjecia nie oddają wszystkiego (czesto nie widac defektów :lol: ) ale patrząc na zdjęcia bez zastanawiania sie zbędnego... sam przyznasz (choć autorowi pewnie trudno) ze wizdisz drewniany odpowiednik zwyjkłej budy metalowej... z resztą nie wazne.. to tak na boku.. szacunek za włozony trud... PS. taki podział juz i ja i wielu innych sugerowało :)... bo faktem jest ze moding wziął sie od zmieniania.. robienia czegoś niestandardowo.. kiedyś szyby były niestanadardowe.. teraz juz raczej nie są... ale popieram MODOWANIE OD PODSTAW :D Edytowane 6 Maja 2005 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) Masz racje, na real widac wiecej defektów:) i zgodze sie tez ze jest to odpowiednik metalowej obudowy ale bezposrednio zadnej nieprzypomina. To sprawia ze jak nie patrzy na nią to dla autora jest jedyna i niepowtarzalna:D Co do okienko + katodka + wentylek to moge powiedziec tylko ble:P Edytowane 6 Maja 2005 przez LyneX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 na tym zdjeciu wyglada na razie fajnie ale te oploty sa straszne, wogole nie pasuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Yyyyy do czego maja pasowac? Do niepomalowanej budy czy do zasilacza czy do MW? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Radek_BVB napisał(a): na tym zdjeciu wyglada na razie fajnie ale te oploty sa straszne, wogole nie pasuja 1429393[/snapback] yyy :| a mi sie zdaje, ze wlasnie pasuje do koloru drewna... :wink: zostaw oploty jest OK, i dobrze, ze sie w koncu cos dalej ruszylo, kiedys next fotosy i w koncu kiedys end this mod, bardzo sie niecierpliwe, aby ujrzec efekty tak wytezonej pracy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Lynex, jakos tak za bardzo rzucaja sie w oczy na razie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...