BeetRoot Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Witam Chce zmienić płytę główną, niestety mam do 300 złotych i chcę żeby starczyła na jakiś czas. Poleccie jakieś. Zastanawiam się nad taką płytką http://drako-it.pl/product_info.php?products_id=465 Pozdro B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 (edytowane) Dozbieraj 25 zl i kup TO Pozdro EDIT : nie podales swojego configu , napisz co masz .... bo moze moja propozycja nie jest az tak dobra ;) Edytowane 22 Stycznia 2005 przez Trovao Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Jak chcesz pod AMD to polecam takie cuś: - Epox 8RDA3I - ok. 250zł. na ALLEGRO Ten Epox jest dobry szczególnie do podkręcania Athlonów XP Tan GIGABYTE tesh niczego sobie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Ja bym sie w GB nie pakował :) szczegolnie ze to kt600 ( sam mam kt400a coż za ironia - głupi byłem :lol: :lol: :lol: ) A epox tez spoxik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 jakbys sprecyzowal troche do czego Ci ta plytka i na jak dlugo to latwiej by bylo cos poradzic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter166 Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Do czego ta plyta ma byc i podaj swoja konfiguracje!!!! Pozdrawiam:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Do OC w tej cenie tylko NF7... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Nf7 w miarę tanio: http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s..._detail&id=5840 http://www.action.poznan.pl/?module=Cennik...rodukt&id=10457 http://sklep.age.pl/opis.php?m_kod=MBN2_ABITNF7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeetRoot Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Mam Athlona 2500 podobno Barton, Radek 9550 Gigacube, 512 DDR 333 MHz. Faktycznie dozbieram na tego Abita NF7. Podobno są dwie wersje Bartonów, lepsze i gorsze. Tak mi gadał sprzedawca. Czy muszę zmieniać RAM na szybszy jeśli chce wkręcać proca? Wybaczcie moją niewiedzę :oops: Pozdro dla forumowiczów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Mam Athlona 2500 podobno Barton, Radek 9550 Gigacube, 512 DDR 333 MHz. Faktycznie dozbieram na tego Abita NF7. Podobno są dwie wersje Bartonów, lepsze i gorsze. Tak mi gadał sprzedawca. Czy muszę zmieniać RAM na szybszy jeśli chce wkręcać proca? Wybaczcie moją niewiedzę :oops: 1230471[/snapback] Lepsze i gorsze? Jedyne, co przychodzi mi do głowy to mobile i zwykły. Chyba, że na rdzeniu thoroughbred, też niby athlon 2500+ ale na fsb 266 i cache 256, ale Barton? Nic więcej w tym względzie nie wymyślę. A ram wypadało by lepszy wziąć, może hynix d43? To dość ekonomiczny wybór - od 270 za kość 512ddr400 cl3. Wtedy po prostu lekko podnosisz napięcie (albo i niekoniecznie, w zależności od egzemplarza procka) i ustawiasz 11x200, co daje 3200+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Mam podobny problem (chodzi tu o Athlona XP 2.0+ thortona). Słyszałem że do podkręcania jest dobra (i tania) Asus A7V8X-X Via KT400 + LAN + audio. Czy ta Abita NF7 jest jednak lepsza? Komp taki jak w przypisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Pewnie, że NF7 jest lepsza do kręcenia od A7V8X :wink: Miałem kiedyś KD7 na kt400 aż mi się łezka zakręciła jak sobie przypomne :rolleyes: Chyba najlepsza na kt400, uzyskałem na niej fsb211 :D Jeszcze bym się nią pobawił :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_rr Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Mam podobny problem (chodzi tu o Athlona XP 2.0+ thortona). Słyszałem że do podkręcania jest dobra (i tania) Asus A7V8X-X Via KT400 + LAN + audio. Czy ta Abita NF7 jest jednak lepsza? Komp taki jak w przypisie. 1230559[/snapback] Na tym Asusie nie masz opcji podnoszenia napiec na pamieciach. Abit NF7 rev2.0 jest zaje-fajny. Tydzien temu kupilem i jestem bardzo zadowolony !!! Do krecenia w tej cenie jest najlepszy !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q3Jarz4b Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) Jesli myslisz o o/c to daruj sobie konstrukcje na chipsecie VIA. Mialem zarowno abita nf7 jak i nf7-s i sa to dobre plyty ale sa od nich znacznie lepsze :) DFI Infinity jest rewelacyjna (272fsb :)), ktora sprzedalem i czasowo pracuje na DFI NFII Ultra-AL. Przerosla moje oczekiwania. 248fsb bez zadnych modow i na oryginalnym biosie. 1zlacze sata, dual i wszystko co dobra plyta powinna miec. W sklepach internetowych ich nie widze ale wiem ze hurtownia ja ma bo sam niedawno wzialem ta swoja. I powiem Ci ze jej cena nie powinna przekraczac w sklepie 250zl (wiem ile kosztuje w hurcie). Jesli chcesz ja kupic w jakims lokalnym sklepie to na pewno nie bedzie problemu. Plyty DFI ma hurtownia NTT. Asusy maja slabe do o/c, na epoxie nie pojedziesz fsb powyzej 230, chyba ze trafisz dobry egzemplaz. Abity sa drozsze i ciut slabsze. Mysle ze argumentacja jest mocna i uwierz mi, ze wiem co mowie. Pozdrawiam Edit: Link do tej plytki Stronka DFI Edytowane 23 Stycznia 2005 przez q3Jarz4b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...