ricky44 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) Czy procesorki na rdzeniu winchester sie lepiej kreca niz odpowiedniki na innych rdzeniach jezeli chodzi o amd 64? czy to nie zalezy od rdzenia? 1237408[/snapback] Winchestery lepiej się kręcą bo są zbudowane na rdzeniu 90nm, mają też większą wydajność. Dla przykładu Athlon 64 3000+ z rdzeniem Newcastle ma częstotliwość taktowania 2000Mhz. Model 3000+ Winchester ma czest. 1800Mhz. Poza tym częstotliwość HyperTransport wynosi w Winchesterach 2000Mhz zamiast 1600 w Newcastle. No i w Winchesterze napięcie niższe 1.4V. Sorry, mialem na mysli plyte glowna, grafika moze byc ;) 1237361[/snapback] No ale ten Asus ma o 50 Mhz większe taktowanie rdzenia przy tej samej cenie. A co do płyty z nForce4 to wyboru w kategorii ECONO oprócz ww. Gigabyte'a nie ma. Edytowane 26 Stycznia 2005 przez ricky44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian1987 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 slyszalem ze jezeli chodzi o podkrecanie ramow to kingstony sie zabardzo nie nadaja, poniewaz zle znosza wys. temp. Czy to prawda ze do krecenia Hynix`y sa najlepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 marian naucz sie uzywac swojej skrzynki na tweaku , mam tanio plytke pod s939 dla ciebie wiec zglos sie jakos do mnie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian1987 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 juz odpisalem :). Musialem kupic w sklepie bo potrzebowalem fakturki VAT na firme ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian1987 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Mam do was pytanie Dzisiaj sie dowiedzialem ze do mojej plyty ASUS A8V delux potrzebny jest specialny zasilacz.... chiefteki nie pasuja... POMOCY... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniu997 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Musisz miec zasilke z wtyczka 24 pin a nie 20!!! Ja bym brał albo abita A8V 3rd eye albo cos na NF4 np asus broń borze gigabyte!!! reszta spoko poza tym ze wtbrał bym GF 6200 PCIE w przypadku wyboru NF4!!! Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian1987 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 yyy... do dzisiaj nie wiedzialem ze sa jakies inne od 20 ;( przez ten jeb... zasilacz kompa bede mial pare dni dluzej... ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 podobno mozna podlaczyc 20pin i bedzie dzialal, nie trzeba 24pin...(ale nie jestem w 100% pewny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Ja bym brał albo abita A8V 3rd eye albo cos na NF4 np asus broń borze gigabyte!!! Pozdro 1255124[/snapback] Uzasadnij dlaczego tak mocno odradzasz płytę główną od Gigabyte ??? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuzeten Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Asus A8V Deluxe K8T800Pro WIFI S.939 479zł Ati R9550 128MB DDR 128bit 229zł 1229557[/snapback] przeciez ta karta nie pasuje do tej plyty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 przeciez ta karta nie pasuje do tej plyty... 1255513[/snapback] Czemu ma niby nie pasowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x_brat Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 ludzie troche przesadzacie z tym piorunem, jakieś zabezpieczenie przed przepięciami warto mieć choćby listwe czy zasilacz UPS, przed uderzeniem pioruna to nie ochroni, ale takie sytuacje zdarzają się niezmiernie rzadko, znacznie częściej (choć też rzadko) pojawiają się w sieci niewielkie przepięcia kiedy to zamiast 230V pojawia się 400 czy 800V do spalenia kompa wystarczy i właśnie do ochrony przed takimi przepięciami projektowane są listwy, a nie do ochrony przed piorunem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...