Skocz do zawartości
rbtck1

Blok Aisa K-2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Co sądzicie o tym bloczku ? Wygląda bardzo solidnie za przystępną cenę. Szukałem na forum, ale nic na jego temat nie ma, jedynie o jego starszym bracie.

Początkowo miałem brać blok PowerX ale jak widze jakie są z nim problemy to odechciało mi się go... A zależy mi na wydajnym bloczku 2 króćcowym.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę problem w tym, że niektórzy nie chcą udostępniać na testy, niewiem czego się obawiają, może, że źle wypadnie, ale przecież trzeba wiedzieć jakie rezultaty osiaga produkt, aby można było go poprawić ewentualnie :)

Dopuki nie doszuka się testów, trudno coś powiedzieć na temat danego produktu, nie należy oceniać książki po okładce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Crystal to co??

http://www.overclockers.pl/txt.php?id=waterblocks - polecam lekturę szczegołnie bardzo interesjuąco wypadł Crystal na tle Nukleona ;) Polecam też blok o podobnej konstrukcji do Crystala ale lepszy - Prison - ma tą wadę że żadko kiedy można go dostać... Crystala też nie ma narazie w MCS - ale rozmaiałem z Mate'm to uspokajał że właśnie przygotowywuje następną partię Crystali i nie ma co się martwić

Goście w www.bloki.pl lecą sobie w kulki - jak myśleli że chcemy kupić to ok. bardzo rozmowni ale jak tylko powiedziałem im że to na test to odrazu umilkli :/ czyżby coś ukrywali :/ :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, czytałem to i byłem zdecydowany na Crystala ale okazało się, że nie ma juz go w ofercie MCS, dlatego szukałem alternatywy. Ale skoro Crystal ma być jeszcze w ofercie to jednak go wezne :) Kiedy można się tej nowej partii spodziewać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi się zdaje żę różnica pomiędzy najlepszym a najgorszym frezowanym bloczkiem  nie będzie przekraczać 10*C

1230336[/snapback]

10 stopni to przepaść ...

po co mieć słabe WC ledwo dorównujące (albo nawet nie) dobremu AC ??

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla ciszy...

1232309[/snapback]

Jeśli dla ciszy to AC też może być ciche - XP120 oraz Noisblocker 120mm na 5V ;) wydajnie i cicho... ale niestety wymięka przy dobrym WC :P nawet średnim ;)

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=573

oraz

http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=170

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji mam pytanko, jako że nieoczekiwanie straciłem fundusze na chłodniczke, czy zestaw bez chłodniczki da rade utrzymać temperatury na przyzwoitym poziomie ? Dodam że ma to być pojemnik 1,2 l a w nim zatopiony AquaEl 650. Chodzi mi o to czy temperatury będa poniżej 60* w stressie. Tak by to chodziło do czasu dokupienia chłodnicy. Proszę o odpowiedź bo teraz na AC mam 57* idle więc muszę coś z tym zrobić.

Edytowane przez rbtck1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie oczywiscie że nie :). Pompke kupiłem w akwariowym za 30 zł a pojemnik EasyClick 1.2 l w supermarkecie. Pojemniczek jest już gotowy króćce są, uszczelniony, korek itp. Myślę że pompka 650l/h wystarczy do jednego bloku a z czasem kiedy zestaw rozbuduje pewnie ją zmienie na coś wydajniejszego. Kontynuuje moje wcześniejsze pytanie czy są szanse utrzymać temperature ponizej 60* bez chłodnicy ? Zresztą chyba sam się będe musiał przekonać ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi