Skocz do zawartości
LyneX

Mod Lynexa

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jeździjcie tak po nim. Może on wcale nie chciał mieć drewnianej budy jako drewnianej budy, tylko sam szkielet drewniany bo mu było łatwiej to zrobić. Może chce zrobić po prostu bude fajną i gdyby pokazał końcowe zdjecia, zapewne byście się nawet nie domyślili, że to jest drewno. Po za tym jest jeszcze cos - przykładowo ja chciałem sobie zrobić fajny mod, wyglądałby eXtra, ale pomyślałem, że cały zestaw komp. mam czarny, wiec mod też by musiał być czarny (a to zjebałoby efekt, więc w efekcie robie inny mod). Może ktoś po prostu chce dopasować wszystko do reszty ;) A wy od razu tak ostro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja też byłem "fanem" tej produkcji i czekałem na ukończenie, ale to coś zbyt długo trwa :-| a może jednak? Lynex??

Lynex:

Ostatnio aktywny: 24 Październik 2005 - 14:32

Chyba jednak mod upadl :|. Takze oczekiwalem na koncowy efekt, lecz autor nawet nie napisze z jakiego pwodu trzeba czekac na koniec. Szkoda, naprawde szkoda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem wykona niewielka obudowę z drewna bez zastosowania elemrtów metalowych i mam takie pytanko do was.

Obudowa metalowa spełnia również funkcje uziemienia, zasilacz dotyka blach, dysk dotyka brach, mobo i napędy też, a jak jest w przypadku obudowy z drewna ?? Lynex nie zastosował nawet tylnej blachy pod mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa metalowa spełnia również funkcje uziemienia, zasilacz dotyka blach, dysk dotyka brach, mobo i napędy też, a jak jest w przypadku obudowy z drewna ?? Lynex nie zastosował nawet tylnej blachy pod mobo.

Obudowa metalowa łatwiej oddaje ciepło więc w tym przypadku należałoby zamontować MoBo z daleka od drewnianych elementów i zamontować tak wentylatory by robiły tunel powietrzy.

Chłodzone powinno być wszystko , łącznie z HDD i napędami optycznymi.

W tym przypadku przydałby się też nawiew pod MoBo a jej odległość od drewnianej podstawy minimum z 2cm.

Co do uziemienia , to raczej małe piwo - wystarczy wszystko połączyć dodatkowymi kablami z obudową zasilacza.

Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić w w/w obudowie to do tych wentylatorów u góry .

Było by lepiej dać je w przedniej ściance jako nadmuch na hdd a w tylnej wentylatory do wysysania ciepłego powietrza . byłby ładny tunel a obudowe można zamknąć za szybą lub plexą dla optyki.

Wiem że temat stary , ale może go ktoś jeszcze czyta , więc niech wie co i jak :)

Edytowane przez DriverMSG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi