Skocz do zawartości
hellsin

Ge Force Fx 5500 - Opinie Uzytkownikow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich uzytkownikow tej karty - mam pare pytanek odnosnie tej karty ,

cena jest kuszaca , ale jak z osiagami tej karty , stabilnoscia po podkreceniu , itp.

Zastanawiam sie nad jej kupnem niestety z tego powodu ze zrabal mi sie monitor

CRT ( Likom 17' ) i bede musial kupic nowke :( ( LCD 17' - LG )

Tak by byl radek 9800 pro na bank :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nikt się nie wnerwi to przyłączyłbym sie do pytania gdyz w poniedziałek najbliższy prawdopodbnie mam odebrac GeF 5500 256MB no i miałem doczynienia juz z GeF no i bardzo dobrze sie spisują ale wielu poleca Radka... Trochę mnie zakręciło ale chyba jednak zostanę przy GeF... Co Wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie nauczcie sie jeśli GF to 3, 4 albo seria 6, ale nie fx no chyba że 5900xt który nie jest taki najgorszy, nie opłaca brać się fx'ów bo sa po prost skopane i tyle, lepiej w tej cenie wziąśc radka i 99% ludzi na forum wam to powie (1% to wytrwali fajni NV :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie nauczcie sie jeśli GF to 3, 4 albo seria 6, ale nie fx no chyba że 5900xt który nie jest taki najgorszy, nie opłaca brać się fx'ów bo sa po prost skopane i tyle, lepiej w tej cenie wziąśc radka i 99% ludzi na forum wam to powie (1% to wytrwali fajni NV :))

1230830[/snapback]

wiesz ja tez na pokladzie mam teraz radka ale 7000 w dodatku pod Pci :/

Do filmow jest git , normalny uzytek tez , w gierkach nie wymagajacych ladnie chodzi no ale w wymagajacych siada :(

Co do kart to w moim komputerze bylo juz pare testowanych ale raczej to bylo tylko z czystej ciekawosci :)

Edytowane przez hellsin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fx 5500to podkrecone 5200 to juz nawet fx 5700le jest znacznie lepszy (w sumie tylko 5700i 5900 jakoś chodziły ale tak czy inaczje kiepsko) tak czy inaczej nie brać w tej cenie fx!! w zadnej nie brac fx!!! tylko radki i to z 128ramu a nie 256 bo ten ram tylko zwalnia karte!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie co wy chcecie taki shit??? Miałem FX 5500 Prolinka (128 MB 128 bit) i nikomu jej w nie polecę bo to był po prostu shit. 6800 pkt w 3dmarku 2001 to "trochę" mało. Na swoim GeCubie bez OC robię 12500. Nawet niepodkręcony Radek 9550 pożera ten szajs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie co wy chcecie taki shit??? Miałem FX 5500 Prolinka (128 MB 128 bit) i nikomu jej w nie polecę bo to był po prostu shit. 6800 pkt w 3dmarku 2001 to "trochę" mało. Na swoim GeCubie bez OC robię 12500. Nawet niepodkręcony Radek 9550 pożera ten szajs.

1230954[/snapback]

lol, takie wyniki to się robi na fx5200 64 bit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wypowiem się o szybszym bracie FX5500...(chodź tego ma moj sąsiad i szczerze powiedziawszy gra we wszystkie gry jakie ma :| 800x600 mediuma le gra :P ) sam mam aktualnie FX5700 i jako minimalną karte NV moge ją polecić...nie narzekam na wydajnosc przy A2500+ / 768DDR...chodź właśnie ją sprzedaje na allegro za 400zł :P Bo sie przesiadam na PCX :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol, takie wyniki to się robi na fx5200 64 bit.

1231133[/snapback]

To ciekawe rzeczy opowiadasz, zaręczam Cię, że na KT4AV i AXP 2000+ (FSB 133) było tylko 6800. Karta była na 100% 128 bit. Próbowałem z innymi sterami i wszystko co się da i różnica +/- 200 marków.

Tu masz wynik po OC:

http://service.futuremark.com/compare?2k1=8158322

Edytowane przez psychodeliczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ten benchamark.pl namącił ludziom w głowach :D

kiedys był test jakis i fx 5500 czasami wypadla lepiej (chyba ze 2-3 razy :D )

sorry ale trzeba byc ułomniakiem zeby kupywac tą karte skoro za 250 zł (około) mozna dostac ww radka gigabyta

na forum tyle tematów jest i naprawde bys sie wstydził

a jesli masz np. 400 zł to gecube 9550 XT i nie ma mocnych w tej cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na takiej konfiguracji to mogło być tyle, ale coś musiało go hamować bo powinien miec trochę więcej.

1231183[/snapback]

Hamować go mogło niskie FSB i słabe mobo.

Jak chcecie zobaczyć to tu sprzedałem tą kartę:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38460763 - aukcja dla lolków :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak też myślałem wszyscy Radki :wink: . Ja szczerze mówiąc to jestem koło w tych sprawach dopiero zaczynam się dowiadywać na ten temat ale słyszałem wiele opinii, że do Radków cały czas trzeba wgrywać drivery... Nie wiem czy to prawda. Ostatnio miałem w domy kompa z Radkiem (nie wiem dokładnie) Jeden z nowszych 128MB i do niego był A2500 No i cały czas wyskakiwał niebieski ekran z errorem... A co do GeF to wszyscy moi znajomy posiadają 5500 128MB i są bardzo zadowoleni. Mi komputer nie służy do podkęcania i na pewno nie będę tego robił więc wydaję mi się, że w moim przypadku GeF 5500FX 256MB będzie najlepszym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawa to dobry opis, ale bez przekłamań :lol: przecież nie napisałem, że karta dostaje poniżej 7k w markach :lol:

@ nuras_en

big lol - GF 5500 256 Bueehheeheheheheh śmiech bierze jak uważasz, że to dobra karta, normalnie very big LOL :lol: :lol:

Problemy z Radkami to już przeszłość, po prostu posiadacze nVidii powtarzają utarte hasła, które sobie można między bajki wsadzić!

Edytowane przez psychodeliczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie tego radeona.Piszesz, że dopiero się dowiadujesz wielu spraw odnośnie sprzętu więc dowiesz się jeszcze więcej a wtedy będziesz miał przyjemność z tuningu takiej karty.Osobiście nie miałem tej karty ale cała masa pochlebnych wypowiedzi na jej temat mówi sama za siebie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja właśnie sprzedałem swojego GF5700 za 400zł...dokładam 100zł i pędze do sklepu po (UWAGA TU ROBIE MEGA GŁPOTE!! ALE INACZEJ NIE ZMUSZE SIE DO KUPIENIE A64...) GF6600 PCX (i poczeka ze 3 mieśące ale bede musiał kupić nową mobo zeby moc uzywac :P ) zeby właśnie być zmuszonym kupić płyte z PCX i A64 :P (narazie bede jechał na 4MX420 <hahaha> :D:D:D

Czyli robie tak:

ide do sklepu po GF6600 PCX --> odkladam je na polke i patrze sie na nie :P ---> sprzedaje proca i płyte główną i kupuje za to nową mobo pod S939 + PCX ---> nie mam zielonego pojęcia skąd wezme 700zł na procesor aaalee..coś się wymyśli :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak też myślałem wszyscy Radki  :wink: . Ja szczerze mówiąc to jestem koło w tych sprawach dopiero zaczynam się dowiadywać na ten temat ale słyszałem wiele opinii, że do Radków cały czas trzeba wgrywać drivery... Nie wiem czy to prawda. Ostatnio miałem w domy kompa z Radkiem (nie wiem dokładnie) Jeden z nowszych 128MB i do niego był A2500 No i cały czas wyskakiwał niebieski ekran z errorem... A co do GeF to wszyscy moi znajomy posiadają 5500 128MB i są bardzo zadowoleni. Mi komputer nie służy do podkęcania i na pewno nie będę tego robił więc wydaję mi się, że w moim przypadku GeF 5500FX 256MB będzie najlepszym wyborem.

1231221[/snapback]

Jeśli już wybrałeś i jest to ten nieszczęsny FX to po kiego grzyba zawracasz nam tu głowę? Edytowane przez Hipek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak też myślałem wszyscy Radki  :wink: . Ja szczerze mówiąc to jestem koło w tych sprawach dopiero zaczynam się dowiadywać na ten temat ale słyszałem wiele opinii, że do Radków cały czas trzeba wgrywać drivery... Nie wiem czy to prawda. Ostatnio miałem w domy kompa z Radkiem (nie wiem dokładnie) Jeden z nowszych 128MB i do niego był A2500 No i cały czas wyskakiwał niebieski ekran z errorem... A co do GeF to wszyscy moi znajomy posiadają 5500 128MB i są bardzo zadowoleni. Mi komputer nie służy do podkęcania i na pewno nie będę tego robił więc wydaję mi się, że w moim przypadku GeF 5500FX 256MB będzie najlepszym wyborem.

1231221[/snapback]

Wiesz co, to po jaki ch*** zadajes zpytanie co lepiej wybrac skoro i tak wiesz co kupisz :| Teraz Cie pociesze, kupiles gowno, NFSU2 plynnie CI w 1024x768 nie pojdzie nawet w medium, a przynajmniej nie pwoinien, chyba ze 20fps to dla ciebie plynnie...zreszta zadna gra ci plynnie nie pojdzie...wydales nie wiem ile ale sadze ze 300-350zl najgorzej jako mogles...powodzenia w dalszym "zyciu z komputerami" skoro nie sluchasz sie powiedzmy sobie szczerze tych co wiedza lepiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do GeF to wszyscy moi znajomy posiadają 5500 128MB i są bardzo zadowoleni

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma

. I tak mogę twoich kumpli skomentować. Możliwe że nie widzieli na oczy porządnej grafy, a jak kupisz sobie coś dobrego np. jakiegoś Radka(na radkach się nie znam, po prostu ufam że w tym przedziale cenowym nic gorszego od FX 5500 już nie ma), to wtedy zmienią zdanie, przynajmniej powinni. No chyba ze milość do NVidi ich zaślepi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEE kaj ?? 5500 to lekko machnięty 5200, nie pograsz dzisiaj na nim ;-) 9550 bez oc i po oc będzie szybszy ;)

btw.. kilka tygodni temu wchodzi do sklepu znajomego 2 "ziomali", w czymś pomóc? tak, chcieliśmy kupić gieforsa efiksa5500, widze ze go lekko na brechte zbiera ale ma takiego ;) oni dalej pytają, a czy a 256mega? właśnie takiego ma ;) sam ich zagdałem że o taki radek jest i... jest o jakieś dwa razy szybszy,,, i tak wzięli fxa bo z nimi nie ma problemów :lol: co za ludzie ;) w końcu nie ma to jak 256mb bałwanka w zaszerokiej bluzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzieeee ja go jeszcze nie kupiłem!!! Ale zdołaliście mnie nawrócić jutro wybiorę po Radka!!!

1232530[/snapback]

Ale w podpisie go masz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1230954[/snapback]

Może i sit --,ale ja na swoim fx 5500 w marku 2001 miałem ok 10000 a po podkręceniu bartona na 3200+ ok 12000

:-P :D a karty jeszcze nie podkrecałem nie miałem takiej potrzeby wszystkie giery ida troche w Men Of Valor miałem problemy wszystko było w negatywie ale po zainstalowamiu najnowszych sterów chodzi wszystko oki,być może następna karta to będzie Ati ale narazie jeszcze będzie ta :)

Edytowane przez daneex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodze się że Radeon 9550 łyka go jak chce nie pakuj sie w shit, ale jak masz troche kasy bierz z allegro 5900XT na pamięciach 2.2ns i FULLL O/C ja mam full stabilni 390@480 bo ster mnie nie przepuszcza w power sttip 390@500>>Prawie zabrakło skali :D a pamięci z 700@950 bez radiatorów też prawie brakuje skali ale nie chce więcej bo szkoda karty do tego bez radiatorów 3dmark 03 6660pkt bez modu biosu i innych dupereli a giery śmigaja aż miło tylko mam mało pamięci z dużymi timingami i czsem zamuli na poczatku po odpaleniu gry :rolleyes:

Edytowane przez surix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi