yellowguy Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Dziendobry....szukam kogoś kto mógłby mi pomóc - w czym rzecz?? Mianowicie , ostatnio zakupiłem Bartona 2500 mobile oraz płyte głowna Abita nf7 - s2g...niestety co sie okazało to to że płyta nie posiada w biosie opcji zmiany mnożnika procesora, a ten jest wykrywany przez nia w podstawowych ustawieniach - 6* 100, co daje mi 600 Mhz ;(....próbowałem juz wielu motod - począwszy od zmiany biosu, a skonczywszy na jeszcze innych - nic nie pomaga...jetsem zrozpaczony...to co miało byc piękne zamieniło sie w koszmar....może ktoś wie, czy istnieje np jakiś alternatywny bios pozwalajacy na zmianę mnożnik?.....bardzo prosze o odpowiedź......z góry dziekuje za wszystkie posty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Witam Niestety plyty z serii -S2 to kiszka do O/C bo rzeczywiscie nie ma zmiany mnoznika ( LOL!) pisze to na stronie producenta. takze idz odniesc plyte i popros chociazby o starego poczciwego NF7 :P ja mam zamiar zmienic plyte z EpoX'a 8RDA3I na jakiegos Abita i mialem zamiar wziac -S2 ale jak przeczytalem ze nie ma mozliwosci zmiany mnoznika to chyba skusze sie na NF7 rev 2.0 (bez -S) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abcdariusz Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Ja też miałem ten problem , też prosiłem na tym forum o pomoc i tylko napisali - ale wtopiłeś i takie tam , ale nie dałem za wygraną , szperałem i zanalazłem jako takie rozwiozanie . W FAQ jest temat o drut modah , zakładasz druciki na stopkach proca , na każdy mnożnik jest inne ustawienie - ja mam 11 - jak masz spoko pamiątki i zasilacz to możesz spokojnie podjechać na 200 fbs i da się żyć :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1derful Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Opisz problem sprzedawcy sprzętu i poproś o wymiane płyty na NF7 rev2.0 (non S) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 ja bym zmienił płytę, da sie na niej krecic zmieniajac mnoznik drucikami ale przy Mobilu to męczarnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastah-Lamia Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 (edytowane) Niestety Abita nf7 - s2g to padaka jesli chodzi o podkrecanie tak jak kolega wyzej spróbuj zamienic chociaz na abita NF-7 na niej to ten procek ze tak powiem rozwinie skrzydła :lol: Apropo abcdariusza:sorry ale 200FSB w przypadku bartona mobile to grzech.. Edytowane 22 Stycznia 2005 przez Mastah-Lamia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellowguy Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zastosowałem się do porad...zrobiłem drut moda i procek już śmiga...jak narazie na ustawieniach 214*12 :) , ale zobaczzymy co da się jeszcze zrobić...serdecznie dziękuje za pomoc - okazała się nieoceniona. Co do zmiany płyty - zrobiłbym to, jednakże posiadam dysk SATA a z tego co wiem to nf7 nie posiada takiego kontrolera....zobaczymy jak się bedzie zprawowała, ta płytka, a z czasem pomysle o czymś innym.....może AN7??....czas pokaże :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Wersja NF7-S ma SATA, spróbuj dogadać się ze sprzedawcą na wymianę za dopłatą, może się uda (w końcu sprzedawcy to na rękę:)) Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...