Skocz do zawartości
axl2000

Microstar K8t Neo2-f/939 - Do Normalnej Pracy?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić ta płytke (Microstar K8T Neo2-F/939 ) kosztuje ona 330zł więc nie majątek, przyszłym procesorem będzie A64 3000+ (nie będzie na 99% podkręcany) a za pare miesięcy GF 6600GT na AGPx8.

Czy warto bawić się w tą płyte główną? Jako płyte do pracy + grania w nowe gierki z prockiem i kartą graf. o ktorych wspominałem? Czy w tej cenie znajde inne konstrukcje ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do normalnej pracy jest oki. Ale nie jestem pewien co do blokady PCI/AGP bo bez niej podkręcania nie ma. U mnie jednak wstaje na 245x9 więc tak jaby blokada był. Do normalnej pracy płyta jest jak najbardziej oki.

1229879[/snapback]

Widze ze masz sprzęt taki jaki ja zamierzam mieć :) (ale procka nie bede tykał @ ) Jak wydajność w giercowaniu ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość =H2o=Destroyer[PL]

Własnie mam tą płytę ale nie jestem narazie z niej zadowolony,na defaultowych ustawieniach mam czasami zwisy w biosie oczywiscie na najnowszym biosie.I ten denerwujacy fakt ze plyta z orginalnym biosem nie obsluguje dual channela i trzeba wlaczac kompa na jedej kosci bo na 2 nawet nie wstaje dopoki sie nowszego biosu nie sflasciach!e,ale do normalnej pracy jest spoko.Kurcze boje sie krecic bo nie wiem czy dziala mi blokada pci/agp,narazie ustawilem 220x10 i jest spoko ale kto wie jak dlugo?A jeszcze na tej plycie wariują czujniki,bo na chieftecu 360 w mam na +12v ok 13.6 a kumpel na 431w enermaxie ma ok.13 wiec sytuacja jest raczej nie normalna jak na taki zasilacz jak enermax 431 w :blink: I co to jest ten j@#$%^ V-LINK bo jak krece procka to to takze mi rosnie,przy 220 skoczylo z 66mhz do 73 wiec nie wiem co to jest,moze czestotliwosc agp i tego sie obawiam bo jak tak to oznacza ze nie mam blokady agp/pci :cry:.Ale powiem ze wydajnosc na athlonku 3200 jest potworna w porownaniu do mojego poprzedniego Bartonka@2.31ghz :D

Bardzo prosze o rozwianie moich watpliwosci.

Edytowane przez =H2o=Destroyer[PL]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze masz sprzęt taki jaki ja zamierzam mieć icon_smile3.gif (ale procka nie bede tykał @ ) Jak wydajność w giercowaniu ? icon_smile3.gif

No sprzęt podobny z wyjątkiem grafiki. jeśli chodzi o gry - nie ma jeszcze tak wymagającej gierki żebym musiał zmniejszać detale z maxa na medium.

=H2o=Destroyer[PL] ==> Nie wiem - może taki model trafiłeś bo ja miałem odrazu z nowym biosem. częstotliwość AGP mam "By Default". Nigdzie nie znalazłem do czego jest V-Link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi