Skocz do zawartości
xe_pl

Amd Athlon Xp 2400+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanko:). Zrobilem cos takiego zmniejszylem mnoznik z 15x do 12x a zwiekszylem FSB ze 133 do 166Mhz czyli z 15x133 na 12 x 166. Efekt jest taki, ze dalej mam 2GHz, tak chcialem:). Temperatura jest taka sama jak na 15 x 133 czyli 48-51stp, tylko nie wiem czy cos sie nie zjara??, bo normalnie ten procek chodzi na 266 a nie 333. Krecil moze ktos tak kompa?:). Bede wdzieczny za opinie i sugestie:)

Pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

n/c :mur: :mur: :mur:

Idz poczytaj FAQ :blink:

EXTREMALNY ołwerklokerze :lol:

sorki nie moglem sie powstrzymac :D na podstawowych bym to przezyla ale tutaj :lol: :lol: :lol:

i jeszcze odpowiedz na twoje pytanie: nie nic sie nie spali :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś już tyle czasu na forum, i jeszcze nie czytałeś FAQ?

Teraz np. stopniowo zwiększaj mnożnik, to wtedy będzie to jakiś ołwerkloking :lol: , w ten sposób przyspieszyłeś część komponentów, pomijając procesor...

I się tak nie irytuj, po prostu niektórzy już nie mogą wytrzymać, jak 974 osoba zadaje pytanie na które odpowiedziano już 1384 razy, m.in. w FAQ właśnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem o tym, ze ludzie sie denerwuja:(. Zle ujalem to co chcialem napisac i zostalem zle zrozumiany:). Nigdy sie nie bawilem w overclocking i chcialem wiedziec czy jak zwieksze fsb ze 133 do 166 to cos sie moze stac:/. To tyle:) sorki, za wprowadzenie zamieszania:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi